Megrázó dolgok megtapasztalására kényszerít minket olykor az élet. De mindez csak azért történik így, hogy a javunkat szolgálja és fejlődésünket biztosítsa. Megható történet egy nőről, aki élete legnehezebb döntését hozta meg...

 

baba1

Forrás: https://pixabay.com/

 

Történetünk főszereplőjét az anonimitás megtartása végett nevezzük most egyszerűen csak Marikának. Egy huszonnyolc éves életerős nő, aki tisztában van azzal, hogy nem lehet gyermeke, egy különös hasi megbetegedés miatt. Egy teljesen átlagos nőgyógyászati szűrővizsgálaton vett részt, ahol megállapították nála, hogy várandós. A baba tizenhárom hetes.

 

A hatalmas öröm és a csoda érzése után az orvos közölte, hogy egy előrehaladott, rosszindulatú daganat van a Marika máján. Azonnal, ott a helyszínen el kellett döntenie, hogy elveteti e a babát, mert ha megtartja, akkor maximum négy hónapja van hátra ezen a Földön. Két órát üldögélt egyedül a kórház egy eldugott szegletében és gondolkodott. "Ha ez a gyermek megfogant, akkor csak azért történhetett, mert élni akar. Küldetése, feladata, célja van, ahogyan nekem is. És ezért vállalom a kockázatot."

 

Az orvos alpári módon reagált Marika döntésére, hogy aki ilyen hülye, az meg is érdemli, hogy meghaljon. És ezt a mocskolódást még rengeteg embertől megkapta. Családtagoktól és barátoktól egyaránt. A várandósága teljesen zökkenőmentesen zajlott, bár minden egyes vizsgálat során megkapta a kérdést, hogy: "maga még él?" Végül a 38. hét végén, császárral, egy egészséges kisfiúnak adott életet.

 

baba3

Forrás: www.pixabay.com

Ezek után nem mert kötődni a gyermekéhez, mert csak arra tudott gondolni, hogy hamarosan meg fog halni és milyen nehéz lesz majd az elválás. Az egész világra haragudott. A véletlen során rábukkant az interneten egy jógaoktatóra, akinek kérte is a segítségét. Egészen gyerekkoráig nyúltak vissza a beszélgetések és a foglalkozások, mígnem gyermekét is elvitte magával baba-mama jógára, amikor a kicsi elérte az egy éves korát. Ekkor jött rá és már érezte is, hogy megengedheti magának, hogy merje szeretni azt a kis csöppséget. Amint ezt megtette, az őt érintő dolgok is egyre jobbra kezdtek alakulni. Azt is megértette, hogy a hasi szerveinek megbetegedésének gyökere is az önelfogadásában volt keresendő.

 

Ugyanis folyamatosan magát hibáztatta, amiért lánynak született, amit apja folyamatosan hangoztatott is. Állandó lelkiismeret furdalás gyötörte, csak mert apja azt sulykolta belé, hogy ő semmire sem méltó és nem lehet elég jó az életben, csak azért mert ő lány. Fiút várt és lányt kapott és ezt Marikára zúdította állandóan. A párkapcsolatai is azért futottak zátonyra, mert úgy érezte nem tud nő lenni. Az áttörés ennek felismeréseként érkezett meg Marika életében, ugyanis odaállt apja elé és belemondta a szemébe, hogy: "én elfogadlak olyannak, amilyennek vagy. Én így szeretlek. Aminek pedig te gondolsz, az csak benned létezik. Az a te érzésed, aminek többé már nincs hatalma felettem."

 

baba2

http://www.pixabay.com/

Azóta négy műtéte volt és májának 51%-át el kellett távolítani, de a közvetlen életveszély elmúlt. Megértette, hogy ha belül minden rendben van benne, akkor az élete is boldogságban telik. A betegsége, ami majdnem a halálba sodorta, az apukája sanyargatásától kezdett fejlődni benne, ami egészen addig ott volt, amíg nem engedte el azt. Amíg nem fogadta el saját magát és nem bocsájtotta meg a sérelmeket. Végül élete legnagyobb döntését hozta meg és szembenézett a halállal, hogy másnak életet adhasson. Jelenleg boldog családban él, egy példaértékű férfi mellett a kisfiával és tudja, hogy felelősséget kell vállalni önmagáért, a saját döntéseiért.

 

Az anyaságot választotta, ami élete legjobb döntése volt. Ez a kálvária tette lehetővé, hogy megismerje önmagát és merjen szeretni, hogy boldog és egészséges emberré váljon. És ehhez egy fél élet kellet, hogy minderre rájöjjön. Mert az életben nincs jó és rossz. Minden értünk van és minket szolgál. Marika története ezt nagyon szépen mutatja. Tanuljunk az esetéből és ismerjük fel, hogy kik vagyunk valójában és mit kell tennünk ahhoz, hogy minden úgy történjen, ahogyan azt mi szeretnénk!

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!