Még tavaly rengeteget agyaltam, milyen mozgásformát válasszak. Közeledett a nyár és szerettem volna lefogyni, mire elővehetem a nyári rucikat. Utálok futni, és számomra unalmas is. Ha elhatározom, hogy itthon tornázom, nem lesz belőle semmi. A konditermek barátságtalanok. A fitnesz meg az aerobik még hagyján lenne, de az kicsit snassz önmagában, mert mindenki azt csinálja. Egyéniség vagyok, szerettem hát volna valami egyéni sportot választani, legalábbis olyat, amit nem minden második nő csinál. Így jutottam el a thai-boxhoz.

 

 

 

thai box 01

Kép: thefederalist.com

 

Láttam már képeket profi női boxolokról, és olyanokról is, akik alakformálás miatt végzik. Teljesen leakadtam. Iszonyatosan szép formás, kimunkált testük van. Szálkásak, de nem annyira, hogy azt lehessen mondani rájuk: drabália. Lapos a hasuk, formás combjaik vannak meg harapnivaló push-up fenekük. Gondoltam: nekem is ilyen test kell!

 

Sokat keresgéltem a neten – mert ugye rengeteg féle box van – és a thai boxnál lyukadtam ki. Egy kicsit megrettentem, hogy talán mégiscsak túl férfias, meg hogy utána nekem a ringben kell majd gyepálnom az ellenfelet. Abban a hitben mentem oda, hogy biztos amazonok serege fog ott várni, akik megesznek reggelire, ám kellemesen csalódtam. A Thai Box Akadémián egy csomó olyan nő volt, mint én. Kicsit húsosak, sőt, volt aki dundibb, testesebb volt, vagy éppen nádszál, madárcsontozatú nő és akadt néhány olyan harcos amazon is, akire számítottam.

 

thai box 02

 

Dóra, a női thaibox edző abszolút megnyugtatott, hogy senkit sem kell megverem a ringben és engem sem fognak porig alázni. Meg hogy egyáltalán nem férfias sport, hiszen szemmel láthatóan rengeteg nő csinálja. Van, aki azért mert fogyni szeretne, más alakot formálna és nem egy olyan nő van, aki viszont önvédelemből végzi. Talán ez segített még meghozni a döntést, mert én is gyakran késő este járok haza, arról nem is beszélve, hogy mennyire szeretem a rövid szoknyát is, és egyáltalán, hadd ne keljen félnem attól, hogy bárki árthat nekem.

 

Szóval belenéztem az órájába és láttam, a thai-boxot fitnesszel kombinálja, és nagyon sokat zsákolnak is. Nagyon jó volt a hangulat, és azt is megtudtam, hogy tetőtől-talpig átmozgat. Rendkívüli zsírégető hatással bír. Úgy voltam vele, ezek biztos ilyen lightos edzések, hiszen másképp edzenek a nők meg a férfiak, de legnagyobb meglepetésemre az derült ki, hogy nincsenek ilyen különbségek, mert az azonos izomcsoportokat azonos módon kell edzenie a férfinak és a nőnek is egyaránt.

 

Ami a legfontosabb: eloszlatta a félelmeimet, hogy egy kigyúrt állat leszek és a végén azért nem jönnek a közelembe a pasik, mert izmosabb vagyok. Szerencsére évtizedek kellenének ahhoz, hogy úgy nézzek ki, mint egy testépítő. Ha most totálisan odatenném magamat, súlyosokat is emelgetnék hozzá, akkor sem kapnék magamra 30 kiló izmot. Hála az égnek. – gondoltam akkor. De legalább átbeszéltük azt, hogy én főleg combból, csípőből szeretnék fogyni, illetve izmosabb popsira vágyok. Persze ezzel egy csomó másik nő is így van, mivel a nőkön több zsír rakódik le, mint a férfiakon és azok is pont ezeken a területeken, míg a férfiaknál a zsír inkább a szervek körül raktározódnak el. Így tudtam meg azt is, hogy a nők a nagyobb zsírtartalékaik miatt lassabban fáradnak el, mint azok a férfiak, akik azonos edzettségi szinten vannak velük.

