Ez az a kérdés, amire nem 2 perc alatt és nem most egy cikkben lehet választ adni. Erre a kérdésre már nagyon régóta pszichológusok hada keresi a megfejtést. Olyan módszer még nem született, ami a biztos sikert garantálná, de lépéseket azért mindenképpen tehetünk. Tanulhatunk és képezhetjük magunkat a siker érdekében. Rengeteg dolgot megtanulhatunk, és ez által sikeresebbekké válhatunk.

 

Kép: pexels.com

A tehetség az nagy szerencse. Az igazán nagyon fontos dolog az életben a bátorság. Ezt mondta Woody Allen, és mennyire igaza is volt. Egy amerikai pszichológus már több mint 10 éve foglalkozik ezzel a kérdéssel és meglepő kijelentésre jutott. Az intelligencia és a tehetség kettőse sem garantálja az egyenes utat álmainkhoz vagy a sikerhez.

Most mindenki megnyugodhat ehhez nem kellett azért ennyit kutatni. Aki tehetséges és intelligens volt az régebben elég nagy valószínűséggel jutott el az álmaihoz, hiszen akkor még teljesen más alapokra épült a társadalmunk.

Most már azért a világ megváltozott és nem biztos, hogy aki tehetséges az sikeres is lesz.  Ahhoz, hogy az álmaidat elérd, nem más kell, mint makacs határozottság. Az a fajta, ami még akkor is ragaszkodásra késztet, ha valami nem működik elsőre, de lehet, hogy századszorra sem.

Kép: pexels.com

A lényeg az, hogy ha még nem is vagyunk tehetségesek a sok kudarc és a rögös út közben is motiváltak és szenvedélyesek tudjunk maradni.

Minden alkalommal dicsérd meg önmagad, ha a legjobb formád hoztad, még akkor is, ha végül is nem teljesen a terv szerint alakult minden. Azért fontos, mert ha szidod magad és földbe döngölöd a saját önbizalmadat az biztosan nem fog közelebb vinni a céljaidhoz.  Állj fel, húzd ki magad és haladj tovább, hiszen még elesni is jobb, mint meg sem próbálni.

Csakis kitartó és pozitív emberekkel barátkozz! Olyan barátokkal vedd magad körbe,  akik határozottak és pozitívan állnak az élet nagy feladatai és kihívásai elé és nem legyintenek lustán amikor akadályba ütköznek. Akik nem azzal vigasztalják magukat, hogy a tehetség az elég, nekem úgysincs szóval semmi esélyem. Az ilyen embereket messze kerüld el.

 

Kép: pexels.com

Legyél egy kicsit rugalmasabb! Aki megtanul, rugalmasan flexibilisen gondolkodni az nem a problémákat fogja majd látni, hanem lehetőségeket arra, hogy megoldja és tovább fejlődjön.

Mindent gondolj át. Hagyj magadnak időt arra, hogy a nap végén visszagondolhass arra, hogy mi minden is történt aznap. Mit is sikerült teljesíteni és mi az, amin még dolgoznod kell. Ez egy kis agymunka ugyan, de ez segít abban, hogy tisztán lásd a dolgokat a teendőidet és közelebb kerülj az önmegvalósításhoz.

Azt hiszem ezek nem bonyolult dolgok és egyiknek sincs köze a tehetséghez vagy az intelligenciához.

Apró dolgok, amiket te magad is megtehetsz. Figyelj oda önmagadra és használd fel azt, amit leírtam.

Észre fogod venni, hogy minden sokkal jobban fog működni és sokkal nyugodtabb lesz az életed.

Ne add fel és küzdj. Mindegy hányszor esel el a lényeg az, hogy hányszor álltál fel.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!