Beköszöntött az új év. Ha spirituális életszemléletű vagy, akkor bizonyára igyekszel tudatosan odafigyelni arra, hogy már az első napoktól kezdve olyan életvitelt alakíts ki, amelynek segítségével eredményes, boldog és sikeres legyen az éved. Ebben nagy a segítségedre lehet az, ha pozitív karmát igyekszel létrehozni, ami egyenesen vonzani fogja feléd az áldást! Megmutatjuk, hogyan csináld!

 

pozitiv karma 01

 

Kép: Pixabay.com

 

 

Mert mi is a karma?

 

A karma szó szerint azt jelenti, „cselekedet”. Az ok és okozat egyetemes törvénye. Még egyszerűbben: amit gondolunk vagy teszünk, az reakciót vált és azzal azonos hatás jön létre. Vagyis aszerint, hogy pozitívan vagy negatívan működünk, azt kapjuk vissza. Nem is biztos, hogy azonnal, lehet, csak évek múlva vagy akár a következő életben, de minden tett elnyeri a méltó jutalmát, mert minden tettnek következménye van.

 

Éppen ezért nem kérdés, miért érdemes pozitív karmát kialakítani. Ha pozitívan gondolkodunk és cselekszünk, hasonló pozitivitást fogunk bevonzani. A mosolyodra mosoly lesz a válasz, a segítségedre pedig másnak a támogatása. Mindemellett a pozitív karma boldogságot, békességet, jólétet adhat és mindazt, amire csak vágysz. Csak meg kell tanulni tudatosan működtetni a karmát ahhoz, hogy ezt mind elérhessük.

 

pozitiv karma 02

 

Hogyan fogjuk hozzá?

 

Kezdjük az elengedéssel!

 

Minden pozitív karma a tiszta és biztos alapokra épül. Ehhez arra van szükség, hogy elengedj minden negatív tényezőt az életedben. Azokat a kapcsolatokat, ötleteket, terveket, berögzültségeket, rossz tulajdonságokat, amik hátráltatnak, akadályoznak a fejlődésben, vagy egyenesen elgáncsolnak. Emellett tudni kell elengedni a rossz érzéseket, a negatív gondolatokat, hiszen aki semmirekellőnek, értéktelennek tartja magát, nem is léphet előrébb. Mint ahogy az sem, aki nem képes magának vagy másnak megbocsátani, mert azzal csak megbéklyózza a lelkét. Vagyis a pozitív karma kialakítása előtt egy nagy lomtalanításra van szükség, ami természetesen nem megy egy nap alatt megy végbe, hanem folyamatos munka által az építkezés mellett.

 

Mi a szándékod?

 

Közben már elkezdheted tudatosítani magadban a szándékaidat. Ugyanis a szándék határozza meg a karmád milyenségét. Ha neked az áll szándékodban, hogy segíts másoknak, kedves légy velük, nagylelkű vagy legalábbis valamilyen úton-módon jót tegyél másokkal, akkor te is ezt kapod majd vissza. Ha az áll szándékodban, hogy életmódot válts, a karma megfogja teremteni hozzá neked a szükséges lehetőségeket, illetve eseményeket, amik el is kezdik formálni az életedet. Mint ahogy, ha jólétre és bőségre szeretnél szert tenni, előbb adnod kell ahhoz, hogy kaphass.

 

pozitiv karma 03

 

Jöhet a pozitív gondolkodás!

 

Szinte tudtad, hogy ez az egyik feltététele a pozitív karmának, ugye? Hát természetesen! Hiszen már láthatod, hogy a gondolataink befolyásoló és teremtőerővel bírnak. Ezért az alap mindenképpen az, hogy olyan optimistává neveld magad, aki képes pozitívan gondolkodni. Nem kell 0-24 órában és erőltetetten, görcsösen, nem az a lényeg, hogy megháborodj, hanem, hogy képes legyél lazán pozitívan tekinteni magadra, az életedre és a környezetedre. Nem baj, ha becsúszik egy-két nap szünet az eseményektől függően, az a fontos, hogy mindig képes legyél talpra állni és egyszer úgyis eljön az a nap, mikor elnyered munkád gyümölcsét, hogy azokra is képes leszel legyinteni, amik korábban felbosszantottak és megbántottak volna. Illetve a pozitív gondolkodás meghozza a vágyott pozitív eseményeket, az élet áldását is.

