Az élet nem mindig fenékig tejfel, de sokszor többet ér egy pofon, mint egy simogatás. Sajnálkozás helyett pedig jobban járunk, ha néhány rendkívül egyszerű és igen gyorsan szokássá tehető dolgot építünk be mindennapjainkba.

 

 

Kép: pexels.com

 

A sikertelenség tesz sikeressé

Bármennyire is hihetetlen, de a hosszú távú sikerhez vezető út, az maga a kudarc. A legnehezebb döntések is akkor születnek meg, amikor a legnagyobb kudarcokat éljük meg. Olyankor ugyan végigfutnak bennünk a legrosszabb érzések, de egyben arra is ösztönöznek minket, hogy szembe nézzünk a félelmeinkkel. Ez pedig a siker kulcsa, amiért az utunk elején érdemes megtapasztalni azt, milyen is a keserű valóság, hogy abból édes életet tudjunk magunknak teremteni.

 

Csak az számít mi történik most

A múlton fölösleges rágódni, a jövőt meg úgysem ismerjünk, hisz a jelenlegi tetteinkkel alakítjuk és formáljuk. Ezért mondhatjuk azt is, hogy állandó mozgásban van, ezért csak arra kell odafigyelni, hogy éppen mi az, amivel most foglalkozunk. Ha az örömmel tölt el és valóban a hasznunkra is válik, akkor nem kell tartanunk attól, hogy életünk hátralévő részét boldogan élhessük le. De ehhez viszont meg kell tanulnunk odafigyelni arra, hogy mit tanít nekünk az élet az adott pillanatban. Baleset ért? Lebetegedtél? Elment a busz? Lerobbant a kocsi? Kirúgtak a munkahelyedről? Mindennek megvan az oka és ha odafigyelsz rá, rengeteget tanulhatsz. Érdemes nyitottnak lenni!

 

Az álmok visznek előre

A legtöbben lebeszélnek téged a céljaidról, mondván "azt úgysem tudod elérni, szállj már le a Földre, meg nincs neked akkora szerencséd". Az álom csak a tied, amit nem szabad, hogy mások jelentéktelen gondolatai miatt ne valósíts meg! Az életben pont arra tanít ez téged, hogy ne számítson ki, mit és miért mond, az legyen az ő dolga! A tied, hogy létrehozd azt az életet, amit megálmodtál magadnak!

 

Kép: pexels.com

A kemény munka

Nos ez annyira relatív, hogy biztosan nincs két egybecsengő vélemény, hogy mi számít annak. Az biztos, hogy kemény munkával is el lehet érni a vágyakat, de miért ragaszkodunk ehhez? Miért ne lehetne könnyen megvalósítani a terveinket? Csupán hozzáállás kérdése az egész és kizárólag rajtunk áll, hogy a céljaink felé kikövezett út az könnyű lesz vagy nehéz. Kizárólag a gondolkodásunk által fogja ezt megtanítani az élet.

 

Ne halogass!

Az idő bizony nagy érték és hajlamosak vagyunk elpazarolni, aminek mindig kapkodás az eredménye. Onnantól kezdve pedig az adott tevékenységünk minősége erősen leromlik és csak még jobban hátráltatod magad. A halogatással magad elöl veszed el a lehetőségeket, amit úgy is felfoghatunk, hogy minden egyes halogatással visszalépsz kettőt. Ez az út sokáig fog tartani és nem lesz túlcsordulva a boldogság sem. Időben tedd meg, amit meg kell tenni!

 

Légy kedves!

Talán a mai arrogáns és öntörvényű világunkban a kedvesség az egyik legnagyobb erény. A kedvesség által másokat segítesz, ami által nem csak magadnak, de mindenkinek képes vagy megváltoztatni az életét. Ha eddig a te életedben nem volt jelen ez a gesztus, akkor érdemes rászokni, mert gyökeres eredményeket adhat neked, amiből lehetőségek teremnek.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!