Nemrégiben szerkesztőségünk meglátogatta a legnevesebb spirituális fesztivált a Balaton partján és sajátos élményekkel tértünk haza.

 

Ma már életünk minden területében ott van a spiritualitás, ami alapvetően egy pozitív dolog. Szükségünk van az önismeretre és igényünk van rá, hogy foglalkozzunk a lelkünkkel is. A rohanó világ tett ilyenné bennünket, amire a témával foglalkozó emberek csak annyit mondanak, hogy megkezdődött a felébredés. Pedig szimplán csak egy olyan dolognak a meglétéről beszélünk, ami már az emberiség megjelenése óta jelen van.

 

Kép: pixabay.com

 

Azóta is egyre inkább teret hódít...

Több ezer éves gyógyító technikák és energetikai kezelések válnak egyre ismertebbé, ami az akkori emberek mindennapi életében természetes dolognak számított. Amikor hazánkba kezdett megjelenni egy-két ilyen technika, a vele foglalkozó emberek csodával határos  gyógyulásokról számoltak be, amire az orvostudomány sem tudott magyarázatul szolgálni. Pedig még ők is tudják, hogy minden betegségnek lelki oka van, amire előszeretettel használják a pszichoszomatikus kifejezést. Akik pedig a szkeptikus oldaláról közelítették meg a dolgot, azok egyszerűen csak hülyeségnek tartották és bolondnak írták le az egyént, aki foglalkozott vele vagy egyszerűen csak érdeklődést mutatott iránta.

Pedig a spiritualitás ma már jelen van a pszichológiában, az önismereti fejlesztésben, a csillagászatban és a coach programokban. Az üzleti életben, a marketingben, a zenében, az orvostudományban és a motivációs trénerek előadásaiban is. Mindegyik ugyanarról beszél, csak egy másik megközelítésben. A probléma mégis ott kezdődik, amikor már mindent a spiritualitással akarnak eladni, hiszen tudják, hogy egyre nyitottabbak rá az emberek.

 

Új megoldásokat adnak a kezünkbe. De van értelme?

A fesztivál területén sétálgatva felhőtlenül boldog és kedves emberekkel találkoztunk és kellemes programokban, beszélgetésekben volt részünk. Akadtak azért olyan kreált szimbiózisok is, aminek értelmét nem láttuk és amiben egyáltalán nem tudtuk felfedezni a spiritualitás jelentőségét. Igen népszerű technikának számít manapság a Theta Healing, ami valóban egy fantasztikus eszköz. De a Thetát és a Tangót, mint versenytáncot hogyan lehet kombinálni, ezt sajnos nem sikerült megfejteni.

 

Kép: commons.wikimedia.org

 

Valóban léteznek különféle táncterápiás módszerek, de az ebben a kategóriában rejlő lehetőség nem jött a felszínre. Eredete még érthető lenne, hiszen a tangó a Dél-Amerikai bordély negyedből indult el, szexuális töltöttséggel fűszerezve. Ezt a későbbiek során a férfi és a nő hangsúlyos és szabályos lépkedései, szoros testi közelségük és a férfi látszólagos domináns vezetése váltotta fel, hiszen jelentősége, hogy kiszolgálja a nőt. Ebben az értelemben nyújthat párkapcsolati kérdésekben megoldást a tangó, de hogy a tánc közben Theta állapotot érj el, azt gyakorlott versenytáncos tangósok is kizártnak tartják. Ettől függetlenül a programon résztvevők kellemes perceket töltöttek együtt és új élménnyel gazdagodhattak.

 

Néhány sátorral arrébb is találkoztunk egy igen érdekes dologgal, ugyanis horror áron volt megvásárolható az aura és sorsoptimalizáló eszköz. Egyből jött a hajhullás és a biztosítékcsere, na meg persze a nagy kérdés: Mi van??? Mert az aura az még teljesen érthető, hogy bármikor optimalizálható az érzéseid és a gondolataid által, de a sors? Ne vicceljünk már! Működése a következő: befekszel egy kádba és magadra terítesz egy fehér leplet, amin a megfelelő csakrák megfelelő színei alatt egy szimbólum van felrajzolva. Ezt napi egy órában elvégzed, lazulsz egy kicsit és minden megoldódik az életedben. És ezt halál komolyan, a legszilárdabb hittel árusították és meglepő módon olykor még érdeklődőjük is akadt. Elképesztő!

 

A celeb világ színe, java

A fesztiválon időnként még egy központi hely is kialakult, ami Soma Mamagésa sátra volt. Olykor annyi érdeklődő érkezett, hogy ide csoportosult a fesztivál és a szó legszorosabb értelmében sem lehetett elejteni a gombostűt. Itt valóban értékes gondolatokat és élményeket kaptak az érdeklődő nők és férfiak a szexualitással, a szüléssel, a pénzzel és a párkapcsolattal kapcsolatos előadásokon. Ha valamiért, ezért mindenképpen érdemes volt elmenni.

 

Kép: youtube.com

 

A médiából jól ismert személyek is feltűntek napi szinten és előadásaikkal sokukat olyan oldalukról ismerhettük meg, amiről nem beszélnek a nagy nyilvánosság előtt. Sebestyén Balázs 6-os szintű pránanadi mester, aki saját energiája által képes fizikálisan is manifesztálni a tenyerében egy kavicsot. Szily Nóra pszichológiai képességeivel kápráztatta el a hallgatóságát, bár néhányan érdektelen információkra hivatkozva  elégedetlenül távoztak. Ez természetesen több előadásnál is előfordult, nem mindenkinek arra van szüksége, amit éppen ott lát és hall. Nincs ezzel semmi gond. Vámos Miklóst több százan hallgatták egyszerre, még Jakupcsek Gabriella is az érdeklődés tárgya volt. Laár Andrásra sokan készültek, ugyanis humorista képességei mögött egy komoly spirituális gondolkodó és szexualitással foglalkozó művész áll, de sajnos egészségügyi okok miatt nem jelent meg a fesztiválon.

 

A legjobb lenne, ha spirituális képességeinket valóban a segítségnyújtás szolgálatába állítanánk. Fizesd meg a szolgáltatást, amit igénybe veszel, de ne költs értelmetlen dologra!

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!