Lezajlottak az ünnepek, a karácsonyi vacsorák, a családi látogatások. Bizonyára köztetek is akad olyan, aki rendesen el is fáradt vagy talán üresnek érzi magát, mint mikor egy gyönyörű film ér véget vagy a nyaralás és az ember nem tudja, mihez is kellene kezdenie. Egyszerű: újra kell kezdeni! Adunk nektek 5 kulcsot a kezetekbe, amivel lélekben tovább tarthatnak az ünnepek, a jó hangulat és ismét formába lendítheted magad!

 

motivalt unnep utan 01

 

Kép: Pixabay.com

 

 

Egyesek az ünnepeket követően kimondottan fellélegeznek, hogy véget ér a kálvária, nem kell egy darabig készülni és süt-főzni. Míg mások egyszeriben magányosnak érzik magukat, hogy elment a családjuk. Van, akiket meg az bánt, hogy végére értünk a szép és meghitt karácsonynak és lassan vissza kellene szokni a „régi kerékvágásba”. Ami ellen valóban nem lehet védekezni, viszont nem mindegy, hogyan készül fel rá az ember és éli meg lélekben! Ugyanis az ünnepi vagy a jó hangulatnak nem kell véget érnie. Továbbra is uralkodhat békesség és boldogság a lelkedben, de még csak az üresség érzetét sem kell átélned, ha odafigyelsz a következő 5 kulcsra, amit a kezedbe kívánunk most adni:

 

1. Ne csak ünnepekkor szeress!

 

Ha már úgyis elteltél szeretettel az ünnepekkor, akkor miért mondanál le az érzésről? Csak mert már „nem kell” szeretni? Mert vége a Szeretet Ünnepének? Pedig emlékezz milyen jó volt szeretni és szeretve lenni. Mennyivel kellemesebb érzés szeretettel a szívedben élni. Nem tűnt olyan rossz vagy gonosz helynek a világ. Ebben az érzésben akár mindennap lehet részed! Egyszerűen csak tartsd meg a szeretet érzését! Továbbra is igyekezz meglátni a környezetedben és az emberekben a jót és a szeretni valót. Akarnod kell, hogy szeretetben élj. Ne engedd el, ne mondj neki búcsút, csak mert vége az ünnepekben!

 

motivalt unnep utan 02jpg

 

2. Nem csak Karácsonykor kell a családdal lenni!

 

Azt gondolnád, hogy ez nyilvánvaló. Talán még meg is fogadod minden évben újévkor, hogy „idén többet leszek a családommal”. Csakhogy ebből aztán az szokott lenni, hogy rengeteg a munkád, nincs időd, stresszes vagy és amúgy is van elég bajod, nincs kedved a másét is hallgatni. Inkább pihensz, semmint meglátogasd vagy áthívd magadhoz őket. Meg lehet érteni ezt a nézőpontot is, ugyanakkor valahol ez kifogás is. Éppen ezért igenis törekedj arra, hogy valóban többet törődj a családoddal! Az ünnepek után is rájuk írhatnál, felhívhatnád őket és igyekezhetnél velük többször is találkozni. Mert ugye milyen jó volt, amikor együtt voltatok az ünnepekkor? Hogy volt kiknek panaszkodni, megosztani örömödet és bánatodat? Hogy volt, akik megöleltek és megszeretgettek, mert feltétel nélkül szeretnek?

 

3. Pihend ki magad!

 

Most már igazán ideje átadni magadat az aktív pihenésnek! Sokaknak az elmúlt napok a rohanásból és a készülődésből álltak. A kapkodásból meg abból, hogy körbelátogatták az összes rokont. Világos, hogy elfáradtak. Különben is, sokan vannak ilyenkor szabadságon, hadd érezzék igazán, hogy szabadnapjuk van! Törekedj arra te is, hogy a következő napokban legyen időd lazítani és olyan dolgokat csinálni, amikhez kedved van. Nézd meg a kedvenc filmjeidet, vedd elő a hobbidat, amire rég volt időd. Vagy csak vackold be magadat az ágyba és olvass akár egész álló nap! Járj a kedvedben és lazíts végre!

 

 

motivalt unnep utan 03

 

4. Legyenek lelki alapú terveid a jövőre nézve!

 

Még ráérsz meghozni az újévi fogadalmaidat és összeírni a nagy tervlistát, mi mindent valósítasz meg! Ám amíg friss a békesség, a boldogság és a szeretet érzete, addig előbb a lelki alapú terveket kellene meghozni, illetve megerősíteni! Például ne csak megfogadd, hanem már most gyakorold azt, hogy megtartod magadban ezeket a jó érzéseket. Hogy tudatosan odafigyelsz rá, hogy ne kapd fel a vizet, ne kezdj el stresszelni a dolgokon, hanem hogy nyugodt és harmonikus maradj. Figyelj oda arra, hogy meglegyen a mindennapi örömöd és nem feltétlenül úgy, hogy szándékosan teszed magadat boldoggá, hanem észreveszed a környezeted adta örömforrásokat. A kedves szavakat, a pozitív eseményeket, az, ha valami szerencsésen alakul, de még annak is örülhetsz, hogy ma nem esett az eső és szép idő volt. Lásd meg a mindennapi apró örömöket és tartsd boldogságban a lelkedet! Ha már most elkezded ezt gyakorolni, olyan rutinossá válsz, hogy jövőre már csak az tűnik fel, hogy sikerült pozitív életszemléletet kialakítanod!

 

5. Ne gyártsd a feszültséget!

 

Hiszed vagy sem, sokan csinálják. Hozzá vannak szokva ahhoz, hogy mindig tudják magukat min stresszelni és ezért szabályosan keresik, gyártják azt, amin feszültek lehetnek. Például, hogy az ünnepek alatt mennyit hízott, mennyi mindent nem csinált meg és hogy a családja akadályozza a pihenésben mert mindig kitalálnak neki valamit. Nem érzed, hogy ezek mondvacsinált problémák? Egyszerűen problémázni akarsz. És miért? Mert jól érzed magad, nyugodt vagy. Engedd el, hogy háborúzni akarsz meg feszengeni! Éld át bátran, hogy most ilyen jó szériád van!

 

motivalt unnep utan 04

 

Mint láthatod, semminek sem kell véget érnie, ha nem akarod. Megtarthatod magadban a békességet, a szeretetet, a boldogságot és a családodat is! Csak neveld át magadat arra, hogy mától így éled az életedet. Egyszerű döntés kérdése, amit ha ma elkezdesz gyakorolni, már rengeteget tettél azért, hogy az életed hosszú távon pozitív irányba tartson!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Motiváció, amit csak az okos emberek értenek meg

 

Minden csak nézőpont kérdése - Kulcs a boldogsághoz

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!