Gondolhatod, hogy egy apró füllentés még nem ártott meg senkinek, de amikor szembe kell nézned a következményeivel, akkor már hiába pislogsz nagyokat!

liar 01

Forrás: http://flickr.com/ 

Néhányan hajlamosak úgy élni, hogy a hazugság teljesen egyértelmű dolog számukra, és sajnos még észre sem veszik, hogy mit tesznek. Ezek általában nagyot mondásokkal kezdődnek, amit tökéletes beleéléssel tudnak bizonygatni. Természetesen amikor belekérdez valaki a témába, akkor egyből megindul a vízfolyás. Itt kezdődik ám a baj, hiszen nincs vissza út, a lavina gőzerővel megindul lefelé.

 

Mert egy baráti társaságban történő beszélgetés hogyan is lehetne őszinte, ha egy személy már alapból hazugságot vázol fel? Végeredménye mindenképpen a megalázás érzését kelti, amit az ostoba hazug ember, sajnálatra méltó alacsony intelligencia szinttel észre sem vesz magán. Szomorú, hogy olykor szembesülni kell ilyen emberekkel. 

 

liar 02

Forrás: www.pixabay.com 

Hogy miért teszi? Az látod egy jó kérdés. Az önértékelési problémának ez is egy meghatározó eleme, amikor másoknak akarja látszólag bizonygatni, hogy ő milyen sikeres ember az élete adott területén. Hogy mi mindene van neki és mekkora csajozó/pasizó gép, akinek nem tudnak nemet mondani, hogy csak néhányat említsünk. Nagyzol, hogy sokkal többre tartsák mások, mint aki valójában. Persze elérhetné, amit mond, de azért már nem képes tenni semmit, inkább csak hőzöng egy kicsit. Ez kizárólag egy irányba haladhat: a barátság elvesztéséhez. Mert "nehogy már elhiggyem azt, amit kérdezel"!  És szépen lassan leépül minden, ami addig barátságnak volt mondható.

 

De a legrosszabb talán még mindig két ember bensőséges, közös életterében történő hazugság. Ami egy párkapcsolatba nem férhet bele! Milyen alapra is lehetne úgy építkezni, hogy semmi sem igaz abból, amit a másiknak mondasz? Egyrészt ha van egy vágyad, egy észrevételed, egy saját gondolatod, egy problémád és azt csak azért másítod meg, hogy jobb színben tűnj fel, vagy mert neki akarsz kedvezni, csak, hogy béke legyen, akkor az ugyanúgy hazugság. Becsapod magadat, a másik pedig elfordul tőled, aminek már egyenes következménye a hűtlenség, majd egyéb olyan dolgok, ami után csak még rosszabb lelki állapotba kerülsz.

 

liar 03

Forrás: coupondunia.in 

És a hazugság további hazugságokat szül, amit vagy azonnal megszakítasz és emelt fővel vállalod magadat a hibáiddal együtt, vagy beletörődsz abba, hogy jellemtelen embernek fognak titulálni. Mert a hazugság kiveszejti belőled a jellemet és a tartást. Gerinctelenné és aljassá válsz tőle. A hazug embert ugyan az okos emberek felismerik néhány percnyi beszélgetés után is, de nem szólnak semmit. A bölcs mindig hallgat. A párkapcsolatban azért ha a másikat hazugságon kapod, jobb ha azonnal kérdőre vonod, mert ott még van visszaút. De ha húzod és halasztod a dolgot, akkor felőröl mindkettőtöket és a kapcsolatnak rövid időn belül vége szakad. És ha így alakul, akkor tedd össze a kezed, hogy a továbbiakban nem kell egy hazug emberrel együtt lenned! Nyílván nem az igazmondó juhászt kell keresni, de azért elvárt alapfeltétel kellene, hogy legyen az őszinteség!

 

Végül az ostoba ember újra és újra hazudni fog. Nem tanult a hibáiból, saját jellemének sárba tiprásából, abból, hogy az egész élete illúzió. És elveszik a süllyesztőben és reménytelenül harcolja meg minden egyes napját a túlélésért. A hazugság nyomorba dönt! Jobb ha mielőbb átgondolod ezt!

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!