Manapság ki nem stresszes. Akárhová megyek akármit is csinálok, stresszes emberekkel találkozok. Ez már mindennapos és hiába folyik még a csapból is az egészségesebb életmód és nyílnak a modernebbnél modernebb fitness termek valahogy nem tudunk megnyugodni.

joga4

Forrás: www.lifesmama.com

Ennek rengeteg oka lehet a munkánk a hideg az, hogy iszonyatosan nagy a kínálat és kevesebb rá a kereslet, mint anno amikor még nem kellett válogatni ár és minőség között nem volt minden sarkon edzőterem és nem volt mindenki fitness királylány vagy életmód tanácsadó.

Nyilvánvalóan ez az Y és Z generációt nem is nagyon érdekli, mert most már mindennél fontosabb az, hogy kit követnek az Instagrammon és az hova jár és hol nyílt valami modern fitness terem ahol természetesen az első alkalom amúgy is ingyenes és ahonnan ezer posztot tudnak küldeni, hogy mindenki láthassa, Ők nagyon is edzenek, bár látszani nem látszik csak a ruha a Make-up és a műszempilla. Ezt most igazából nem is nagyon ragoznám, ezt mindenki tudja, csak senki sem akarja elfogadni.

Szóval szokásosan lusták vagyunk, sznoboskodunk, és aki tud, az hasznot húz belőle.

joga2

Forrás: www.lifesmama.com

Ami tényleg segíthet a stressz levezetésében és ahová természetesen még nem jutottak be a szépségkirálynők és társaik az valamilyen csoda folytán a jóga. Annyira nem is csoda hisz a jogához olyan képességekre van szükség mind a nyugalom a csend a fegyelem és az önuralom és még véletlenül sincs, nálad mobil nem tudsz Selfy-t készíteni és sorolhatnám még tovább mennyire más világ.

A jóga az, amit még megfelelő oktatás után esetleg otthon is végezhetsz, amihez nem szükséges több órát egy menő edzőteremben izzadnod és nem kerül sokba viszont, kitartást és nyugalmat kíván, ha stresszes vagy semmi esélyed ahhoz, hogy jógázz. Szóval nem egy trendi életmód Magyarországon. Nem gond, mert külföldön már komoly hagyományokkal rendelkezik, de előbb vagy utóbb, mint minden más talán reményeim szerint megérkezik majd és teret hódít magának az életünkben.

joga5

Forrás: www.lifesmama.com

Már többször írtunk az újságban jógapózokról és gyakorlatokról, ezeket mind megtalálod az oldalon, sőt kitűnő joga oktatók tanácsaival is el tudlak látni titeket ha, akarjátok.

Addig is, hogy aki követné, esetleg gyakorolná, a jógát mutatok pár új stressz elűző jógapózt.

Próbáljátok, ki hisz pár perc nyugalom mit árthat?

joga9

Forrás www.lifesmama.com

joga10

Forrás: www.lifesmama.com

joga7

Forrás: www.lifesmama.com

joga3

Forrás: www.lifesmama.com

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!