Mint ahogy már a nevükben is szerepel, a spirituális segítők egyértelműen spirituális beállítottságú személyek. Ne mindjárt elvakult, vallásos személyek ugorjanak be róluk, ugyanis a spiritualitásnak nem feltétele a vallásosság, de nem is zárja ki. Egy bizonyos életszemlélettől, gondolkodásmódtól is lehet valaki spirituális. De attól még, hogy valaki másképp vélekedik, mitől válik segítővé? Kik a spirituális segítők és te vajon közéjük tartozol?

 

spiritualis segito 01

 

Kép: pixabay.com

 

Abban talán mind egyetértünk, hogy vannak. Igaz, hogy nem túl sokan, de egyre több olyan spirituális ember van, aki szeretne tenni valamit nem csak létezni. Késztetést éreznek arra, hogy tegyenek valamit, még akkor is, ha sokszor azt sem tudják, hogy mit.

Persze, ha a spiritualitás a napi kenyered, mert mindennap ezotériával foglalkozol és ez képezi az állásodat vagy hivatásból szeretsz másoknak segíteni, akkor nem kérdés, hogy Te spirituális segítő vagy! De a többiek, akik nincsenek ennyire elmélyülve benne, honnan ismerhetik fel?

 

spiritualis segito 05

 

Ugyanis attól még, hogy valaki spirituális, nem jelenti azt, hogy buzog benne a segíteni vágyás. Hiszen a nem spirituális beállítottságú emberek között is akadnak olyanok, akik segítőkészek, míg mások csak a maguk dolgával törődnek. Ugyanez megy a spirituális berkekben is és nem baj. Mert miért is lenne baj, hogy valaki szeretne megmaradni a maga valóságában? Mások biztosan önzőnek mondják az ilyen személyt. Csakhogy akiben nincs meg a késztetés, hogy a tudását, képességét a „közjóra” fordítsa vagy egyáltalán kicsit kitekintsen a világából, azt erőszakkal sem lehet rávenni, illetve az mondhatni „olyan” is lenne, nem sokat érne. Ha úgy kell lennie, el fog jutni arra a szintre, amikor nem csak az egyén jóléte, hanem másoké is érdekelni fogja.

 

Ugyanakkor egyesekben ott lappang a segíteni akarás, hogyha nem is mindjárt világmegmentő tervekkel előrukkolni, de a maguk módján szeretnének segíteni a környezetükön és keresik is az alkalmat, hogy megtegyék.

 

spiritualis segito 04

 

Ezek az emberek abszolút hétköznapi személyek, nem X-menek, nincsenek szuperképességeik. Abból élnek, amit kaptak az égiekből, vagyis, amivel állítólag minden ember rendelkezik, mint az empátia, a látás képessége vagy egy ütős hatodik érzék. Ráadásul ezeknek az adottságoknak köszönhetően már sok olyat megtapasztaltak, amit mások nem, akár egész gyerekkoruktól kezdve. Olyan láttak, éreztek, olyanokon mentek keresztül, amiket mások még csak elképzelni sem tudnak.  Kétségkívül a többségük tudatosan törekszik arra, hogy fejlesszek magukat, képességeiket, tudásukat, hogy egyre jobbak legyenek. Ám ezek az emberek nem dicsekszenek. Nem hirdetik fennhangon milyen csodás képességeik vannak sem azt hogy hány meg hány embernek segítettek már. Nem akarnak hősködni. Az igazi spirituális segítők nem akarnak reflektorfényben tetszelegni. Már csak azért sem, mert nem érzik szükségét. Egy felől azért, mert nem akarnak mindenáron mindenkit megmenteni, illetve megsegíteni. Ha jónak látják, felajánlják a segítségüket, de máskülönben bíznak annyira a sorsban, hogy úgyis eléjük vezeti azokat, akiknek szükségük lehet a segítségére. Addig is van elég dolga, hiszen a természet, a Föld és a világban élők szegények és szerencsétlenek mindig kívánja a pozitív energiát és láthatatlan segítséget. Míg mások a kreativitásukat hívják segítségül és megfestik vagy írásba adják gondolataikat, tudásukat, amikről úgy vélik, értékesek lehetnek mások számára és ugyanúgy hisznek abba, hogy akit meg kell szólítaniuk, annál úgyis célba fognak érni az alkotásuk.

 

spiritualis segito 03

 

Szóval a személyiségüket tekintve inkább az mondható el, hogy kimondottan szeretik a csendet, a nyugalmat, ha nem zaklatják őket, mert a többségük introvertált. Szeretnek a háttérben maradni és onnan figyelni, illetve munkálkodni és mozgatni az erőket.

Mindemellett kifejezetten egyediek. Van, amelyik spirituális egyént fel lehet ismerni már a különleges öltözködéséről vagy olyan szimbólumokról, ékszerekről, amelyek árulkodnak nézeteiről. Míg más teljesen kaméleon és meg nem mondanád róla, hogy spirituális segítő. Mikor beszélgetésbe elegyedsz egy ilyen rendkívüli személlyel, akkor döbbensz rá, hogy valahol azért mégiscsak más, mint a többi ember, mert beszéde, elárulja nézeteit és olykor spirituális irányzatát is.

 

spiritualis segito 02 

 

Az se ritka, hogy némelyikük extrovertált és népszerű is, különösen azok között, akik ezzel foglalkoznak megélhetés szinten. Őket gyakran érik támadások, hogy kérhetnek a segítségért pénzt, míg mások boldogan megfizetik az árat, mert nekik megéri. Hisznek bennük és tudják, hogy megkapják a szükséges segítséget.

 

Szükségünk van rájuk, a spirituális segítőkre. Hiszen olyan világot élünk, ahol a pénz és a hatalom az úr. Háborúk dúlnak, pálcika lábakon áll a gazdaság és elnyomó társadalomban élünk.  Kitudja, mindez meddig fenntartható. Kellenek az olyan segítőkész, jó szándékú emberek, mint a spirituális segítők, akik képesek változtatni a világ sorsán, bármi is történjék. Akik közös erővel össze is foghatnak a megmentéséért vagy akik a bekövetkező katasztrófák után elősegíthetik a gyógyulást.

 

Nos, magadra ismertél?

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

10 lélekemelő gondolat Louise L. Haytől

 

A spiritualitás valakinek üzlet

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!