Nem teheted meg, hogy a múltad rabjává válj!

Nem teheted meg, hogy a múltad rabjává válj!

A múlt néha a minden, a jelen pedig a tripla semmi, ha pókert játsszunk az élettel, akkor valószínűleg így lehetne helyesen megfogalmazni. De a valóság nem egy kártyajáték; nem lehet ki-, és beszállni az ember kénye-kedve szerint. Nem húzhatod magad után a másikat, mint egy rongybabát, és nem is...
Nemcsak fizikai bántalmazás létezik! Vagy a lélek nem is számít?

Nemcsak fizikai bántalmazás létezik! Vagy a lélek nem is számít?

Egyik (pár)kapcsolat nem sétagalopp.  Az elején mindegyik a rózsaszín és a vörösszín árnyalataiban pompázik, miközben az ember úgy érzi magát, mintha egyfolytában szárnyalna. Szárnyalunk, mert találtunk valakit, akit jobban kedvelünk, mint saját magunkat. Akiért képesek vagyunk ledobni az egónkat,...
Szar éved volt? Akkor ezt el kell olvasnod!

Szar éved volt? Akkor ezt el kell olvasnod!

Neked is pocsék éved volt? Nem vagy vele egyedül, de ez gondolom, ilyenkor nem vigasztal! De tudod mi a jó abban, hogy év vége van? Bizony az, amire gondolsz, hogy végre magad mögött tudhatod azt a sok szarságot, ami az idén történt. Már csak jó pár hét és tiszta lappal kezdhetsz. Kezdésnek...
Öngyilkos akart lenni a gyerekem. Tényleg mindig a szülő tehet róla?

Öngyilkos akart lenni a gyerekem. Tényleg mindig a szülő tehet róla?

Azzal nyugtatott a pszichológus, hogy nem rajtam múlt. Én mindent megtettem, amit tudtam. De ez nekem csak mentegetésnek tűnik. Ha olyan jó anya lennék, nem akart volna meghalni a gyerekem. Vagy gondolt volna rám és nem próbálkozik vele. De megtette és nem számított neki, hogy én mennyire...
A társas magány börtöne. Miért nem lépnek ki belőle?

A társas magány börtöne. Miért nem lépnek ki belőle?

Volt régen egy kolléganőm, hívjuk mondjuk Helgának. Amikor megismertem, már öt éve élt házasságban, de összesen tizenhárom éve voltak együtt. Helga egy életvidám, optimista nő volt, tele álmokkal és vágyakkal. Mindig azt mesélte, hogy gyerekkora óta egy férfiről álmodott, akivel jókat...
Van értelme második esélyt adni?

Van értelme második esélyt adni?

Megcsalt. De legyek szíves adni egy második esélyt, mert szánja-bánja, oltári nagy botlás volt és soha többé nem teszi. Oké. Hátba szúrt a barátnő. Szépen könyörög, hogy bocsássak meg, mert nem tudta mit csinál, nem gondolt bele, már bánja. Oké. A kedves rokon mindenkinek elpletykálta a titkomat. Ó,...
Nem teheted meg, hogy a múltad rabjává válj!
Nem teheted meg, hogy a múltad rabjává válj!
Nemcsak fizikai bántalmazás létezik! Vagy a lélek nem is számít?
Nemcsak fizikai bántalmazás létezik! Vagy a lélek nem is számít?
Szar éved volt? Akkor ezt el kell olvasnod!
Szar éved volt? Akkor ezt el kell olvasnod!
Öngyilkos akart lenni a gyerekem. Tényleg mindig a szülő tehet róla?
Öngyilkos akart lenni a gyerekem. Tényleg mindig a szülő tehet róla?
A társas magány börtöne. Miért nem lépnek ki belőle?
A társas magány börtöne. Miért nem lépnek ki belőle?
Van értelme második esélyt adni?
Van értelme második esélyt adni?

Mindenben az egészség

Válassz, mely cikkek jelenjenek meg:
Betöltés...

Hogyan legyünk nők

Válassz, mely cikkek jelenjenek meg:
Betöltés...

