A mentálisan erős emberekről 2 dolgot nagyon fontos tudni, az egyik, hogy nem várnak bocsánatkérésre és nem állnak más örömének az útjába.

 

 

mentalisan eros 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Vannak olyan vezetők, akik már olyan szinten tapasztaltak, hogy egy átlagos ember simán azt gondolná, hogy emberfeletti képességekkel rendelkeznek. Ez azért egy kicsit túlzás, bár attól függ, hogy honnan nézzük. Ők bármikor képesek minden feszültséget csillapítani és bármikor előállnak egy megoldási javaslattal. Bármikor bármi is történik, ők biztosan találnak megoldást még akkor is, amikor mindenki azt hiszi, hogy a helyzet már kilátástalan.

 

Ők azok az emberek, akik soha sem törődnek bele a saját kudarcaikba. Természetesen nem így születtek, de természetesen ahhoz, hogy ezt a szintet valaki elérje, kell egy csomó tapasztalat. Kudarc, kudarc hátán, bukás és csalódás magyarul megfogalmazva egy halom szívás. Minél nagyobb a teher és a felelősség annál jobban fejlődik az ember természetesen.

 

Ez az élet velejárója. Soha senki nem válik mentálisan erőssé csak a születése jogán. Sőt, elárulom még tanulni is nagyon nehéz. Rengeteg ember már az elején összeroppanna.

 

mentalisan eros 02

 

Kép: Pixabay.com

 

Ez rendben is van, így hiszen nem vagyunk, egyformák a társadalomban ezért vannak vezetők és alkalmazottak egy kissé durván leegyszerűsítve.

 

Térjünk azonban vissza a 10 ponthoz, amit említettem:

 

1. Sosem őrlődnek a saját hibáikon

 

Mit gondol? Egyszerűen csak azt, hogy nem jött be. Az élet megy tovább. Az okos ember a saját hibáiból tanul. Kellemetlen a dolog, de ami megtörtént az megtörtént.

 

2. Akár hiszed, akár nem kerülik a negatív emberek társaságát. Még ha találkozik is egyel, akkor is a lehető leggyorsabban lezárja a beszélgetést és távozik a megbeszélésről

 

A pozitív emberek egy – egy rosszabb időszak alatt sem engedik meg a barátaiknak, társaiknak, hogy valaki magába roskadjon. Kesergésből és sírás, rívásból még semmi jó nem született.

 

mentalisan eros 03

 

3. Soha nem adják fel a magukba vetett hitet és kitartanak a végsőkig

 

Tisztában vannak a ténnyel, hogy a sikert és a változást csakis önmaguk érhetik el.

 

Senki másra nem lehet hárítani a felelősséget. Amennyiben lehetséges mindent saját maguk tartanuk kontroll alatt és az esetleges hibákért sem másokat okolnak.

 

4. Nem várják el a bocsánatkérést, mert már meg is bocsájtottak

 

Megtanulták már ezerszer is, hogy a harag az rossz tanácsadó. Ahogy a mondás is tartja, okos enged, szamár szenved.

 

5. Nem sajnáltatják magukat

 

Ők azok, akik ha kell, maradnak dolgozni szó nélkül. Sosem kímélik magukat, csakis az eredményre koncentrálnak.

 

mentalisan eros 04

 

6. Nem haragtartóak

 

Nincs idejük rá, és pontosan tudják, hogy semmi értelme. A személyes indulatoknak nincs helyük. Az pontosan olyan lenne, mint egy szenvedélybetegség.

 

7. Nem akadályozzák barátaikat a szabadidejükben vagy akár a kikapcsolódásban

 

Egy mentálisan erős embert nem különösebben zavar, hogy másoknak mi okoz, örömet vagy éppen mit csinálnak a szabadidejükben.

 

mentalisan eros 05

 

8. Ugyanez igaz rájuk is

 

Pontosan tudják, hogy nagyon sokat dolgoznak és megérdemlik.

 

9. Soha sem lustulnak el

 

Ők már tudják, hogy mennyi erőfeszítéssel lehet elevickélni az élet tengerén, de természetesen ez nekik sohasem elég.

 

10. Nem válnának soha negatívvá

 

Ők mindig találkoznak akadályokkal, de soha nem panaszkodnának a barátaiknak vagy idegeneknek. Észreveszik a nehézségeket és tudják is kezelni vagy legalábbis megpróbálják. Önállóan kezelik a kihívást.

 

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!