Rengeteg a spirituális oldal, közösség, meg a spirituális szolgáltatások, nem beszélve a spirituális emberekről a maguk színes és gazdag nézeteikkel. Nagyon sokan lesznek spirituálisak azért, mert úgy érzik ad nekik valamiféle pluszt, meg persze válaszokat arra, miért történnek velük bizonyos dolgok. A spiritualitás a mankójuk, amire lehet támaszkodni a pocsék napokon és ami segíti őket abban, hogy ne zuhanjanak meg mikor a valóság sarkantyús csizmájával rúg beléjük egyet.

 

 

spiritualitas megoldas 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Merthogy a valóság, a világ egy kegyetlen és szörnyen gonosz hely tud lenni, ahol ember embernek farkasa, ahol egymást kínozzák, szegénység meg háború. Ám nem is kell mindjárt ilyen globális szinten agyalni rajta, elég, ha az ember szétnéz környezetében vagy belegondol a saját életébe. A lelküket is ki kell köpni a pénzért, a megélhetésért és közben miért, hiszen még egy házra vagy nyaralásra sem telik. Lehet reszketni meddig marad meg a munkahelyük vagy éppen a kedvesük. Lehet félni örökösen a magánytól meg a csalódástól.

 

Ám tessék, itt a spiritualitás, ami megmagyarázza, hogy minden okkal történik. Semmi sem történik véletlenül, így a szenvedésünk is vezet valahová. Máris könnyebb elfogadni! A spiritualitás megtanít hinni és pozitívan gondolkodni, így a leggázabb helyzetben is mantrázhatjuk magunknak, hogy úgyis minden helyrejön, a kitartásunk, szenvedésünk, a hitünk elnyeri méltó jutalmát. Sőt, a spiritualitás kezünkbe adja a lehetőséget, hogy változtassunk a sorsunkon! Tessék, ott a Vonzás Törvénye, amire állítólag mindenki képes, csak pár dologra kell odafigyelni és mindjárt gazdagságot, szerelmet, meg egészséget vonzatunk be vele! Mert mondani sem kell, a spiritualitást megoldást kívnál az egészségügyi gondjainkra is, amely szerint a bajok a lelkünkből származnak és az betegíti meg a fizikai testünket. Nem pofonegyszerű az egész? Meg aztán választhatunk magunknak vallást, védő angyalokat, akik majd támogatnak bennünket a mindennapokban és megadja a reményt, hogy van kihez fordulni a bajban, és aki előbb-utóbb tutira megsegít bennünket.

 

spiritualitas megoldas 02

 

Szépen hangzik. De akkor miért van az, hogy nem mindenki spirituális? Vagy legalábbis gyakorolja valamilyen szinten? Ha ennyire könnyű és csodálatos? Egyrészt azért, mert nem vagyunk egyformák. Másfelől meg nem mindenkinek veszi be a gyomra. Azok, akik úgy döntöttek lemondanak – illetve inkább neki se futnak – a spiritualitás gazdag birodalmába, arra hivatkoznak, hogy amíg azon lennének, hogy megtanuljanak pozitívan gondolkodni meg egyhelyben ülve megidézzék a jót az életükbe, addig inkább csinálnak valamit, amivel tényleg mennek valamire. Amíg a gurulelkületű emberek az energiákkal machinálnak, ők megpályáznak egy állást, fizetésemelést kérnek vagy túlóráznak a melóhelyükön, mert még az is kézzel foghatóbb, mintsem a mindenféle gondolatszintű teremtés. Miért várnának arra, hogy majd a sors elküldi nekik a nagy szerelmet, amikor megkereshetik maguk a neten meg eljárhatnak randizni. Meg egyáltalán minek bonyolítanák az életüket? Mit nekik lelki társ, elég egy pasi vagy nő, akivel kölcsönös a szerelem, jól meg vannak az ágyban és jól kijönnek egymással, minek agyon magyarázni a kapcsolatuk mibenlétét? Vagy éppen a létezésüket, hogy milyen céllal, küldetéssel jöttek a világra? Mitől lesz jobb azzal, hogy tudjuk, miért szenvedünk? Biztos van olyan ember, akit boldogít az ilyen jellegű tudás. Más viszont abszolút nem lesz beljebb tőle és nem is gondol bele. A spirituális emberekre tényleg jellemző, hogy túl sokat gondolkoznak és kevesebbet cselekszenek.


Meg aztán, ha fáj valamijük, nem azon kezdik törni a fejüket, milyen elnyomott lelki gondjaik lennek, meg tudatalatti bánatuk, ami megbetegítheti, mert akkor kétszer elpatkolnak. Nem egyszerűbb elmenni egy orvoshoz, aki megmondja, mi a baj vagy legalább kivizsgálásokra küldi? Mindezt itt, ebben a térben és időben, a bizonyított tudomány segítségével és eredményességével, nem pedig okleveles kuruzslók meg cáfolható energetikai kezelésekkel.

 

spiritualitas megoldas 03

 

Úgyhogy a spiritualitás egy valóban nagyon szép és csodálatos dolog és biztos varázslatossá teszi annak az életét, aki tud benne hinni. De akkor sem megoldás mindenre. Sokszor csak időhúzás, álomba ringatás és nem kevés esetben porhintés. Ugyanis sokan élnek vissza mások hitével. Sok jós, spiritiszta, mindenféle életvezetési tanácsadó, meg alternatív gyógyász valójában csak a pénzszerzési lehetőséget látja benne és képes hülyeséggel beoltani az embert. Van, akik semmit sem nyújtanak a pénzükért cserébe. Maximum álmegoldást. Míg egy pénzügyi elemző valós megoldást kínálhat az anyagi gondjainkra, vagy egy gyors hitelt.

De még egy pszichológus is hamarabb oldhatja meg a lelki bajaidat és egy párkapcsolati tanácsadó a szerelmi életedet. Hogy az orvosokat már ne is említsük. A jövő kifürkészése meg aztán igazán felesleges dolog is lehet, mert miért azzal foglalkozzunk, ami még meg sem történt? Amit most a jelenben kellene teremteni? Mivel ez is megnyugtatja az ember lelkét, hogy a jövőben minden rendben lesz, helyreáll anyagi szinten és megleli élete kedvesét.

 

spiritualitas megoldas 04

 

Mindenki maga dönti el, hogy ámítással, álmokkal vagy cselekedettekkel akarja-e megtölteni az életét. Egy biztos, hogy a halálon kívül semmi sem biztos vagyis ezerszázalékos megoldás a gondjainkra semmi sem adhat, még a spiritualitás sem. Ettől függetlenül, ha valakinek mégis úgy kerek a világ, hogy követ valamilyen spirituális nézetet, hát tegye bátran. Mint ahogy azt is el kell fogadni, ha valaki inkább messzire elkerüli és a tényekre alapoz, meg önmagára, a saját képességeire. Mindkét típus döntését tiszteletben kell tartani!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Biztos jó ötlet az önjelölt hőst játszani? Ugyanis rossz vége is lehet…

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!