Jogos kérdés. Teljesen érthető, ha ez fordul meg benned, amikor valaki szemét volt veled, kihasznált, megbántott vagy megsértett. Talán körbenézel és azt látod, mindenki ezt csinálja. Mindenki szemétkedik és a saját érdekeit helyezve előrébb gázol át másokon és így érvényesül, így lesz sikeres. Akkor ezek szerint neked is ezt kellene tenned?

mindenki szemet 01

 

Kép: Freepik.com

 

A válasz rém egyszerű: NEM. Attól még, hogy mások mocskok, és így viszik valamire vagy egyszerűen csak szimplán azok, téged nem jogosít fel arra, hogy az legyél. Persze senkinek sem lehet megtiltani, de hadd próbáljalak meg lebeszélni róla!

Kezdjük mindjárt a nyilvánvalóval: Ha te sem bírod, hogy mások így bánnak veled és semmibe vesznek, rajtad nyerészkednek, akkor miért tennéd mással ugyanezt? Rengeteg olyan ember van, mint te, akikkel kiszúrnak és akiknek ugyanolyan rosszul esik, mint neked. Miért állnál be a sorba? Miért süllyednél az ő szintjükre és lennél te is egy gátlástalan alak? Ne akarj olyanná válni, mint ők.  Neked igenis különbnek kell maradnod és megmutatnod, hogy még van az értéke az olyannak, mint jóság, becsület, tisztesség, hűség, őszinteség. Hiszen ha te is átállsz hozzájuk, majd mindennap egy ember, akkor eltudod képzelni milyenné válna rövidesen a világ?

 

Gondolj csak bele, ahogy ezek az emberek eljárnak, viselkednek, az mindent el is árul a személyiségükről. Ha tükörbe nézel, mit szeretnél látni? Egy kitartó, jóságos, becsületes embert vagy egy gerinctelen dögöt? Sem a pénz, sem egy férfi vagy nő, sem egy munka, sem más előny nem ér meg annyit, hogy eltorzulj és negatív irányba megváltozz. Az embernek pozitívan, előrefelé kell fejlődnie, nem hátrafelé. Ne válj azzá, akiket magad is megvetsz és nem szívlelsz!

 

mindenki szemet 02

 

Már csak azért se, mert ha hívő vagy, netán spirituális alkat, akkor tudod nagyon jól, hogy ezek az emberek úgyis megfogják kapni a magukét. Ha nem most, hát később, de mindig utoléri őket a sorsuk. Hogyha más nem is, hát nyugtasson téged ez és emiatt se akard magadra venni az igazságosztó szerepet vagy olyanná formálódni, mint amilyen ők is. Sőt, ha spirituális vagy és hiszel a karmában, akkor azt is tudnod kell, hogy amilyen vagy másokkal, azt kapod vissza. Amennyiben neki állsz másokkal gonoszkodni, visszaélni a bizalmukkal, kihasználni őket, úgy téged is ki fognak. Innen is tudhatod, hogy mások is visszafogják kapni, akik veled szemben cselekedtek rosszat. Szóval ezt szeretnéd? Hogy az élet csapásokkal, problémákkal sújtson? Hogy még többen bánjanak veled galádul? Vagy inkább szeretetre, pozitivitásra, szívességekre és jó emberekre vágysz magad körül? Akkor gondolt át mit teszel!

 

Másrészt, ha így akarsz valamilyen előnyhöz jutni, mondjuk pénzhez, hogy te is csalni meg lopni kezdesz, nehogy azt hidd el, hogy úgysem ütöd meg a bokádat, mert hogy a „többiek is ezt csinálják és vígan élnek”. Most talán még igen. De az ilyen úton megszerzett előnyök és örömök mindig csúfos véget érnek. Mindig kiderülnek a csalások, a hazugságok, mindegy mennyi időbe is teljenek, de nem lehet megúszni a dolgokat. Biztos, hogy bajba akarsz kerülni? Egy hazug és csaló ember képét akarod mutatni a szeretteidnek, akiknek fontos vagy és felnéznek rád? Gondolj rájuk is, amikor úgy döntenél, hogy letérsz az útról…

 

mindenki szemet 03

 

Különben meg abba is érdemes lenne belegondolnod, hogy mi mozgatja őket. Tényleg azért szemét veled főnök, mert ilyen vagy azért mert rossz napja van? Vajon a boltban a kasszás is ezért volt veled bunkó? Szerencsére azért nem mindenki egy démon, de szeretjük annak hinni őket, hogy okunk leegyen panaszkodni és siránkozni. Nem mondom, hogy mindig így van, de hajlamosak vagyunk másokról rosszat feltételezni. Szóval, amikor nem nyilvánvalóan okoz nekünk valaki kárt és szemétkedik velünk, fontoljuk meg a dolgot, hogy vajon mi lehet a mentsége.

 

Ne érts félre, mindezzel azt akarom mondani, hogy tartsd a hátadat mindenki elé, hadd hasítsanak szíjat belőle. Nem kell sem mártírnak, sem mazochistának lenni, mert az megint tészta és egészségtelen. Természetesen védd magadat úgy, ahogy tudod és nem kell mindenkinek engedni, hogy kihasználjanak. Nyugodtan állj ki magadért, ha igazságtalanok veled és mert kimondani, ha valaki megbántott és kérdezz rá, miért tette. Vágj úgy vissza, hogy közben nem ártasz vele. De ne lendülj bosszúhadjáratba és kattanj meg, hogy mostantól akkor te is mocsok leszek másokkal.

 

mindenki szemet 04

 

Nem könnyű középutat találni, de próbálkozni kell. Fontos, hogy megvédd magad és ne érezd, hogy mások sárba tiporhatnak. Őrizd meg a méltóságodat. Hála az égnek sokféleképpen megteheted és nem kell hozzá bemocskolni a kezedet. Mert kár lenne érted. Kár lenne, ha te is olyanná válnál, mint ők és eggyel kevesebb megbízható jó ember lenne a világon. Higgy a jóság erejében, hogy igenis megéri jónak lenni, mert úgyis elnyered érte a jutalmadat és nem csak a mennyekben. Sokan lesznek hálásak lesznek, amiért te nem verted át őket, amiért becsületes és tisztességes voltál. És ezek az emberek ugyanezzel fogják meghálálni neked. Hát nem éri meg? De igen, még akkor is, ha időről-időre kikapsz valakit, aki gonosz lesz veled. Te akkor is maradj meg jónak, örülj annak, hogy az vagy, mert te különb vagy másoknál! Ez nem önámítás, hanem ez az igazság!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

 Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

5 biztos módszer, amivel heteken belül vérbeli optimista válik belőled!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!