A két dolog szinte már egy és ugyanaz. Ha gond van az egyikkel, az biztosan kihat a másikra is. De miért alakulnak ki a problémák és mit tehetünk ennek megakadályozása érdekében?

 

Kép: pixabay.com

 

A kommunikáció hiánya

Az első és legalapvetőbb probléma, hogy a párok nem beszélnek egymással az őket érintő legfontosabb dolgokról. Ez sajnos elfojtásokat eredményez, aminek következményei rögtön a szexualitásban megjelenő problémákban fog megmutatkozni. Libidó csökkenés és az izgalom teljes hiánya a legelső tünet, ami mélyebb esetekben egyéb fizikai jelenségeket is képes produkálni, végül legszélsőségesebb esetekben rák kialakulásához és/vagy egyéb gyilkos betegségekhez is vezethet.

 

A betegség diagnosztizálása és annak kezelése után a probléma természetesen még továbbra is fennáll - így ha az elfojtott düh, harag és egyéb a másikban zavaró tényező nincsen kikommunikálva és megbeszélve - az egy súlyosabb formában ismételten megjelenik. Az egymás mellett élés és az egymástól való elhidegülés csak további konfliktusokat eredményez, így ha semmiképpen sem sikerül megbeszélni a dolgokat és még egy szakember sem képes megoldást találni a problémára, akkor jobb véget vetni a kapcsolatnak, hiszen a szó legszorosabb értelmében is az életben maradás a tét.

 

Kép: pixabay.com

 

Az elmaradt összebújások előzményei

Ne általánosítsunk férfiakra és nőkre, hiszen sok esetben fordítottan is lehet igaz az alábbi állítás, miszerint a férfiak minden nap szeretkeznének, a nők pedig nem feltétlenül. Már az is baj, ha kényszerből kezd bele a pár az aktusba, vagy a gondolatban a "legyen már vége" mantra megy és a "mit főzzek holnap? A rakott krumplit beraktam a hűtőbe?" Ez a hozzáállás azt tükrözi, hogy az illető nincs ott a jelenben és a pillanatban. Egy nyűg az egész és körülbelül csak kiszolgáltatottan fekszik ott, mint egy eldobott rongybaba. Ez inkább nevezhető megalázó műveletnek, mint szexualitásnak.

 

Vannak pontok, amik érthetően magyarázhatóak, ha például gyermek született és hulla fáradtan esik be az anya az ágyba. Nyilván nem lesz sok energiája még néhány pásztorórára, amit párjának kötelessége is megérteni. A bajok ott kezdődnek, ha ez az állapot a gyerkőc cseperedésével tartósan fenn is marad. Ott már valami egészen más lesz a probléma, ami őszinte kommunikációval még mindig orvosolható. Hiszen honnan tudná a szerencsétlen, hogy mi a gond, ha nem mondja neki a történet másik szereplője? Ugyanez a költözés, a munkahelyváltás, az átmeneti betegség és az anyóssal való mosolyszünet is. Ezek mind-mind képesek konfliktust és ellenérzéseket kiváltani, amiket jobb mielőbb megbeszélni.

 

Kép: maxpixel.freegreatpicture.com

 

Őszinteségek és fél igazságok - nagyon nem mindegy

Két ember testi kapcsolata nem csupán anyagi síkon történik. A szexualitás élményében lényünk magasabb perspektívájába kerülünk, ahol két lélek összekapcsolódik, hogy megélhessen egy felsőbbrendű csodát. De ehhez elengedhetetlen, hogy a két ember őszintén forduljon egymáshoz, hiszen a testiség fél igazságokra és főleg hazugságokra épülve csak romboló hatással bírhat, amit igen súlyos maradandó mentális és lelki problémák kísérnek. Ezeket csupán egyetlen módon lehet elkerülni, mégpedig őszinteséggel. Legmegfelelőbb talaj az őszinteségnek a közös programok megszervezése és az "együtt" átélése. Ilyenkor még olyan dolgok is felszínre kerülhetnek egy beszélgetés során, amit négy fal között nem valószínű, hogy eszközölt volna az illető. A közös programok között értelemszerűen az otthonról való kimozdulás értendő, amire a természetben lévő kirándulás a legalkalmasabb program. Gondolhatod hülyeségnek is a felvázolt tényeket, de ha már megjelent egy probléma a kapcsolatodban és megoldása érdekében eddig nem tettél semmit, addig ne is szóld le, ha nem próbáltad meg!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!