Vesztettél? Elvesztetted a játszmát? Bármennyire is küzdöttél, nem kaptad meg a vágyott állást vagy pasit, nőt? Valaki elhappolta előled az esélyt? Szar érzés és elhiszem, hogy magad alatt vagy és esetleg nehezen bírod feldolgozni a dolgot. Mégis, hogy kellene így örülnöd bárminek is, amikor úgy érzed, egy rakás szerencsétlenség vagy, neked semmi sem jön össze és hogy egyáltalán megint te húztad a rövidebbet? Nos, olvass csak tovább és remélhetőleg a cikk végére felébred benned a pozitivitás!

 

pozitiv vesztes helyzet 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Ez bizony olyan dolog, ami mindannyiunkkal megtörténik és ezt el kell fogadni. Ez az első és legfontosabb lecke, hogy fogadd el, néha nem jön össze. Nem mindig rajtunk múlnak a dolgok, hanem teljesen más tényezőkön és olyankor hiába dolgozol rajta, hiába gebedsz bele, akkor sem lesz tiéd a győzelem. Ilyenkor ezt kell elfogadni, hogy te mindent megtettél, de most így alakult. Ettől még nem leszel kevesebb, tehetségtelenebb, vagy örök vesztes. Meg aztán most komolyan, az önostorozás segít valamit? Jobb lesz tőle? Tanulsz belőle? Nem… akkor meg ne csináld!

 

Persze azért sem árt megvizsgálni, hogy valóban mindent megtettél-e! Biztos eléggé akartad-e és küzdöttél. Gondolj bele, min bukhattál el. Lehetett-e valami, ami hozzásegített volna, mondjuk több energia befektetése vagy tudás. Ám ha mégis arra döbbennél rá, hogy bakker, ez a te hibád, akkor se kenődj el! Senki sem tökéletes és nem is kell annak lennie. A hibák pedig hasznosak, mert általuk fejlődik az ember. Vagyis örülj annak a hibának, mert általa tanulhatsz, jobb leszel és eggyel kevesebb hibát követsz el az életben. Korrigálj rajta, amennyire csak tudsz, hogy legközelebb ne álljon az utadba! Tessék, ahelyett, hogy hibáztatnád magadat, inkább tanulj!

 

pozitiv vesztes helyzet 02

 

Ugyanakkor, ha kicsit hajlasz a spiritualitásra, mondhatod, hogy ennek bizony oka volt. Oka annak, hogy ez most nem jöhetett össze. Talán mert előbb kell tanulnod valamit és jobb az, hogy most hasaltál el, semmint később, amikor majd az „igazi” lehetőség jön. Lehet, hogy a sors, nem is ezt a férfit vagy munkát szánta neked, hanem egy másikat és ez csak a csali, a csapda volt, ami ahhoz kell, hogy változtass valamin és egy sokkal, de sokkal jobb lehetőség, partner vár rád az után, hogy elsajátítod ezt a leckét! Meglehet, hogy nem is lettél volna boldog azzal a partnerrel, akit annyira megakartál szerezni és csak legyilkoltátok volna egymás lelkét. Vagy az álommelónak hitt valami készített volna ki. Oké, ezt nem tudhatod száz százalékra, de ha hiszel abban, hogy minden okkal történik, akkor ezt bizony számításba fogod venni!

 

Különben is, gondolj bele… igen, vannak nagyon különleges lehetőségek. De igazból mindig adódnak. Nincs olyan, ha egyről lecsúszol, akkor soha többé nem lesz már olyan. Vagy te ebben akarsz hinni? Nem akarsz inkább abban, hogy mindig van tovább és mindig jönnek az újabb sanszok? Hogy oké ez elúszott, de jön majd egy másik? Márpedig, ha így gondolod, akkor miért lennél most magad alatt? Csak menj tovább az utadon, tedd a dolgodat, légy részen, aztán várj türelmesen – vagy éppen keresgélj, ha úgy tetszik – és mikor jön az alkalom, csapj le rá. Nem kell összetörni, hogy te se soha többé nem próbálkozol, feladsz mindent meg szarsz mindenbe bele, mert azzal nem leszel előrébb. Igen, a csalódottság pillanatában elfoghat ez a kísértés, de neked kell dönteni, hogy engedsz neki vagy lerázod magadról és inkább előre tekintesz, nem engedve, hogy a pesszimizmus váltsa fel az optimizmusodat! Állj meg abban a minutában, mikor úrrá lenned rajtad a negativitás és gondold át, hogy miért reagálsz negatívan az adott helyzetre? A kudarcélmény fáj? Az elutasítás? Úgy érzed, valaki kést döfött az egódba? Aztán gondold ki, hogyan reagálhatnál az adott helyzetre pozitívan! Minden csupán önkontroll kérdése.

 

pozitiv vesztes helyzet 03

 

Bármennyire is nehéz legyen, maradj a jelenben! Sokan ilyenkor levetítjük magunknak a „Sötét jövőnk” című filmet vagyis: egyedül halok meg egy kutyával vagy macskával, soha nem lesz állásom, elveszítek mindent, amim van, már soha nem lesz belőlem cirkuszi mutatványos. Ám nem ezen kell kattognod! A te szemed előtt a jelen lebegjen és tudd, hogy sosincs késő. Nem maradtál le semmiről. Hagyd a múltat és hagyd a jövőt, egyedül a jelened számít és az, hogyan éled meg!

 

Inkább tartsd magad előtt a célt. Ne veszítsd el a hitedet, a reményedet, hogy elérheted és azon kívül, hogy aktívan gyakorlod a pozitív gondolkodást, jussanak eszedbe azok, akiknek sikerült, akik már elérték. Gondolj arra, ha ők is nulláról indultak vagy még rosszabb helyzetben voltak mint te, de mégis sikerült nekik, akkor neked miért ne menne? Ők se adták fel, mikor elestek, vagy kaptak egy istenes atyai pofont a sorstól, hanem tovább mentek és folytatják útjukat. Picsogás, panaszkodás és az önsajnálatban való dagonyázás helyett tedd ezt te is! Bármi összejöhet, amit csak szeretnél!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Hogyan éld túl azt, ha megbántottak?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!