Hiszen „nem csak húszéveseké a világ”, ahogy a dal is szól. De igaz, ami igaz, hogy amíg az ember fiatal bátor, vállalkozó szellemű, kalandkereső a nemi élete is sokkal intenzívebb. Aztán ahogy egyesek átlépik a 30-at, 40-et, lassan elkezd kihunyni belőlük a tűz és némelyikük besavanyodik, míg vannak, akik 50 évesen is szeretkeznek. Megint mások viszont csak 30 vadulnak meg isteni gazán és kezdenek el szexelni. Tehát mi az igazság?

 

onfeledt szex 01

 

Kép: Pixabay.com

 

Bizonyára te is abban a hitben vagy, mint sokan mások, hogy főleg a fiatalok kiváltsága a szex. A sok szex. Csakhogy egyre többet lehet arról olvasni, hogy bár a húszon évesek aktív nemi életet élnek, de mégsem annyira, mint amennyire a 30-asok! Ehhez bizonyára hozzájárul az is, hogy a 30-as korosztály sokkal érettebbnek, kívánatosabbnak, szexibbnek tartja magát. Nincs meg bennük az a fajta önértékelési zavar, mint a fiataloknál, hogy „túl dagadt vagyok” vagy „túl kicsik a melleim.” És mivel már egy ilyen nő kellő gyakorlattal rendelkezik a szexualitás terén, - és nagy előny, hogy önmagát is jobban ismeri! - könnyebben nyílik meg, sőt, akár romantika nélkül, a kielégülés érdekében is képes ágyba bújni. Náluk már főleg a szex és nem pedig a szerelem dominál, ahogy sokszor a fiataloknál. Az előbbiek még az egyedülálló nőkre is érvényesek, mivel manapság egyre több a karrierista nő, akinek nincs szüksége férjre vagy arra, hogy eltartsák és gond nélkül fenntarthat alkalmi kapcsolatokat, így egyesek már az első randi után is ágynak vetődnek.

 

onfeledt szex 02

 

Anna (34)

 

„Nincsenek már elvárásaim, sem álomba illő elképzeléseim a tökéletes pasiról. Majd egymásra találunk a hozzám való férfival, amikor el jön az ideje. Addig meg miért ne élhetnék nemi életet? Ráadásul ebben a korban már nincs az a sok görcsölés, szégyenkezés. Ha tetszünk egymásnak a randin annyira, hogy szexeljünk egy vagy két alkalommal, pusztán az élvezetért, akkor miért ne? Úgy érzem, most élem a virágkoromat, most értem csak meg igazán a húszas éveim gyerekes tapasztalataihoz képest. És kifejezetten boldog és elégedett vagyok azzal, ha már szexben volt részem.”

 

Persze az, hogy miként alakul egy nő szexuális élete, függhet az önértékelésétől, az anyagi helyzetétől és a családi állapotától is, vagyis több tényező is meghatározza. Ahogy olvashattad, egyes nők kinyílnak és bátrabban, szabadosabban merik megélni szexualitásukat és vágyaikat, másuk inkább magukba fordulnak és mellőzni kezdik a szexet. Ennek oka lehet, hogy az „igazira” várnak, aki majd feleségül veszi és gyereket csinál nekik, illetve az a fajta hagyományelvű, aki rosszul érezné magát a gondolattól, hogy olyannal megy ágyba, akit alig ismer… ez pedig okozhat némi besavanyodást. Ám ez fennállhat egy olyan párkapcsolatban is, a 30-as és 40-esek között, ahol mondjuk a gyereknevelés és munka mellett nem figyelnek oda arra, hogy a nemi életükre is jusson idő. Ott egy-kettőre punnyadt házasokká vállnak.

 

onfeledt szex 03

 

Judit 42

 

„Nem érzem magamat öregnek. Sőt, úgy érzem, nagyon is lenne igényem a szexre. Csak egyszerűen fáradt vagyok. Két gyereket kell nevelnem, a háztartást vinnem és mellette még dolgozom is. Sok ez egyszerre. Vagy ha éppen energiám lenne, akkor meg idő nincs rá. Nem olyan könnyű már összehozni, hogy mindkettőnknek jó legyen. Igaz, hogy ritkán, de mikor valakit megkérünk, hogy vigyázzanak a gyerekekre és kettesben lehetünk, akkor fantasztikus a szex. Biztos azért is, mert ritkán van. És mert olyan az élmény, mintha hazatérnék. Ismerem már a terepet és ez biztonsággal tölt el. Tudom, mit akar a férjem és ő is tudja mi a jó nekem. Néha, még újítunk is az rendkívüli izgalommal tölt el bennünket!”

 

Ebből tisztán látszik az, hogy milyen a szex 30 és 40 év felett az túl sok mindentől függ. Lássuk be, érthető, ha valakinek nincs hozzá túl sok kedve, amikor hullafáradt. Ezért kell mindig odafigyelni arra, hogy ha nem is túl sűrűn, de valamilyen szinten csak-csak tápláljuk azt a bizonyos tüzet.

 

onfeledt szex 04

 

Továbbá azt a biológiai tényt sem szabad mellőznünk, hogy az idő múlásával a nők tesztoszteronszintje emelkedik, addig a férfiaké csökken. Vagyis a nők jobban kívánják a szexet, a férfiak meg kevéssé, de van egy hosszabb életszakasz, amikor ez pont kiegyensúlyozódik köztük.

 

Na és mi újság az 50-esekkel? Gondolom, lesznek olyanok, akik azt gondolják, hogy ők már nem is szexelnek vagy félévente egyszer, mert „idősek”, nincs kedvük, jó nekik a tévé előtt kókadni vagy a kertben némán ücsörögni meg az uncsikat nézni, ahogy játszanak, mert ők már „öreg” csontjaikkal egyébre úgy sem képesek. Biztos, hogy vannak olyanok, akik ezzel így vannak. De azért nem mindenki…

 

onfeledt szex 05

 

Igaz, hogy a menopauza kissé bekavarhat és akár önértékelési zavart okozhat. Már nem olyan fiatal az illető, ráncos, fél az öregedéstől és attól, hogy már nem találják kívánatosnak. Egy jó párkapcsolatban ezen könnyen túllendül az ember, ahol mindig is volt szerelem, illetve szeretet, megértés és szex, hiszen ezek együttese képes átsegíteni azt, aki szorong és elbizonytalanodik magában. Ugyanis egyesek számára pont ilyenkor kezdődik csak ismét az élet! Hiszen a gyerekek végre leléptek, lehet megint azt csinálni, amit akar az ember. Sokan ilyenkor újult erővel és lelkesedéssel fedezik fel szexualitásukat és kezdenek el újdonságokat is vinni a nemi életükbe. Ilyenkor látni azt is, hogy az 50-es nő vagy férfi beszerzett egy fiatalabbat. Készen állnak arra, hogy felfrissítsék nemi életüket és esetleg megtegyék azokat, amikre mindig is vágytak, de mondjuk nem tudták megtenni a férj vagy feleségük miatt.

 

Összességében az mondható el, hogy igen, létezik önfeledt szex 30 felett is, ha az ember keresi a testi szerelmet, illetve párban élve is hajlandó arra, hogy mindig dobjon egy újabb rönköt a tűzre. Mert ha egyszer kialszik a tűz, akkor kezdődik a pókhálósódás…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

A nők is tudnak érzelmek nélkül szexelni? Egyáltalán mik az előnyei a szexbarátságnak?

 

Honnan tudod, hogy jók vagytok együtt az ágyban?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!