Tudjátok, milyen jó érzés, amikor valaki sírva felhív, hogy nemsokára megszületik a kisbabája? És hogy csak meg szeretné köszönni…

 

 

miert nincs gyermeke 01

Kép: Freepik.com

Azért írom ezt a cikket, mert ezzel kapcsolatban is van sok olyan információ, amire nem is gondolunk, viszont mindenképpen jó tudni.

Az egyik legfontosabb, hogy érdemes megvizsgálni a lelki elakadásokat is, hiszen ha lehet megoldás, akkor miért ne járjunk utána? Nem kell félni tőle, mert a felszabadulás, a blokkok oldása időnként ugyan sírással jár, de az a pár kilós csoda a végén mindent megér.

 

Mi állhat tehát a hátterében annak, ha valaki – orvosilag igazolva - fizikailag teljesen egészséges, és még sem esik teherbe? Vegyük sorra a lehetséges okokat:

 

1. Ki nem mondott párkapcsolati probléma. Ha az van a háttérben, akkor az olyan mélyen van, hogy a hölgy még önmagának sem vallja be. Magyarul: legmélyebb szinten nem érzi annyira biztosnak a kapcsolatot, és nem biztos abban sem, hogy a párját szeretné édesapának. Persze mindez nem tudatos. Láttam már ilyet sokszor, és természetesen nem azt tanácsoltam, hogy váljanak el, hanem érdemes megoldásokat keresni a kapcsolat jobbá tételére.

 

2. Fiúnak várták, de„sajnos” kislány lett belőle. Ez okból már pici korától bűntudattal él. Ebben az esetben egész létezésével a szülőnek (legtöbbször az apának) igyekszik megfelelni, hiszen szeret és szeretetre vágyik, ezért tökéletesen akarja játszani a fiú szerepét. Általában sikerül is: rövid haj, mindig nadrág, fiús játékok, erőteljes hang, férfias hivatás, kevésbé férfias pár, tehát minden meg is marad felnőtt korra. Egészen addig, amíg nincs belső béke a szülőkkel.

 

miert nincs gyermeke 02

 

3. Ikervesztés. Nem tudatosodott bűntudat, lelkiismeret-furdalás lehet a következménye. Ilyenkor a mélységekben (tömören) a következő zajlik: „Én megszülettem, a testvérem nem. Én okoztam a testvérem halálát, mert elszívtam előle az élethez szükséges energiát, tápanyagot. Nem vagyok méltó arra, hogy boldog legyek, azt meg, hogy gyermekem szülessen, biztosan nem engedem meg magamnak.”

 

4. Testvérvesztés. Az előzőhöz hasonlóan bűntudattal jár. A következő belső hangok jöhetnek: „Nem szülök, mert akkor nem is veszíthetem el, és az biztosan nem fáj senkinek sem.” „Ő nem születhetett meg, én igen. Miért én??”

 

5. Meghalt csecsemő a családban, általában egy lélekben közeli rokon gyermeke, aki ezt nem bírta feldolgozni. „Mert ha neki nem lehetett, akkor szeretem őt annyira, hogy együtt érzek vele, és én sem szülök. Annyira akarok neki segíteni, hogy így is azonosulok vele lelkileg. Mert mi van, ha nekem sikerül az, ami neki nem? Nem lehetek én úgy boldog, hogy ő szenved. Akkor nem tartozom bele a családba, és nem akarok neki fájdalmat sem okozni. „Így működik a tudat alatti.

 

6. Előzőekben abortusz vagy vetélés. Az előbbinél fel nem dolgozott bűntudat, az utóbbinál újabb veszteség-élménytől és az azzal járó fájdalomtól való félelem.

cse

miert nincs gyermeke 03

 

7. Szexuális elakadás. Ami származhat például gyerekkori vagy felnőttkori abúzusból, szorongásból, családon belül rendszeresen hangoztatott és beégetett ártalmas hitmondatokból, egyéb vagy a legelső fájdalmas szex-élményből, születéskori traumából, vagy a kettes csakra elakadásából.

 

Extra ok: azok számára, akik hisznek az előző életben: valamelyik korábbi életben tett fogadalom vagy karma. (Hozzáteszem: a karmát hozhatjuk, de a döntés mindig most van a kezünkben!)

 

8. Rossz szülői kapcsolat – sérült gyermek: „Annyira rossz volt nekem, hogy nem akarom, hogy az enyémnek is rossz legyen. Mert biztosan nem tudok jó anya lenni.” vagy ’Annyira szegények voltunk, hogy sokat nélkülöztünk. Most nekünk is nélkülöznünk kell.” És még sorolhatnám. Minden esetre az a biztos, hogy ha meg sem születik a baba, így nem is lesz neki rossz.

 

9. Beteg gyerek a családban, és azt nehezen viselik. Itt is: „Az a biztos, ha nem szülök, akkor biztosan nem lesz senkinek szenvedés, és fájdalom, főleg a gyereknek nem.”

 

10. A görcsös akarásról már sokat hallottunk, ezt hívják „meddőség okozta stressz”-nek. Aztán amikor végre már nem görcsöl az anyuci a teherbeesésen, azonnal megfogan.

miert nincs gyermeke 04

 

11. Saját születés-élmény. Lehetett traumás is, de meglepő módon az is lehet, hogy csak az újszülött számára volt trauma.

Sokszor a női szervek megbetegedései mögött is meg lehet találni ezeket az okokat, hiszen a tudatalatti sokszor a fizikai tünetekkel biztosítja be magát, és erősíti meg a félelmet a Nőben.

 

Természetesen nem mondom azt, hogy a blokkok oldásával mindig sikerül a fogantatás, de nagy esélye van. Akkor miért ne próbálja meg? Vesztenivalója nincs, csak nyerhet!

Szeretettel:

Stumpf Zsuzsanna

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Modern családmodell – Ma már úgy beszél a gyerek az anyjával, ahogy akar?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!