Jaj, mi nők… néha tényleg nagyon kukán tudunk viselkedni. Mindig csak azt nézzük milyen gonosz, mocsok, igénytelen, bunkó, tapló a pasink, keressük a hibáit, hogy azonnal lecsaphassunk rájuk és a vérüket szívhassunk. Közben nagyon sokszor pont, hogy kisangyalok, de fel sem tűnik nekünk az igyekezetük és csodálkozunk, hogy fel is adják a küzdelmet, hogy megpróbáljanak nekünk megfelelni vagy a kedvünkben járni…

 

ez a bajom a nokkel 01

 

Kép: Freepik.com

 

Nők, akiknek tényleg semmi sem jó… vagy csak nagyon vakok?

 

„Ez a bajom a nőkkel, hogy fel sem tűnik nekik, amikor jó vagy!” – mondta az egyik férfialany, akit megkérdeztem a cikkhez. Több férfival is beszélgettem, akik ugyancsak egyetértenek abban, hogy nagyon sok nő csak panaszkodni tud arról, hogy a pasija miért nem házias, kedves, megy el vele vásárolni vagy egyszerűen örökösen csak a hibáikat sorolják, mert a nő rendelkezik a legtutibb hibakereső detektorral és ha ezt a képességet fel lehetne használni bomba- vagy drogkereséshez, biztos alkalmaznák is őket. Nem mondom, hogy minden panasz oktalan, kétségkívül vannak pasik, akik igazi hímként viselkednek, nem igyekeznek, nem csinálnak semmit, vagy eszük ágába nem jutna „nőknek való” dolgot csinálni. Na de nem az összes gondolja így…

 

A megkérdezett férfiak a következőkre mondták, hogy a nőknek nem fel sem tűnt:

 

Kivitték a szemetet. Vagy akár rendszeresen kihordják. (Helyette: A nő egy nappal azelőtt látta meg a kukát, mielőtt a férfi kiszokta vinni: „Miért nem vagy képes soha kivinni a szemetet?”)

 

ez a bajom a nokkel 02

 

Elmosogattak vagy elpakoltak maguk után. (Helyette: Véletlenül elől hagyott valamit a férfi, a nő meg: „Unom, hogy sosem tudsz magad után elpakolni!”)

 

Szeretkezés után nem csak oldalra fordulnak és alszanak, vagy nézik tovább a tévét, hanem odabújnak a kedvesükhöz. (A múlthéten kétszer is odabújt a kedveséhez, a héten nem, mert nagyon alapból fáradt volt azon a napon és rögtön megkapta, hogy „sose” bújik oda…)

 

Kérés nélkül megszerelnek, elintéznek valamit. (Abszolút fel sem tűnt vagy ha mégis: „A bankba elmentél, de arra nem volt eszed, hogy akkor már a postára is elmenj?”)

 

Elmennek a párjukkal vásárolgatni. („Minek jöttél, ha úgysincs kedved/úgysem vagy hasznomra?”)

 

Kimostak maguktól. („Ezt nevezed teregetésnek?”)

 

Megdicsérik a párjukat, megköszönik a vacsorát vagy hogy ki lettek vasalva a ruhái. (Végképp sem fel tűnik szívük hölgyének, csak mikor egyszer bepipulnak és közlik, hogy „sosem” köszönik meg, hogy a mos, főz, takarít rá.)

 

Bókolnak a kedvesüknek. (Totál süketek rá vagy „Hát persze, nézd már meg milyen ráncos/dagadt vagyok!”

 

ez a bajom a nokkel 03

 

Igazi úriemberek: előre engedik a kedvesüket a liftben, kinyitják neki az ajtót, nem hagyják, hogy a nehéz szatyrokat cipelje. (Kész, no reakció.)

 

Lemondták a baráti találkozójukat, a kocsmázást vagy akármit és inkább otthon maradtak a kedvesükkel. („Remélem nem miattam maradtál itthon, mert semmi szükség rá, meg vagyok én egyedül!” – mondják némi sértődött hangszínnel)

 

Számítógépezés vagy tévézés helyett megpróbáltak beszélgetni a párjukkal. („Most mit akarsz, nem látod, hogy olvasok?” vagy „Ne fárassz már/Ne untass!”)

 

A nagy kérdés pedig az: ez lenne a normális egy férfi részéről vagy ezek a nők elvárásai?

