A hüvelyesek minden szempontból tökéletes alapanyagai egy pozitív étrendnek: változatosak, és mind az egészségünknek, mind a bolygónak jót teszünk vele, ha minél többet fogyasztunk belőlük. A hüvelyes zöldségek tele vannak ásványi anyagokkal, és szíverősítő vitaminokat is tartalmaznak. Nézzük, mi az öt legfőbb érv amellett, hogy minél nagyobb szerepet szánjunk nekik az étrendünkben!

thai box

Még tavaly rengeteget agyaltam, milyen mozgásformát válasszak. Közeledett a nyár és szerettem volna lefogyni, mire elővehetem a nyári rucikat. Utálok futni, és számomra unalmas is. Ha elhatározom, hogy itthon tornázom, nem lesz belőle semmi. A konditermek barátságtalanok. A fitnesz meg az aerobik még hagyján lenne, de az kicsit snassz önmagában, mert mindenki azt csinálja. Egyéniség vagyok, szerettem hát volna valami egyéni sportot választani, legalábbis olyat, amit nem minden második nő csinál. Így jutottam el a thai-boxhoz.

És te mikor fogsz már szülni? – a kérdés, amivel egy karrierista, de legalábbis ambiciózus, utazni- élni vágyó nőt szabályosan a sírba lehet tenni, aki merje csak azt mondani, hogy „nem tudom” vagy hogy majd „ráérek 30 felett”, mert menten keresztet is vetnek rá a rokonok és hívják az ördögűzőt, mert csak beteg lehet az a nő, aki nem óhajt időben szülni…  szóval, mint egy önmeggyőzés végett lássuk, miért érdemes 35 éves korunk előtt szülni.

 

Bizonyára már te is belefutottál kedves rokonodtól érkező kérdésbe, aminek hallatán nem tudtad eldönteni hirtelen, hogy most sírjál vagy nevessél. Mégis hogyan reagáljunk a tapintatlan gesztusokra?