A magzatvédő vitaminok szedésével elsősorban a központi idegrendszer leggyakoribb és legsúlyosabb fejlődési rendellenességgel: a nyitott gerinc, valamint a koponya- és agyhiány kialakulása jelentősen csökkenthető.

Az egyik legfontosabb a B11-vitamin, aminek két formáját ismerjük: a zöldségekben (spenót,sóska,brokkoli) lévő folátot, és a mesterségesen előállított folsavat

A szervezetünk nem képes ezt a vitamint előállítani, de talán a vitaminok szedése helyett fogyasszunk minél több vasat tartalmazó zöldséget.

Na de valóban szükségünk van a magzatvédő készítményekre ?

Előfordulhat, hogy csak a terhesség első szakaszában lesz szükséged vitaminra, és ha a vérképed megfelelő, és az orvosod is úgy gondolja, nyugodtan felhagyhatsz a szedésükkel.

Ne felejtsük el viszont,a harmadik trimeszterben, amikor a magzat már jó nagy, vele együtt a vitaminszükséglet is megnő. Ilyenkor nagyobb mennyiségben kell pótolni a vitaminokat. Nyugalom tévedés azt gondolni, hogy a nagy mennyiségű vitaminbeviteltől óriásbébik születnének. Bár abban eltérnek a vélemények a szakemberek között, hogy a terhesség mely szakaszaiban ajánlják a vitaminok szedését. Mindegyikük határozottan állította, hogy nem a emiatt születnek nagyobb súlyú babák.

Nem csak a fejlődő magzat miatt szedjük a vitaminokat, hanem saját egészségünk megőrzése miatt is. A terhesség és a szülés megviseli az anya szervezetét. A szülés után a kisbabánknak csak ránk van szüksége, ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy vitaminhiány miatt fáradtak, kedvtelenek legyünk.

És ami biztos, együnk bármit amit megkívánunk, fogadjátok szeretettel ezt a vicces videót:

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!