 

Bizony nem könnyű kérdés, kimondottan vékony közöttük a határ. Hiszen ha az embernek párkapcsolata van, egyértelmű, hogy onnantól kezdve nem csak magára kell gondolnia. Mert valóban önzőség lehet, hogy mindent csak a nő csinál. Csak ő mos, főz, takarít, de még ezzel is képesek megbirkózni, hogy ezekbe nem segít be a pasi, mert ezek tipikus női dolgok, de legalább akkor tényleg rakjon rendet saját maga után vagy akkor ő meg intézze el a férfiaknak való ügyeket, illetve igen, cipelje a nehéz szatyrokat.

Ugyanakkor mondhatjuk, hogy „természetes” lenne, hogy a férfi előre engedi a hölgyet, vagy kinyitja nekik az ajtót, hiszen gyerekkorunkban is erre tanítottak bennünket, általános illem. Az már más kérdés, hogy ennek ellenére nagyon sok az olyan férfi, aki tesz erre, meg arra, hogy úriemberként viselkedjen, ugyanis úgy vannak vele, a nő sem bánik vele másképp.

 

ez a bajom a nokkel 04

 

Valahol annak is természetesnek kellene lennie, ha már párkapcsolatról beszélünk, hogy igen, a férfi néha üljön le beszélgetni a kedvesével, és időnként tegyenek meg valami „pluszt” a kedvesükért. Bírják ki a hosszas cipőválogatást vagy, hogy besegítenek a házi munkába, akármi. Hiszen jó esetben a nő is megteszi ugyanezt érte. Meg is érkeztünk a jó kapcsolat titkához: a kompromisszumhoz. Ha a felek már a kezdet kezdetén vagy akár menetközben megállapodnak vagy szó nélkül, de törekednek a kölcsönös adok-kapokra, akkor annak a kapcsolatnak működnie kellene. Hogyha a hölgynek jó, hogy ő viszi a „női” dolgokat, a pasi meg a férfias feladatokat, oké. Hogyha a nő is kibír valami a párja szeszélyei közül, legyen meg ez fordítva is. Akkor nem kellene lejátszódniuk a fenti kérdéseknek, mondatoknak.

 

Tehát: elvárni nem érdemes, de kérni igen. Sok pasi van úgy vele, ha szépen megkérik, szívesen megcsinálják, de ne várják el a nők, hogy gondolatolvasók legyenek. Mire replikázhatnánk, hogy „ezt kérni kell?” A válasz erre: valakitől igen. Ha nem egy szent a párod, aki magától is gondol mindenre, akkor igen, érdemes inkább kérni. És mindemellett ha fáradtak vagyunk, ha rossz napunk van, ne keresgéljünk bűnbakot, ne legyünk házsártosak vele és kössünk bele ott, ahol tudunk.

 

ez a bajom a nokkel 05

 

A fő kérdés: Mit akar a férfi?

 

Egy kis köszönetet és dicséretet. Hülyén hangozhat, mert olyan, mintha azt várnák, hogy dicsérjük meg azért, mert ügyesen bekötötték egyedül a cipőjüket. De nekik a jelképesség kell, a tudat, hogy te észrevetted, hogy bevásárolt, elmosogatott, hogy megdicsérte a főztödet, hogy elment veled ruhákat vásárolni. Némelyik pasi részéről ezek nagy dolgok, mert nem mindenkinek vágya az órákig tartó válogatás és rengeteg az egyoldalú kapcsolat, a „mindenki el van a maga világában” szinten. Ellenben megteszi, azért mert szeret, mert fontos vagy neki, a kedvedben akar járni. Ne menj el amellett, ha bókol neked, ha megköszön valamit, hanem fogadd el. Igyekezz nem belekötni a tetteibe és további hibákat keresni benne. Mert utána tényleg fel hagy a bókolással, a segítségnyújtással a kedveskedéssel mert azt fogja látni, érezni, hogy nincs értelme, mert nem jut célba és akkor lehet később panaszkodni, hogy „sosem teszi”.

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról!

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Néha a pasinak is jól esne a lelkizés, csak éppen nem mondja…

 

Mindig a pasi a ludas a sztoriban? Vagy a bűnbakgyártó nők?

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!