A vendéglátóipar nagy büszkeségei, sztárszakácsai és séfjei szinte kivétel nélkül a férfiak táborát erősítik. A vasárnapi ebéd főhőse ettől függetlenül mindig anyu, aki kivételes szuper képességét a kertben sütögetve is meg tudja villantani.

 

 

Kép: pexels.com

Nem vagyok már konyhatündér, sokkal inkább szexi séf!”

Nincs is annál rosszabb, amikor a háziasszony beszorul a konyhába ebben a brutális hőségben, ugyanis a kánikula és a platnin fővő étetek csak hatványozzák a meleg érzetet. Kész öngyilkosság maga a művelet megkezdése is, de a családért és a szeretteikért mindig képesek feláldozni magukat a konyhatündérek. Gondoljunk rájuk mély tisztelettel, hiszen a kezeik alól kikerülő ételek azért olyan kitűnőek és táplálóak, mert szó szerint belefőzik a szívüket és a lelküket is. Becsüljük meg ezeket a háziasszonyokat! Ha pedig pont te vagy az, aki ebbe a kategóriába tartozol, akkor légy büszke magadra, hogy egy igazi művész vagy, aki minőségi zamatokat képes megalkotni!

 

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a gasztronómiai csodák nem csak zárt helységben készíthetőek el, hanem a szabadban is. Még a varázsa is nagyobb és ízvilága is különlegességekkel párosul, nem beszélve a hangulatról, amit a társaság együttes energiája képes összerakni. Na egy ilyen esetben, amikor anyu magára húzza a Führerin szerepét és diktatórikusan kijelenti, hogy ő bizony nem fog a 40 fokos konyhában eltölteni három-négy órát, ezért ma a kertben főz, akkor mindig elindul valami egészen egyedi történet.

 

Amíg a parazsat előkészítik és egyéb piromán fétisüket kielégítik a férfiak a terepen, addig anyu kötényt ragad és a konyhában bepácolja a megsütni kívánt finomságokat. Attól még, hogy anyu a séf, attól még apu megjegyezheti, hogy különösen jól áll neki ez az öltözék és az ujjairól lecsöppenő páclé megkóstolása is erotikus gondolatokat ébreszthet benne. Ez pontosan így van rendjén, a konyhában valóban sokszor kezdődik így egy igazán forró este. De még mielőtt elkalandoznánk az ételek fókuszáról, gyorsan térjünk is vissza a grillezett ebéd folyamataihoz!

 

Kép: flickr.com

 

„Szeretet vesz körbe, ezért is csinálom!”

Anyu mindig csak ad. Ráadásul életre szóló élményeket folyamatosan. Számára az jelenti az örömet és a boldogságot, hogyha harmónia van körülötte és elégedettség. Miközben az izzó faszén felett forgatja a gondosan összeválogatott zöldségekből és a friss húsokból megalkotott saslikot, szemei a körülötte lévőket pásztázza. Figyeli, ahogyan a gyerekek szaladgálnak az udvaron és ahogyan apu a hideg sört kortyolva magas röptű beszélgetéseket folytat a társaság más tagjaival. Közben az udvaron terjeng a grillezett étkek friss illata, ami percről-percre éhesebbé teszi az embereket. Anyu örül ennek a harmóniának, főleg, hogy így ő is részese a történetnek, ugyanis a konyhában sajnos mindig kimarad az ebéd előtti életből. A rengeteg a móka és kacagás kulcsa pedig itt van. Abban, hogy együtt a család.

Ez nem kizárólag a férfiak kiváltsága!”

Tény, hogy a szabadban készített ételeket nagy általánosságban valóban a férfiak szokták megalkotni, de egy szóval sem mondta senki, hogy a nők nem tehetik meg ugyanezt. Pontosan ez benne a különleges, hogy olykor a nők csinálnak fenomenális ebédet a családnak szabad tűzön és cserébe a férfi készíti el és szolgálja fel a salátát. Ilyenkor szoktak meglepetések és igazán őszinte vélemények születni széles mosollyal, de a családi együttléteket érdemes erre fordítani. Használjuk ki legalább ezt a kis időt és foglalkozzunk a szeretteinkkel, hiszen mindannyian igényeljük a törődést!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!