Lassan kezdesz megfőni a saját izzadságodban? Az agyvized már bugyog? Legszívesebben lekapnád a testedet, hogy pucér szellemként ülj a kanapén? Ha már úgy töltöd a napjaidat, hogy félig a hűtőben vagy, netán ki sem mászol a hidegvízzel teli kádból, akkor inkább próbáld ki a cikkben található vadi új, kicsit sem elcsépelt túlélési tippeket, hogy mást is csinálhass azon kívül, hogy aktívan próbáld hűteni magad!

 

 

tulelni kanikula 01

 

Kép: Pinterest.com

 

Igen, tudjuk, hogy sok vizet vagy forró teát kell inni, hogy a ruha alá csúsztatott jégkocka csodákra képes. Mind megtaláljuk a ventilátor meg légkondi kapcsolóját és hogy a vizes törcsi a nyakban is aranyat érhet. De mi van még, amivel túllehet élni a kánikulát?

 

1. Menekülj el előle külföldre!

 

Aki teheti, az pattanjon gépre és irány egy hűvös ország! Szerencsére nem lehet mindenütt megsülni a világban, egész nyugodtan lépj le az Alapokba, az esősebb vagy szeles északi országokba, ahol pár jó pár fokkal alacsonyabb a hőmérséklet és nem lehet megdögölni. Legalábbis a melegtől. Lehet, hogy nem éppen költségkímélő megoldás, de nem árt ezzel is számolni!

 

tulelni kanikula 02

 

2. Tapadj oda egy medencéhez!

 

Ha nincs kedved a többi emberrel együtt főni Balaton meg a Velencei tó vízében, de azért a tengerhez sem akarsz elvágtatni, ellenben az otthoni felfújhatós medence is rövid időn belül langyos pocsolya lesz, akkor ajándékozd meg magad egy wellness hétvégével. Nos, mikor kedveskedtél magadnak utoljára? Talán pont itt az ideje, hogy keress magadnak egy szemrevaló medencét meg hűvös kis szállodát vagy mindjárt egy Aquaparkot.

 

3. Hűvös lakásban filmmaraton beiktatása

 

Ha van légkondi, akkor ki se tedd a lábadat addig, amíg nem hűl le az idő! Állítsd be kellemes húsz fokra vagy csinálj fridzsidert a kócerájból, nyomd be a kedvenc sorozatodat, tarts filmmaratont a barátokkal vagy olvass ki három regényt és tereld el a hűvösben a gondolataidat a melegről. Most legalább van „ürügyed” azt csinálni, amit szeretsz és amire máskor úgysincs időd.

 

tulelni kanikula 03

 

4. Látogasd meg azokat, akiknél van légkondi vagy medence!

 

Itt egy pincúrkát súroljuk az érdekbarátságot, de hát könyörgöm, a barátokra minden körülmény között lehet számítani, nem igaz? Gondold át, mely barátodnak van légkondija vagy medencéje és légy jó barát, dobd fel neki a lehetőséget, hogy meglátogatnád és cserébe magaddal viszed a kedvenc borát vagy sütijét, hogy mégse olyan látványosan üres kézzel menj oda. Ajánld fel neki, hogy tartson pár fős medencés bulit, amire téged is meghív.

 

5. Költözz be egy plázába!

 

Ha nincs otthon légkondi és nincs kedved bajlódni azzal, hogy jégtömböt varázsolj, amit a ventilátor elé teszel, hogy fújja rád, akkor a legjobb, ha berongyolsz egy plázába. Hűvös is van, elérhető közelségben van a kaja meg a pia és ma már elég kényelmes fotelek és kanapék állnak az ember rendelkezésére, hogy a fél napját is ott töltse. Folytathatod az előbb említett regények kiolvasását, de a barátokkal is szenvedhetsz ilyen kellemes körülmények között. Csak próbáld meg nem eltapsolni az egész fizetésedet…

 

tulelni kanikula 04

 

6. Nudi korszak otthon

 

Ideje szembenézned a testeddel, és ha nincs otthon a gyereked vagy a lakótársad, akkor válts nudi-style-ra. A párod még örülni is fog neki, max játszatok Ádám és Évásat. Persze figyelj oda arra, hogy ne ragadj a bőrkanapéhoz, de elhiheted, mindenféle felesleges gönc nélkül máris elviselhetőbbnek fogod találni a létezést. Vagy ha mások is otthon vannak, akkor minimum valami lenge Beyoncét göncöt vegyél, tudod, ami tipikusan takar is meg nem is. Ha meg utcára mész, akkor kerüld a sötét ruhákat, inkább maradj a világosaknál és azokon belül is a lenge, bő rucikat válaszd, amikbe belekaphat a szél és kellemesen megcsiklandozhat.

 

7. Napernyőt a kezedbe!

 

Kérlek szépen, egyáltalán nem ciki, hogy nem esik az eső, mégis ernyőt tartasz a fejed fölé! Válasz magadnak egy mutatós darabot és ha mész valahova, tartsd szépen fel. Gondolj csak bele: ad. 1. rém divatos leszel, ad. 2. megóv a napsütéstől, ad. 3. nem kell árnyékot kajtatnod. Egy napszemüveggel együtt meg már azt hihetik rólad, hogy filmsztár vagy! De különben is, mi a fontosabb? Hogy mit gondolnak mások rólad vagy hogy ne sülj meg?!

 

tulelni kanikula 05

 

8. Mini ventilátor

 

Ha az Istennek sem jön össze külföld, a medencés parti és a munkahelyeden kell haláltusát vívnod, ahol még csak légkondi sincs, akkor hadd ajánljam figyelmedbe a csodálatos mini ventilátort. Azon kívül, hogy rémesen cuki, baromi hasznos. Egésznap Hollywoodban érezheted magad, ahogy fújja a hajadat, mindenhova magaddal viheted és 0-24-ben hűsölhetsz. A nyár java részében valószínűleg jobban fogod szeretni, mint a férjedet… feleségedet. Vagy a kutyádat. Amelyik van.

 

Kedves sülőfélben lévő olvasó, elláttunk téged a legmenőbb és remélhetőleg a leghasznosabb tippekkel is. Fegyverkezz fel és éld túl a nyarat! Sok szerencsét kívánunk hozzá!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

De várlak már! - Lassan itt vagy végre Nyár, és én akkor is örülök neked, ha dolgozok

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!