A reggelik kapcsán sok esetben a kávé jut eszünkbe.

Ennek oka a sorozatos munkából való csúszás. Veletek is biztos előfordult, hogy a munkahelyeden kellett rendbe tenni magadat. Nem kérem, hogy szentelj időt az otthoni reggelire. Be szeretnék mutatni egy szépítő csodafinomságot. Amit akár előző este el is készíthetsz. Egy olyan napindítót mutatok be amit tuti magaddal viszel, és imádni fogod.

Első körben, szerezd be az alapanyagokat:

Szükséged lesz egy nagyobb méretű avokádóra - akkor a legjobb tápértékileg ha fényes a héja. (Erre azért figyeljünk.) Válasszunk 2-3 érett mézédes paradicsomot. Továbbá zöld citrom, fekete olívabogyó, zellerszár, olívaolaj, és egy csokor friss petrezselyem. Nekem már most összefutott a nyál a számban.

Kanál segítségével egészben ki tudod venni az avokádó húsát. Ha előkészítetted a mosott zöldségeket, kockázd fel amilyen apróra csak tudod. Értem itt az avokádót, paradicsomot, olívabogyót, és a zellerszárat. Ha ez elkészült, akkor egy kis tálkában kezd el egy villa segítségével összepépesíteni. Majd kézzel tépd bele a petrezselymet, és ízesítsd olívaolajjal, citrommal, sóval és egy csipetnyi borssal.
Az ízesítést rátok bízom. Valaki sósan valaki savanykásabban szereti.

A munkában kiskanalazhatod az isteni reggelidet, akár kétszersülttel. Viszont ha otthon van időd, helyettesítsd friss ropogós pirítóssal.

Mind az avokádó, mind a paradicsom magas antioxidáns tápanyaggal rendelkezik. Ezért is tartom szépítő reggelinek. A citrom frissítő hatással bír. Nem beszélve a zellerről és a friss petrezselyemről - remek bőrfeszesítő. Az olívabogyó pedig pólus tisztító :)


Balogh Cintia (Szinti)

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!