Többségünk szerencséjére végre háttérbe szorulnak a rikító neon színek, és a feltűnési viszketegségről árulkodó extrém szabású ruhák. Helyettük a nőies, kifinomult stílusú daraboké lesz a főszerep.

divat5

Forrás: http://elle.com/ 

Színek

Pasztelles árnyalatú, ám színes darabokat álmodtak meg a tervezők világszerte, így hivatalosan is véget ér a téli búskomorság! Annak ellenére, hogy a rikító színeknek búcsút mondhatunk, mégis igazi színkavalkádban, kontrasztos kombinációkban lesz részünk. Ez részben annak tudható be, hogy az idei ruhadivatnál a ’70-es, ’80-as évek stílusjegyei köszönnek majd vissza. Összességében tehát egyedi, néhány esetben már-már túlzottan színes ruhadarabok lepik el az üzleteket, ám szabásukat, vonalvezetésüket tekintve visszafogottak, igényesek lesznek. Visszatér a halvány rózsaszín, a kék, a sárga, de mind-mind a szemnek is kellemes látványt nyújtó, meleg árnyalatokban. 

divat3

Forrás: www.elle.com

Minták

Újra hódítanak a csíkok! Nem kell tőlük megijedni, mert az optikai hatását nem csak hátrányodra, előnyödre is fordíthatod. Mint tudjuk, a függőleges csíkozás nyújt, a vízszintes szélesít, a vastagabbak karcsúsítanak, a vékonyabbaktól teltebbnek tűnhetsz. Ezt az információt pedig alkatodnak megfelelően érdemes hasznosítanod. 

divat2Forrás: http://www.dashinglydifferent.com/

Vannak ugyanis olyan felsők például, amelyek nem egyforma vastagságú és árnyalatú csíkokkal rendelkeznek. Ha hastájékon szeretnél vékonyabbnak, a melleidnél teltebbnek tűnni, akkor válassz olyan felsőt, ami felülről lefelé világosodik, és szintén ilyen irányban vastagodnak a csíkok. Ezzel a dekoltázsodra vonod a figyelmet, a derekadnál pedig vékonyabbnak fogsz tűnni. 

divat

Forrás: http://www.priceinthepark.com

Az egyszerűség mellett divatosak lesznek a felsőket teljesen beborító, tájképet megelevenítő minták. Emellett élettelteli, mozgalmas virágos motívumokkal is találkozhatsz, melyeknek a puszta látványától is szabadnak, frissnek érzed majd magadat. 

divat4

Forrás: youtube.com

Szabás

Ebben a szezonban is velünk marad a vállakat szabadonhagyó felsők serege, azonban ezúttal kissé titokzatosabb kivitelezésben. Féloldalas szabásukból kifolyólag nem mindkettőt, hanem csak az egyik vállat mutathatjuk meg ezekben a felsőkben a világnak. Az ilyen darabok akkor is jól mutathatnak rajtad, ha szélesebb vállakkal rendelkezel.

Sok horgolt holmival is találkozhatsz majd, ugyanis ez is rendkívül népszerű lesz idén. Emellett a pamut, és a vékonyabb, lengébb darabok is hódítanak majd.

 

Mindenestre arra ügyelj, hogy testalkatodnak megfelelő szabású, színű és anyagú ruhákat tárazz be. Hiába tetszik egy-egy darab, sajnos nem feltétlenül áll jól mindenkin. Kövesd a divatot, hogy jól érezd magad, de midezt ésszerű keretek között tedd.

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!