 

A pozitív gondolkodás kialakításához elég lehet az is, hogy meghozol egy döntést, hogy mostantól erre fogsz törekedni, de használhatod az agykontroll, a meditáció erejét is. Ezek mellett sokat nyomhat még a latba, ha olyan filmeket nézel, könyveket olvasol, amelyek motiválnak, erősítenek az elhatározásodban és elősegítik, hogy képes legyél pozitívan látni a dolgokat.

 

Vizualizáld a vágyaidat!

 

Kifejezetten nagy segítség lehet a pozitív gondolkodásban, illetve karma kialakításában, ha rendszeresen vizualizálsz. Kezd azzal, hogy eleve elképzeled azt, hogy képes vagy pozitívan gondolkodni, hogy nyugodt és békés a természetes. Boldog vagy és elégedett. Képzeld el, hogy miben mutatkozik meg életedben a pozitív karma, mitől lesz általa jobb az életed? Jobbak, őszintébbek, érzelmekkel teliek a kapcsolataid? Eléred a vágyaidat? Jólétben vagy egészségben élsz? Ajánlatos ezeken elméláznod, mert a vizualizáció kiváló katalizátor a teremtéshez!

 

pozitiv karma 05

 

Add, amit kapni szeretnél!

 

Szó volt már erről, hogy előbb adni kell ahhoz, hogy kaphass és hogy nem árt, ha ez szándékodban is áll! A karma nem csak a pozitív gondolatokat, hanem a tetteket is értékeli. Nem kell mindjárt nagy dolgokra gondolni, nem kell egyedül megmentened a világot. A kis tettek is képesek nagy dolgokat előidézni. Elég, ha már a környezetedben kedves és segítőkész vagy másokkal, de legalábbis keresed a lehetőséget, hogy mások segítségére lehetsz. Mindezt önzetlenül és tiszta szívvel. Célszerű néha csak úgy minden ok nélkül segíteni másnak, hogy nekünk is így segítsenek majd!

 

Igyekezz jó ember lenni!

 

Itasd át az egész lényedet pozitív gondolkodással és tettekkel. Igyekezz jó ember lenni! Hiszen egy jó emberrel jó dolgok is fognak történni. Hülyeség azt vallani, hogy a jók mindig megszívják és csak a gonoszok nyernek. Igen, olykor így igaz, mint ahogy az is, hogy a „jó mindig elnyeri méltó jutalmát!” Különben se azt nézd, hogy viselkednek mások és ne az ő életüket próbáld koppintani. Magad miatt akarj őszinte, becsületes, hűséges, segítőkész lenni, mert ezek igenis olyan értékek, ami nem csak különlegessé és megbecsülté teszik az embert, - mivel egyre kevesebb sajnos az ilyen alkat – hanem ők nyerik el a pozitív karmát és annak minden áldását.

 

pozitiv karma 04

 

Ez egy folyamat, nem egyik napról a másikra kell kialakítani, de persze az sem lehetetlen. Szánd rá az időt, haladj a magad tempójában, vedd magadat körbe segítő szándékú emberekkel, akik támogatnak benne. Alakíts ki önmagadért pozitív karmát, tudd, hogy kezedben a lehetőség és hogy már egy nap alatt is rengeteget tehetsz önmagadért!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Honnan tudhatod, hogy karmikus a kapcsolatod?

 

5 biztos módszer, amivel heteken belül vérbeli optimista válik belőled!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!