Mi okozza a belső zűrzavart benned? Nem inkább boldognak kellene lenned és élvezni az életet? Miért érzed állandóan elégedetlennek magad és miért van benned egy állandó nyugtalanság? Ezekre a kérdésekre már oly rég óta keressük a válaszokat, talán most végre sikerült megtalálni.

 

Kép: pexels.com

 

Van úgy, hogy végre megkaptad álmaid munkáját, amire mindig is vágytál. Azt csinálod, amit mindig is szerettél volna, aztán felteszed magadnak a kérdést, hogy miért is akartam ezt csinálni? Pedig a munka jól fizet és a körülmények is teljesen kielégítőek, mégis előtör belőled egy érzés, hogy valami mást szeretnél inkább, mert ez mégsem pont az, amit szerettél volna. Miért vagy határozatlan? Ez a hozzáállás soha nem fog az önmegvalósításod útjára terelni téged.

 

És ezáltal sajnos mindig üresnek fogod állandóan érezni magad. Az a helyzet, hogy amíg nincsen előtted egy határozott és tiszta cél, addig ez az érzés teljesen élénken ott fog lüktetni benned, amivel csak sodródni fogsz a nagyvilágban. Az pedig senkinek sem jó. De ha szánsz magadra annyi időt, amikor teljesen egyedül vagy a gondolataidban, akkor képes lehetsz megtalálni a valódi céljaidat.

 

De olykor az is előfordul, hogy az emberek azt gondolják rólad, hogy te vagy a világ legszerencsésebb embere, hiszen látják az elért eredményeidet és a sikereidet. Ilyenkor persze irigykednek, mert ugye jókor voltál jó helyen, abból a családból származol és sok mindent nem kellett tenned azért, hogy... De az egyébként fel sem tűnik a kedves rágalmazónak, hogy amíg ezek a gondolatok vannak a fejében és ezzel van elfoglalva, addig tulajdonképpen saját maga ürességét és értéktelenségét nagyítja fel.

 

Először is szögezzük le: Nem te vagy a körülmények áldozata! Másodszor pedig tegyél fel magadnak három egyszerű kérdést, ami segít abban, hogy megtaláld önmagadat a világban!

 

Kép: pexels.com

Ki vagy te?

Nézz végig magadon és mond el mit látsz! Ezután kérdezd meg magadtól, hogy mi az, ami számodra nagyon fontos? Képes vagy őszintén elmondani magadnak, hogy ki is vagy te valójában és milyen értékeket képviselsz? Hogyan vélekednek rólad a barátaid? Elhiszed nekik azt, amit rólad gondolnak? Ha nem, akkor ki vagy te? Ne befolyásoljon téged semmilyen külső tényező sem, egyszerűen csak magadnak mond el őszintén, hogy mit gondolsz saját magadról!

Mit szeretnél?

Mik az álmaid, a vágyaid, az elvárásaid és a céljaid az életben? Írd le ezeket egy papírra és minden egyes választ mérlegelj, majd kérdezd meg magadtól, hogy azt miért szeretnéd?

Hogyan juthatsz el a céljaidig?

Ha nem vagy jelenleg elégedett a munkáddal, gondolkozz el azon, hogy mit tennél annak érdekében, hogy úgy éld az életedet, ahogyan neked a legjobb? Mindezt hogyan fogod csinálni és mikor fogod elkezdeni? Döntsd el mit akarsz, kötelezd el magad és csináld meg! Ott van benned a válasz, találd is meg!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!