Ez a nap is eljött, Boldog Újévet Mindenkinek! Most, hogy tiszta lappal indulhatunk egy egész évnek és sokunk bizonyára nagyra törő terveket dédelget, az a kérdés, hogy vajon mégis hogyan lehetünk egész évben motiváltak? Mit lehet tenni annak érdekében, hogy sose fogyjon ki a lendület és töretlenül haladjunk előre céljaink megvalósítása felé?

 

 

egesz evben motivalt 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Beköszöntött az új év és a legtöbben égünk a láztól: végre itt a lehetőség, hogy megvalósíthassuk nagy terveinket, vágyainkat,

álmainkat. De sokan el is veszítjük ezt a lelkesedést az első pofonnál, amit az élettől kapunk, az első csalódásnál, de legalábbis néhány hónap után. Mégis mit lehet tenni annak érdekében, hogy sose fogyjon ki belőlünk a motivációs-szufla és képesek legyünk egész évben motiváltak lenni? Nyugodj meg, egyáltalán nem lehetetlen küldetés, sőt, meg is mutatjuk azt a 7 sikerbiztos tippet, amivel jövő ilyenkor már jó eséllyel célban is leszel, de minimum a megvalósítása útján!

 

1. Használj különböző technikákat!

 

Biztos hallottál már az agykontrollról, az önhipnózisról, de minimum a meditációról. Ezekkel már egész konkrétan a céljaid megvalósulását is elősegítheted. Ám mellettük arra is használhatod, hogy beprogramozd az agyadba, hogy folyamatosan motivált legyél, lelkes, szenvedélyes, elhivatott a célod iránt és hogy mindig talpra állj, ha a padlót fogsz. Jóval hasznosabb, mint a „sima” pozitív gondolkodás, mert ezek a technikák olyan formába öntik, amelyekkel hatásosabban, koncentráltabban érnek célba.

 

egesz evben motivalt 03

 

2. Fogj össze azokkal, akiknek ugyancsak terveik vannak!

 

Mindig könnyebb valamit úgy csinálni, ha van hozzá partnered. Legalábbis, ha nem vagy magányos farkas típus. De ha nem, akkor beszélj össze a pároddal vagy a legjobb barátnőddel, hogy egész évben végig támogatjátok egymást a céljaitok elérésében, sőt, ha közös is van, akkor összefogtok érte. Mindenkinek vannak tervei, elképzelései, neked csak meg kell találnod azt a személyt, akár kollégát, vagy virtuális barátot egy közösségi oldalról, akivel erősítitek egymást és akiről tudod, hogy amikor meginogsz, ő ott lesz, hogy emlékeztessen téged a vágyadra.

 

3. Motiválj másokat!

 

Hasonló, mint az előbbi, de a nagy különbség az, hogy anélkül is megteheted, hogy cserébe segítségre számítanál! Úgy tanulhatod meg a legjobban a motivációt, ha te magad is motivációt „oktatsz”, de legalábbis igyekszel másokat motiválni. Kezd mondjuk a pároddal, a közeli barátokkal, rokonokkal és kollégákkal, utána jöhet akármi más is! Ha tudod, hogy elszeretnének érni valamit, támogasd benne és bíztasd őket. Mutass, mondj nekik motivációs tippeket. Légy ott, amikor elbizonytalanodnak vagy feladnák és önts beléjük lelket! Hiszen te magad is úgy tanulhatsz meg valamit, ha közben magad is tanulod! Így van ez a motivációval is!

 

egesz evben motivalt 02

 

4. Motivációs adagok a hét minden napjára!

 

Ügyelj arra, hogy meg legyen a mindennapi motivációs adagod. Erre érdemes lehet kitalálni egy saját kreatív rendszert. Például ha laptopodon beállítasz egy olyan kép összeválogatást, ami óránként másik motivációs idézetet állít be háttérképnek. De akár minden reggel kávézás közben választhatsz magadnak egy ilyen idézetet, amit kiírsz cetlire és kiragasztod a munkahelyeden az íróasztalodra. Ám az is ugyanolyan jó, ha mondjuk, minden hétvégén megnézel egy motivációs filmet és akár kiírod belőle a neked tetsző szövegeket. Vigyél egy játékosságot is a mindennapi motivációdba, úgy könnyebben megmarad benned!

 

5. Olvass motivációs könyveket!

 

Egyre több ilyen könyv van a polcokon, amelyek kimondottan motivációs könyvek. Olyan gyakorlatokat, tippeket tartalmaznak, mint amilyen ez a cikk is. Trénerek, szakemberek segítenek beépíteni a motivációt az életedbe és olyan trükköket mutatnak, hogyan maradj akkor is motivált, ha kudarc ér vagy kritika, hogy semmiképpen se veszítsd el a lendületet, hanem akár pont azokból kovácsolj magadnak előnyöket! Nem szabad lenézni ezeket a könyveket, mert számos bölcsesség és jól bevált technika rejlik bennük.

 

egesz evben motivalt 05

 

6. Meríts ihletet mások sikersztorijaiból!

 

Jussanak eszedbe az olyan emberek, mint az Apple vagy a Facebook tulajdonosa. Senki se adta a kezükbe a sikert, a gazdagságot, a hírnevet, hanem megdolgoztak érte. Kicsiben kezdték, aztán kinőtték magukat, mert volt egy álmuk, céljuk, amit megakartak valósítani. Mint ahogy a nagy sztárok közül is sokan voltak hajléktalanok, csúnyák vagy kezdtek olyan hétköznapi foglalkozással, mint bárki más. Erre tessék, ők is befutottak. Érdemes az ilyen személyek példáit szem előtt tartanod, hogyha igazán szeretnél valamit és nem csak a csodát várod, hanem teszel is érte, akkor el is fogod érni. Mint ahogy az is igaz, ha nekik sikerült, neked miért ne sikerülne? Hiszen semmivel sem vagy kevesebb!

 

7. Készíts motivációs-montázst!

 

Tudod, mi lehetne az egyik legüdítőbb látvány minden reggel, amikor felébredsz, készülődsz vagy a munkahelyeden? Ha rápillantanál a motivációs, illetve álommontázsodra, amely olyan szavakat, képeket tartalmaz, amiket elszeretnél érni az évben vagy egyáltalán életben. Gyerekesnek tartod? Legfeljebb játékos lehet, de nem szabad lebecsülni a hatalmát, mert hatalmas erőt adhat az, hogy látod mindennap azt, amiért érdemes felkelni, küzdeni, cselekedni! Régi, de még mindig működő tipp!

 

egesz evben motivalt 04

 

Használd ki az új év nyújtotta tiszta lapot, kipihentséget és friss energiát! Kezd el magadat mielőbb motivációra nevelni, hogy egészen átigya a mindennapjaidat, így mindig lesz elég lendületed és kedved ahhoz, hogy folyamatosan törekedj céljaid elérésére!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Hétfőtől-péntekig mosolyáradat! - Hogyan legyél egész héten motivált?

 

Ne hasonlítgasd magadat másokhoz, különben tönkre megy az életed

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!