 

thai box 03

 

 

Végül rábólintottam, gondoltam elmegyek egy órára. Úgy voltam vele, ha nem jó, maximum elmondhatom magamról, hogy ezt is kipróbáltam. Természetesen a kezdő csoportot választottam és a kiscsoport, mert van rendes csoport, illetve személyi edzés is. Pont olyan volt, mint amilyennek gondoltam: nagyon sokat mozogtunk, mindezt vidáman és jó hangulatban és már egy óra alatt is rengeteg mindent tanultam emellett, hogy utána olyan érzésem volt, mint akit agyon vertek. Tényleg éreztem, a fejem búbjától a talpamig, hogy mozogtam. Viszont nagyon jó érzéssel töltött el. Végre igazán úgy éreztem, csináltam valamit. Testben és lélekben egyaránt frissebbnek éreztem magam. A következő alkalmak pedig már nem voltak olyan megerőltetőek olyan téren, hogy lassan elkezdtem megizmosodni, javult az állóképességem és sokkal fittebb lettem.

 

Már a harmadik óra utána kérdezgetni kezdték tőlem, hogy mit csinálok. Ragyogok, élettel teli vagyok és mintha fogytam is volna. Fűnek-fának elmeséltem, hogy thai-boxra járok. A nők persze megvoltak döbbenve, és ugyanazzal jöttek, amire én is gondoltam először. Olyan férfias, meg biztos nehéz, blablabla. A csudát! Attól nem lesz férfias egy nő, mert megerősödik, izmosabb lesz és megtudja védeni magát. Egy csomó olyan nőt látok ott, akik kifutóra való arccal vagy testtel rendelkeznek és meg nem mondtam volna róluk, hogy többé éve ott bokszolnak.

 

thai box 05

 

Sikerült is egy-két ismerősömet rábeszélni, hogy próbálják ki, de még olyan is volt, aki a gyerkőcét vitte el, ugyanis 5 éves kortál már muay thai technikáit tanítanak a kicsiknek. Az a legjobb, hogy nemcsak a gyerekeket önti el utána a kellemes fáradtság érzete, hanem a felnőtteket is. Tapasztaltam magamon. Teljesen megnyugszom edzés közben és utána is, mindegy mennyire feszült voltam előtte. Annyira kikapcsol, hogy már-már megszűnik a külvilág és csak csinálom a feladatokat, edzek, sokszor mosolygok közben és egyszerűen jobb tőle a közérzetem. Olyan gyorsan megy az idő közben, hogy azon kapom magam, hogy jé, már vége is?

A legnagyobb öröm persze az volt, amikor látni kezdtem magamon az eredményt. Pápá integetető háj, úszógumi, izmosabb combok és fenék. Végre olyan ruhákat is felmerek venni, amikről eddig csak álmodni mertem.

 

Az sem utolsó, hogy bár a thai-boxtól nem lettem Bruce Lee, de sokkal magabiztosabb vagyok minden helyzetben, mert tudom, hogy megmerem védeni magam. Nagyon sok férfi ismerősöm csak csodálkozott, mikor meghallotta, mire járok. Persze viccesen mondták, hogy nem húznak velem újat, de mikor megtapogatták a karomat meg a lábamat, láttam, hogy leesett az álluk. Közöttük is volt olyan, aki azzal jött, hogy de az pasis sport és akkor mondtam, hogy nézzen már rám, talán nem vagyok ízig-vérig nő? Hát de! – volt a válasz.

 

thai box 04

 

Ennek fényében jó szívvel adom meg nektek a fenti képen is látható Dóra elérhetőségeit:

 

Sávoly Dóra

Tel.: 0630-731-86-77

E-mail.: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Cím:1145 Budapest Szugló utca 57. 

Web: http://fit-club.hu/

 

Menjetek és próbáljátok ki ti is!

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nők és a box?

 

Képek forrása: http://fit-club.hu

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!