Meghalljuk, hogy alfahím, és menten egy jóvágású, magabiztos, tekintélyes, domináns, karizmatikus pasi jut róla az eszünkbe, aki egyetlen szavával térdre kényszerit mindenkit és akiért a nők többsége epedezik. De nem tűnik kicsit inkább ez a pasi meseszerűnek? Hát nem tisztára olyan, mint a szőke herceg? Hol van ilyen tökéletes pasi a világon? Hadd mondjak nektek egy mesét, amit mondern-Andersen ihletett, a címe: Az alfahím.

 

alfahím 01

 

Kép. Shutterstock.com

 

A modern-Andersenek mi vagyunk, ugyanis mi találtuk ki az alfapasit, hiszen sok legendát csak az emberek találtak ki. Vizsgáljuk csak meg közelebbről, hogy is néz ki ez a csodálatos teremtény, az alfahím: intelligens, uralkodó-vezető típus, könnyedén befolyásol másokat, sikeres abban, amit csinál, mindig eléri, amit akar, céltudatos, erős és minden nő róla álmodik.  Van, akinek már gyárilag ilyen a kisugárzása miatt, míg más, dolgozik rajta, hogy dominancia által szerezzen magának „tábort”.

 

Az utóbbi típus egész biztosan tudatosan neveli magát alfahímmé! Mert olvasta, tapasztalta, hogy ilyennek kell lenni ahhoz, ha nőt akar vagy ha bármit is el kíván érni az életben. Legalábbis elég ritka, hogy valaki ilyen megacsávóként szülessen, kivéve persze az említett karizmát…

 

alfahím 02

 

Egyáltalán, honnan ez az alfacirkusz?

 

Hát természetesen a természetből, egész pontosan a farkasok világából. Ahol igen, mindig van egy alfahím, a falka vezetője, akit követnek a többiek. Az alfahím dolga a sikeres vadászat megszervezése, és hogy élelemmel lássa el a családját, nőstényét, és utódait. Illetve, hogy védelmezze őket és a többieket. Ezt sikerült átültetni az emberek világába, hogy köztünk is élnek alfák.

 

Csakhogy mi tűnik ki a sztoriból? Hogy a farkasok mindig a falkájukra és a családjukra gondolnak. Míg a mai, kissé eltorzított alfapasik többsége csak magára, arra, hogy sok pénze legyen, nagy háza és autója, jól hangzó állása, szóval neki a látszat a számít és az, amit megvehet magának. Ugyanis az alfahímek nem sietnek házasodni és gyerekeket nemzeni, szívesebben kalandoznak a szoknyák között és építik a birodalmukat, az életüket, mivel hátráltató erőnek éreznék a tartós kapcsolatot meg a porontyot. Ezért az alfahím bizony ritka esetben jó férj… kivéve, ha „valódi” farkas értelemben vett pasi, akinek igenis fontos a család.

 

alfahím 04

 

Alfahím igazából bármely pasas lehet

 

Bárki válhat alfahímmé, - már ha szeretne – és bárki lehet az. Még egy kevéssé esztétikus, külső vonásait tekintve, gyengébb, visszafogott, csendes férfi is lehet az. Miért ne lehetne okos, magabiztos, karizmatikus, megnyerő vagy akár domináns? Hiszen ezek velünk született, de legalábbis fejleszthető képességek. Abban megegyezhetünk, hogy a külső kevés ahhoz, hogy valaki alfa legyen. Az alfaság belülről kezdődik.

 

Azt már láthatjuk, hogy két féle alfahím van, ergo nem minden alfahím” rosszfiú”.  Nem biztos, hogy az összes nagy nőcsábász, meg bunkó, önző, hímsoviniszta vagy másokat lenéző alak. Lehet egy alapvetően kedves, jólelkű, segítőkész, családcentrikus egyéniség is.

 

Alfahímnek lenni nem feltétlenül jár álomba illő élettel

 

Arról végképp sokan elfeledkezünk, hogy attól még, hogy valaki alfahím, nem biztos, hogy az élete egy valóra vált álom.

A való életben, a farkasok világában az alfa élete örökös küzdelem. Rendszeresen kell harcokat vívnia a posztjáért, megállás nélkül kell bizonyítania, hogy falkavezérnek termett.

 

Ez bizony az emberek világában is igaz lehet. Az alfa egy szerep. Így a pasinak is minduntalanul kell törekednie arra, hogy mindig alfának látszódjék. Ez önmagában véve is stresszes meló lehet.

 

alfahím 03

 

Azt se hagyjuk ki, hogy a látszat is csalhat egy alfának látszó pasi is küzdhet önértékelési gondokkal, elbizonytalanodhat, kételkedhet magában és a képességeiben.  Sőt, sok esetben magányos is lehet, ugyanis nem minden nőt vonzanak az alfahímek, akiket meg igen, azok között lehetnek felszínesek, akiknek csak egy álompasi ideája kell, meg a pénze, a kocsija, a státusza. A komoly nőknek nem egy szerepet játszó pasi kell, hanem egy őszinte, igaz arcát mutató ember, aki megbízható, becsületes és empatikus.

 

Ugyanakkor az is igaz, hogy minden nő vágyik arra, hogy a pasijában legyen egy csepp alfa. Még akkor is ha nagy rajongója az egyenjogúságnak. Attól még szeretné, ha otthon – meg az ágyban – a pasija néha kicsit „tökösebb”, dominánsabb lenne. Elvégre, ez a normális a farkasok között is, akiknek példáját szépen átültettük a való életbe…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Találkozott egy pasival... - tündérmese vagy gyalázat?

 

Romantikus gesztus vagy macsós szájtépés? Nem mindegy!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!