Biztos téged is elfogott már a vágy, milyen jó lenne olyan szuper megérző képességekkel rendelkezni, mint amilyen hősöknek vagy éppen médiumoknak van. Előre megérezni a rád váró eseményeket, szabályosan beletekinteni a jövőbe, a megfelelő lottószámokat ikszelni be és megmondani, hogy kivel éppen mi történik anélkül, hogy felhívnád. Az biztos, hogy nem leszel egy nap alatt médium, de aktív gyakorlással és kitartással felturbózhatod az intuícióidat!

 

 

intuicio 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Számolni kell azzal, hogy mind más kaliberűek vagyunk, de az biztos, hogy mindenkiben jelen van a hatodik érzék. Senkiből sem hiányzik, legfeljebb minimálisan él benne ez az adottság, míg más meg azt is meg tudja mondani, hová lett egy eltűnt személy. Annyi szent, hogy a képesség fejleszthető, kellő kitartással, türelemmel és megfelelő gyakorlatokkal. De nem érdemes arra hajazni, hogy akkor médiumokká gyúrjuk ki magunkat, hiszen annak is meg van az oka, valaki miért születik annak. Ám ez nem jelenti azt, hogy önmagunkhoz képest, ne érhetnénk el szép eredményeket! Tehát az első szabály: ne legyenek elvárásaink és legyünk nyitottak! Nem kell vért izzadni és görcsösen küzdeni. Ne az legyen a cél, hogy ránézel valakire és meg tudd mondani, mi a betegsége vagy hol látsz szervi elváltozást. Ezért jó, ha nincsenek elvárásaid és inkább játékosan állsz hozzá, hiszen tudod, játszva is lehet fejlődni!

 

intuicio 05

 

Kezd azzal, hogy legyőzöd az egódat!

 

Neked rendszeresen vannak megérzéseid és mindig be is válnak?  Vagy gyakran egyáltalán nem? Netán figyelmen kívül hagyod őket és utána be is nézed? Elsősorban az a fontos: hogy vannak megérzéseid. Innentől kezdve pedig nincs más dolgod, mint fejleszteni őket. Ehhez az is kell, hogy megbízz bennük. Bízz magadban, a belső hangodban, a belső látásodban, akárhogy is hívjuk.

 

Csakhogy ez nem is lesz olyan könnyű, mert bele fog szólni a tudatot, az egód. Talán már sokszor most is bepofátlankodik és azt mondja: ez hülyeség, úgy se jön be, biztos nem így van.

 

Ne várd, hogy egy nap alatt elhallgattatod. Dolgozni kell azon, hogy elnémuljon. Ellenben, ha hiszel magadban és hogy igenis vannak megérzéseid, teret engedsz a tudatalattidnak, ahonnan az intuíció is származik.

 

Engedd el azt, hogy mindent meg akarj magyarázni. Nem kell a miértékre válaszolni. Hiszen tudjuk jól, hogy az érzéseket nem lehet mindig ésszel megmagyarázni. Hagyd a logikát meg a kémiát, egyszerűen bízz a megérzésedben!

 

intuicio 03

 

Ugyanakkor az ego elcsitítása kétoldalú. Nem csak azért kell a háttérbe szorítani, mert gátol. Hanem azért is, mert befolyásol. Erre jó példa az, hogy te szentül meg vagy arról győződve, hogy fel kell hívnod a pasit a randi után pár órával. Mint kiderült, nem kellett volna, mert rosszkor hívtad vagy túl nyomulósnak érzett. Érted, miről van szó? Sokszor magadnak generálod a megérzést, mert akarsz valamit. Jelet szeretnél rá kapni, hát csinálsz is magadnak. Ezért kell gyakorolnod, mert közben meg fogod ismerni magadat és az érzést, amikor tényleg a hatodik érzéked súg neked. Annyira elkülöníthető érzés, hogy többé nem lennének ilyen esetek, hogy becsapod magadat.

 

Ezért, mikor valamivel kapcsolatban megérzésed van, akár egy döntés előtt, állj meg és érezd át igazán, próbáld meg átvenni az üzenetét!

 

Ugyanakkor attól még, hogy valamivel kapcsolatban rettentő erős megérzésed van, sosem szabad megfeledkezned a józanészről sem. Nem szabad mindegyiket vakon követni, pláne ami esetleg kockázatokat rejthet. Főleg kezdetben, amikor még hajlamosak lehetünk befolyásolni magunkat. De a sok gyakorlás segíteni fog letisztázni a valós megérzéseidet!

 

intuicio 02

 

Mutatunk néhány trükköt, amivel játékosan, de ugyanakkor igen hatásosan fejlesztheted az intuícióidat:

 

Mikor meghallod, hogy cseng a telefonod, ne vedd fel mindjárt, hanem próbálj ráérezni arra, hogy ki kereshet. Ha már ez megy, akkor ráfókuszálhatsz arra is, hogy vajon mit akarhat mondani.

 

A tömegközlekedés is remek lehetőségeket kínál! Ilyen az, hogy megpróbálsz ráérezni arra, hol fog a melletted ülő leszállni.

Mielőtt kivennéd a postádat a ládából, koncentrálj rá arra, mi van benne. Csak szórólap vagy levél is? A levél talán számla vagy ismerős személytől jött?

 

Használhatsz dobókockát vagy úgynevezett Zener-kártyákat, amiket pont ilyen céllal fejlesztettek ki. De bármilyen más kártyával is „játszhatsz” a lényeg, hogy rá bírj érezni arra melyik lap, illetve mely számot fogod dobni. Ha mondjuk Tarot vagy francia kártyával próbálkozol az is elég lehet, hogy milyen színt, formát látsz rajta. Csak fokozatosan!

 

intuicio 04

 

Lássuk a komolyabb gyakorlatokat is!

 

1. Meditáció

 

A meditáció elnémítja a tudatot, teret enged a megérzéseknek, a tudattalan birodalmának. Felszínre engedi a mélyről jövő érzéseket, gondolatokat. Érdemes simán, „csak úgy” meditálni is, mert segít kitisztítani az elmédet és utat engednek az intuícióknak. De persze ha kérdésed lenne az is felteheted és figyeld mi ugrik be először, milyen kép, hang, megérzés érkezik rá.

 

2. Vezess álomnaplót!

 

Gyakran az intuíciók az álmainkon keresztül érkeznek, mert olyankor alszik a tudatunk és garázdálkodhat a tudattalanunk. Ezért amikor te a legvadabb álmodra azt mondanád marhaság, meglehet, hogy nagyon is fontos jelentéssel bír! Ennek okán ajánlatos feljegyezni az álmaidat és fejtegetni őket, legfőképp akkor, ha mostanában valami rendkívül foglalkoztat. Ott lesz benne a válasz vagy egy neked szánt üzenet!

 

3. Engedd, hogy az intuícióid vezessenek!

 

Legalább egyszer egy héten tarts egy olyan napot, amikor elengeded a jól megtervezett a programokat, ülj át az anyósülésre és engedd, hogy a megérzéseid vezessenek. Hagyd, hogy beleszóljanak a döntéseidbe, tetteidbe, hogy hova mész. Meg fogod látni, hogy döbbenetes dolgok történhetnek meg veled!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

7 jel, hogy óriási változások küszöbén állsz az életben

 

Minden gondolatod megelevenedik

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!