2016 nyara az Olimpia nyara, nehezen akad olyan ember, akit ne hozna lázba az idei év legjobban várt sporteseménye!

Augusztusban veszi kezdetét a világ legjobb sportolóit felvonultató versenysorozat, melynek otthona- a történelemben először- a mindig pezsgő, dél-amerikai város, Rio rio1De Janeiro!

A kereskedelmi cikkeken keresztül a ruháinkig, minden olimpiai díszbe öltözik.

Az internet és a média el kezdi önteni az olimpiával kapcsolatos híreket, mire maga a verseny elkezdődik, addigra már mindenki lázban ég. Az olimpia hazájának színeibe bújunk és a kedvenc bögrénk is Brazil zászlós lesz idén.
Ezúttal vidám és vibráló színek halmaza áll a rendelkezésünkre, hiszen Brazília a szamba és a színek hazája, csupa pezsgés és életöröm. A riói karneválok hangulatát varázsolhatjuk az edzőterembe, táncterembe vagy éppen a parkba.

rio2

A jó idő beköszöntével egyre többen kezdenek el sportolni, az idei évben még inkább igaz ez, hiszen az olimpiai láz ezen a téren is megfertőz minket. Az állandó okok között szerepel, hogy a ruhadarabjaink is egyre rövidebbek. A jó idő beköszöntével egyre kevesebb testrészt tudunk elrejteni alájuk, ilyenkor kapunk észbe, és egyúttal sportcipőnk után is! Valamilyen mozgásforma után kutatunk, ugyanis csak néhány hónap és már nyakunkon is a bikini szezon.

Megrohamozzuk a fitneszórákat, vagy csak otthon kezdünk gyakrabban tornázni, de mindenképpen el kezdünk többet mozogni. Ilyenkor sokaknak okoz nehézséget, hogy miben is sportoljunk.

Az elnyűtt macinacik és kinyúlt pólók ideje lejárt!

Mára már a sportruházat sem csak funkcionális szerepet tölt be, az aktuális divatnak megfelelő darabokban adhatjuk át magunkat a mozgás örömének. Korábban is megfigyelhető volt, hogy a sportruházat tervezésekor vibráló színeket használnak, most azonban az apropó is adott, hogy ezeket végre magunkra öltsük. Brazília tarka színeit gyorsan megtaláljuk a kínálat között.

A fitnesztermek, edzőtermek elengedhetetlen kelléke a tükör, minden falról önmagunk szemlélhetjük, többek között ezért sem mindegy mit viselünk. Már attól is több energiánk lesz, ha tükörből egy színpompás - de az ízlésünknek megfelelő - szettbe bújt ember mosolyog vissza ránk.

rio3

Mostanában olyannyira eltűnt a határ az edzőruha és a hétköznapi, utcára felvehető darabok között, hogy szinte mindenhez egészen nyugodtan felvehetjük a kedvenc sportcipőnk vagy trikónk. A sportosabb darabok mixelése a mindennapokban használt ruhákkal trendi és sokszor praktikus. Így egy-egy beszerzett darab duplán jó szolgálatot tehet.

A teljesség igénye nélkül összegyűjtöttem a különböző mozgásformákhoz passzoló ruházatokat, természetesen a riói Olimpia jegyében.

1. Tánc, aerobic: A különböző fitneszirányzatokkal hibridet alkotó táncos mozgásformák esetében a bokát jól tartó cipők nagyon jó szolgálatot tesznek, ez esetben érdemes a puha, hajlékony talpkiképzésű darabokat választani. A leggingsek látni engedik a láb teljes hosszát és ezáltal a helyes lábtarás is könnyebben ellenőrizhetővé válik. A sportmelltartó viselése itt is, mint minden sport esetében, elengedhetetlen.

rio4

2. Futás: egy professzionális futócipővel megelőzhető megannyi kellemetlen következmény, amit egy a célnak nem megfelelő cipő okozhat. Egy jó futó cipő könnyű, neutrális, jól szellőző anyagokból készül, megfelelően párnázott és stabil tartás biztosít a bokának. A ruháknak kitűnő nedvesség elvezető és légáteresztő tulajdonsággal kell rendelkezniük, amellett hogy maximális mozgásszabadságot biztosítanak.

rio5

3. Spinning: Egyszerű az alapszabály, pamutot ne. Természetes textil ugyan, de ez esetben a célnak nem megfelelő, hiszen a pamut anyag gyorsan telítődik a nedvességgel, emiatt a továbbiakban képtelen elvezetni azt, a bőrünk vizes marad. A high-tech anyagok, mint például a lycra, az anyag külső felszínére vezetik a nedvességet, így az elpárolog és a kerékpáros bőre száraz marad, ami növeli a komfortérzetet. A bőszárú nadrágok viselése balesetveszélyes, ezért a speciális kerékpáros nadrágok használatára kell törekedni. A spinningedzéseken a keménytalpú cipő viselése ajánlott, amely biztosítja a megfelelő erőkifejtést a kerékpár tekerése során. A puha talpú cipők kizárva.

rio6

4. Jóga: a kényelem itt nagyon fontos tényező, ám ehhez nem elegendő egy bő póló. A különböző jógapozíciók kivitelezésekor nagyon zavaró lehet a testünkön megcsavarodó, felgyűrődő ruha. A választott darab minden esetben tökéletesen illeszkedjen a testünkhöz és lehetőleg minőségi, puha alapanyagokból készüljön.

rio7

Hangolódj Te is az Olimpiára, meríts erőt a rendszeres mozgáshoz a sportklasszisok csodálatos teljesítményéből, s ha már meg van az elhatározás, szerezd be a megfelelő sportruházatot.

Ezekben a szemet és lelket gyönyörködtető, energiával teli színekben még könnyebb dolgunk lesz a testedzés során.

Ne feledjétek, hogy az egészséges életmód egyik alappillére a rendszeres sportolás.

Jó mozgolódást mindenkinek!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!