A spenótról a mesefigura, Popeye ugrik be szinte mindenkinek elsőre, és hogy ebből a zöldségből nyerte hihetetlen erejét. Valóban rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, mely tényleg erővel tölti fel szervezetünket. Arra azonban vigyázni kell, hogy nitrát- és oxaláttartalma magas, ezért legfeljebb kéthetente egyszer fogyasszuk.
Forrás: http://weeklysauce.com/
Hozzávalók:
- 200 g spenótlevél
- 2 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- pici extra szűz olívaolaj
- ízlés szerinti teljes kiőrlésű száraztészta
Mivel itt a tavasz, hamarosan mindenhol kapható lesz friss spenótlevél, így ezt a receptet sem mirelitből kell elkészíteni. A leveleket tisztítsuk meg és vágjuk össze egy nagyobb tálba. Picit sózzuk, borsozzuk, törjünk rá két gerezd fokhagymát. Botmixer segítségével pépesítsük össze.
Mindeközben tegyük fel a tésztának a vizet. Rövid ideig, kevés vízben főzzük, hogy minél kevesebbet veszítsen vitamin és ásványi anyag tartalmából. Az összepépesített spenótot egy nagyon kevés olajon hevítsük fel, majd adjuk hozzá a tejszínt. Addig kevergessük lassú tűz felett, amíg össze nem sűrűsödik. Végül keverjük össze a megfőtt, leszűrt tésztával egy nagyobb tálban.
Forrás: thepantryclub.com
Ha még gazdagabb ételt szeretnénk kapni, grillezzünk mellé csirkemell csíkokat, más zöldségeket, vagy esetleg reszeljünk rá sajtot. Jó étvágyat!