pasi vagy az anya

Vagy mindkettő? Ivett elsősorban a pasiját okolja. Az életben nem gondolta volna, hogy ez megtörténhet vele. Hogy a 27 éves barátja, lefekszik a 44 éves anyukájával. Kétségkívül gyönyörű anyja van, nagyon jól tartja magát a korához képest. De az elvált édesanyjáról se gondolta volna álmában, hogy ilyesmire vetemedik. Fel is merült benne a kérdés: Milyen az anya, aki elhappolja a lánya elől a barátját?

szakítás után

Mirjam három hónapja szakított a párjával. Négy és fél éve voltak együtt. Ez volt az eddigi leghosszabb kapcsolata. Nagy szerelemmel indult és egy év után már össze is költöztek Dénessel. Ám az utolsó egy évük meglehetősen viharos és hullámzó volt. Voltak jobb-rosszabb időszakaik, de gyakran veszekedtek. Végül Dénes utalt rá, de közös megfontolás után arra jutottak: szakítanak.

csabai márk

Pincér, bármixer, könyv- és színdarabíró, sőt, még üzletember is. Hihetetlenül sokoldalú a fiatal és népszerű bestselleríró, akivel lehetőségem volt közelebbről is megismerkedni. Nem elég, hogy tehetséges, de rendkívül szellemes is, akivel beszélgetni olyan, mintha ezer éve ismernénk egymást. Már tudom, honnan az a kimeríthetetlen ihletforrás és a sok színes, hajmeresztő sztori, amivel csak az ő regényeiben találkozhatunk! Ismerd meg te is közelebbről Csabai Márkot!

Nem mindig a te hibád

Újabban, ha valaki arról mesél, hogy padlóra került valaki miatt, pocsék a kapcsolata, a munkahelyén kiidegelik, sokan egyből azt mondják rá: a te hibád. Az ő hibája, hogy boldogtalan, hogy szegénységben él, hogy nem éri el a céljait. Biztos lusta, gyáva, erőtlen. Kétségkívül van, amikor tényleg ez a helyzet. Ám igenis vannak esetek, amikor tényleg mások miatt szaródik el az életünk!

mi lesz a boldogsággal

Hajlamosak vagyunk problémákat gyártani akkor is, amikor nincsen semmi probléma a láthatáron, mert olyan tiszta az égbolt, mint a mesében. De mintha bennünk lenne valami nyugtalanító kapcsoló, ami időről-időre bekapcsol, és szétfeszít belülről. Jobb esetben csak belül, rosszabb esetben kívülre is kihat: tombolunk és veszekszünk, és van, hogy mindenbe belekötünk, még a legapróbbnak tűnő mondatba, vagy az élő fába is.

Eszter 27 éves, 175 cm magas, 56 kiló. Hosszú vékony végtagjai vannak, amire manapság azt szoktuk mondani: tipikus modell alkat. Az anyja is ugyanígy fest, vagyis volt kitől örökölnie ezeket a remek adottságokat, bár Eszter szerint nincs benne semmi különös. Ezért nem is érti, miért kell őt utálni. Fel nem foghatja, hogy egész életében miért néztek rá féltékeny tekintettel a nők, miért bunkóztak vele annyit.

belenyugvó vagy törekvő

Vannak, akik egyfajta nyugodt elégedettségben élik a napjaikat egész életükben, a lényeg, hogy legyen egy munkahelyük, ahonnan elegendő fizetést kapnak és egy hely, ahol ellakhatnak. Végzik a napi rutinjukat, kötelességeiket hétről hétre, évről évre, mert ilyen az élet és kész. Mások viszont bármilyen körülményeik is vannak éppen, folyton azon törik a fejüket, hogy hogyan hozhatnának ki többet az életükből, fényes karrierről, világjárásról, összességében egy nem hétköznapi létezésről álmodoznak és igyekeznek lépéseket is tenni érte. Te melyik csoportba tartozol?

lelki társak

Azt állítják, hogy egy párkapcsolatban nem elég egymást, hanem a kapcsolatot is szeretni kell. Azt a kimondatlan szövetséget, amit egymásnak jelentünk, és ami azt suttogja egy éjszaka, hogy olyan vagy, mint a lelkitársam. De a lelki társak érezhetik néha a nem törődés fogalmát, a leszarás gondolatát, a feladást?

megbánás

Nektek mi az első gondolat, mikor megtudjátok, hogy a párotok megcsalt, vagy éppen egy másik nővel van, akiről tudjátok, hogy erősen hajt a barátotokra? Nyugodtan hátradőltök, mert megbíztok a másik félben, vagy azt tervezitek, hogy ti mikor fogjátok ezt visszaadni? Belül érzitek, hogy úgyse fogjátok, de magatokat hergelve mégis csak jobb igy kiadni az egészet. Mert valljuk be, mi nők hajlamosak vagyunk rá: arra, hogy magunkat hergeljük a hülyeségre.

érzelmileg fogyatékos

Öt év kellett Dettinek, hogy rájöjjön, a kapcsolata nem tart sehová. Öt év kellett, hogy végre ráeszméljen, hogy ő lehozhatja a csillagokat a kedvesének, változhat akármennyit, lehet akármilyen tökéletes, nem viheti el egyedül a hátán a kapcsolatot. Nem azért, mert Roland az ellenkező irányba csónakozik vagy mert szándékosan nehezíteni meg a dolgát. Hanem mert egyszerűen nem teszi semmit.