Hallottak Napja. Egy borzasztóan kínzó nap. Szinte mind kóstoltuk már azt a keserű, maró, fájdalmas érzést, amikor elveszítjük egy szerettünket. Amikor tudjuk, hogy nincs visszaút, soha többé nem látjuk, már soha nem öleljük, csókoljuk meg, már nem tudjuk a szemébe mondani, hogy mennyire szeretjük. Az egyetlen reményünk az élőkön kívül csak az marad, hogy tudjuk, már egy jobb helyen van. És az, hogy talán időnként mellettünk van…

 

elhunyt rokon 01

 

Kép: Flickr.com

 

Nehéz szívvel ébred fel ma az ember. Arra gondol, ki kell mennie a temetőbe, virágot kell vinnie és rendbe tennie a sírt. Vagy gyertyát kell gyújtania és az egész napja a lehangoltság, a szomorúság jegyében fog telni. Hogy máshogy telhetne, ha egyszer ott a veszteség érzete? Hogy Ő már nincs… mindegy, hogy régebb óta vagy csak néhány hónapja halott, ugyanúgy hiányzik. Legfeljebb csak kevéssé fáj, mert mondják, hogy az idő minden sebet begyógyít…

 

Akik hisznek a halál utáni életben, a szellemlétben, azoknak óriási mentsvárat jelent az, hogy szerettük néha visszatérhet hozzájuk. Rengeteg a beszámoló ilyen esetekről. Vajon csak képzelték? Annyira szerették volna, ha tényleg ott vannak velük, hogy az érzékeik becsapták őket? Vagy valóban visszatérhetnek hozzájuk a szeretteik, akár rövid időre is? Mitől lenne kevésbé hihetőbb a szellemek jelenléte, mint például az, hogy elég nagy ez az Univerzum ahhoz, hogy az ufók is megférjenek benne? Különben is, lássuk be, kellemes, megnyugtató dolog hinni ebben, hogyha nem is látjuk, de érezhetjük, érzékelhetjük őket. A következő jelek pedig pont arra mutatnak rá, hogy valószínűleg melletted van a halott rokonod vagy barátod!

 

elhunyt rokon 05

 

Kép: Pixabay.com

 

Érzed a jelenlétét vagy illatát

 

Volt a kedvesednek egy kedvenc parfümje? Vagy az anyukádnak egy jellegzetes süti illata, mert mindennap sütött valamit? Vagy az imádott nagypapádnak volt mindig egy kis cigarettafüst szaga? Most pedig folyton ez az illat kísért?! Akkor jól sejted, hogy elhunyt rokonod visszatért hozzád, mert ez az egyik legtipikusabb jele annak, hogy melletted van, hiszen így egész biztosan felismered!

 

A másik legkézenfekvőbb jele… már-már „ténye” annak, hogy ott van veled a drága szeretted, hogy egyenesen érzed a jelenlétét. Azt hiszed önbecsapás? Egy szkeptikus biztos azt mondaná! De mond meg, hogy te, hogy mit érzel! Érzed a halott férjed erőteljes kisugárzását? Érzed, hogy az apukád ott áll melletted? Hidd el, nem lehetetlen! Nagyon is megérezheted az ő személyes energiáját, amit életében is árasztott!

 

A hab a tortádon pedig nem más lehet, amikor nem csak érzed a jelenlétét, hanem az is, hogy hozzád ér! Ha behunynád a szemed, szinte magad előtt látnád, ahogy megcsókol a szerelmed vagy megsimogatja az elhunyt gyermeked az arcodat. Mivel magyarázod ezt? Kirázott a hideg vagy szellő volt? Csukott, zárt légtérben is? Ha te hiszel benne, hogy igenis megsimogatta a hajadat a nagymamád, akkor az úgy is van!

 

elhunyt rokon 02

 

Amennyiben elég bátor vagy hozzá, próbáld meg őt tudatosan szólítani. Nézd meg, hogy akkor mi történik veled! Talán ismét érezheted az ölelését, a biztonságot nyújtó testét, vagy akár meghallhatod édes hangját.

 

Megjelenik álmodban

 

Az, hogy gyakran álmodsz az elhunyt barátoddal vagy pároddal, nem csak azt jelenti, hogy hiányzik, esetleg nem bírtad feldolgozni a veszteséget. Sőt, nagyon is utalhat arra, hogy így próbál meg veled kapcsolatba lépni, hiszen ilyenkor nyitott a tudatod. Az álmok segítségével kíván neked üzenni, kapcsolatba lépni veled, ezért ha élénk álmaid vannak vele, ne legyints csak úgy rá!

 

Másutt van a tárgyak, mint hagytad őket

 

Persze erre egész egyszerűen mondhatnánk azt, hogy az agyunk szórakozik velünk. Annyira nem figyelünk, el vagyunk varázsolódva, hogy biztos nem a megszokott helyére tettük a slusszkulcsot vagy a kedvenc ékszerünket. Ugyanakkor… kár lenne kihagyni annak a lehetőségét, hogy így akarja jelezni egy eltávozott a rokonod a jelenlétét, hogy egy kedvenc vagy fontos holmiddal babrál.

 

elhunyt rokon 03

 

Megszólal a közös, vagy ő kedvenc zenéje

 

Meglehetősen kísérteties tud lenni az élmény, amikor rendszeresen meghallod a rádióban, a munkahelyeden, otthon, a bevásárlóközpontban vagy bárhol másol a közös dalotokat vagy azt a számot, amiről tudod, hogy imádta. Úgy érzed, mintha üldözne a dal? Talán nem is a dal maga, csak így próbálja észrevetetni magát az eltávozott szeretted.

 

Furcsa elektromos jelzések

 

Tudod… amikor a hollywood-i filmekben meg a sorozatokban látni, hogy a rádió, a tévé magától ki  és be kapcsol, furcsa hangokat közvetít, vagy a villany diszkózik magától, esetleg a konyhai eszközök, a telefon vagy a laptop bolondul meg. Ha nincs rá semmiféle nyilvánvaló, ésszerű magyarázatod arra, mi történhet, akkor tudd, hogy nagy eséllyel az elhunyt családtagod vagy barátod van ott veled. Most, hogy tudod, akár meg is kérheted, hogy ne tegyen tönkre semmit, hiszen figyelsz rá.

 

elhunyt rokon 04

 

„Kísértő” állatok

 

Vannak olyanok, akik szerint az elveszített hozzátartozó visszatérhet állat formájában a földre és ez magyarázza azt, ha minden ok kísérni kezd téged egyik napról a másikra egy macska, vagy ugyanabban az időpontban megjelenik otthonod előtt egy varjú. Netán meglátsz egy kutyát és azonnal beleszerettél mert olyan „ismerős” volt. Igaz, nem zárható ki, hogy csak nagy a szeretet utáni igényed, amit pótolhat egy kisállat, de azért bátran élj a gyanúval, hogy így tért vissza az eltávozott rokonod, hogy melletted lehessen és vigyázhasson rád.

 

Látogass el a sírjához, gyújts gyertyát, tedd ki a fényképét, mesélj róla az élőknek, emlékezz meg elhunyt szerettedről bátran és tudd, hogyha igaz volt rád valamelyik jel, akkor ő ott van veled… emlékezz rá!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!