Biztosan Te is érzed, hogy valami nem stimmel a világban. Lehet, hogy van róla konkrétan megfogalmazott egyéni véleményed is, de ennél sokkal jobban lefoglal, hogy a közvetlen környezetedben teremts rendet.

zurzavar02

Forrás: https://pexels.com/

 

Nagyon gyorsan telik az idő, küzdesz a mindennapi feladataiddal, és közben megpróbálod jól érezni magad. Nyomás alatt vagy az iskolában vagy a munkahelyeden, otthon pedig úgy szintén. Attól a pillanattól kezdve, hogy reggel kinyitod a szemed, egyik feladatot csinálod meg a másik után, egészen addig amíg le nem fekszel aludni. Ha éppen van pár nap szabadságod vagy szüneted az éppen arra elegendő, hogy utolérd magad, de pihenni, szórakozni csak nagy ritkán jut időd. Egy kis ketrecben élsz, ami egyre szűkebb és szűkebb. Ha sikerül kicsit fellélegezned a tömérdek súly alatt, azt látod, hogy nem csak te, hanem mindenki más is rengeteg problémával küzd világszerte. Talán emiatt is lettek olyan népszerűek a különféle motivációs előadók, akikkel az egyetlen probléma annyi, hogy az amúgy is elridegült társadalomba még több végtelenül önző embert akarnak nevelni. Szeresd magadat, ne vedd fel a negatív dolgokat, fordítsd el a fejed, ha valami rossz történik, hiszen a terrorcselekményekkel úgy sem tudsz mit kezdeni. Ez azonban nem megoldás! Ha a saját gyerekedet gázolják el csak úgy, akkor is az a megoldás, hogy legyintesz rá, mert nem tudod feltámasztani?

 

zurzavar01

Forrás: https://pexels.com/

A fő probléma napjainkban pontosan abban gyökeredzik, hogy nem dolgozunk össze egymással, nem egymást támogatjuk, hanem saját magunkat. Már rég nem az lenne a feladat, hogy utat törjünk magunknak a nagyvilágban a siker felé. Tehetséges vagy valamiben? Szép vagy? Okos vagy? Na és aztán? Mindenki más is ugyanolyan kimagasló valamilyen területen, mint Te! Ki kell képezned magad abban, amiben a legjobb vagy, de nem azért, hogy elismerjenek, hanem hogy valamit „beadj a közösbe”. Tele a világ önző, egoista alakokkal, akik teljes mértékben hátráltatják a fejlődést. Ha elégedett vagy magaddal, akkor nem akarsz majd jobb lenni, nem fogsz semmi újat elsajátítani. Sokan már akkor is hatalmas önimádattal bírnak, ha szép szemekkel, mosollyal és alkattal születtek. Nekem aztán teljesen mindegy, hogy nézel ki, ha például valamiféle balesetet szenvedek, és te megmented az életemet. Ne arra fordíts időt, energiát és pénzt, hogy jól nézz ki, hanem hogy valamivel te is hozzájárulj egy szebb jövőhöz. Ha egy picit is összedolgoznánk, minden hatékonyabban működne, ami az egyéni életekre is kihatással lenne.                   

Egyrészt azért van ekkora zűrzavar napjainkban, mert egyre többen dolgoznak olyan területen, amihez semmi közük, kitaszítva ezzel olyanokat, akiknek meg lenne hozzá az érzékük. Ha mindenki azt a munkát végezné, amiben ténylegesen jó, akkor önbizalmi, önérvényesítési gondokkal sem kellene szembenéznünk. Ha olyan munkát végzel, ami neked „csípőből megy”, ráadásul olyan emberekkel együttműködve, akik szintén kimagaslóak a saját hatáskörükben, akkor egyszerűen hatékonyabban, gyorsabban és gördülékenyebben menne az egész folyamat. Tehetséges emberekkel együtt dolgozva a fejlődés is adott, mert nem lenne gyenge pontja a rendszernek, aki visszahúzná a csapatot. Biztosan veled is előfordult még az iskolapadban ülve egy-egy tanórán, hogy volt valaki, akinek háromszor-négyszer is el kellett magyaráznia a tanárnak a feladatot, és utána sem ment neki. Minek erőltetni? Más tantárgy biztosan jobban ment neki, ennek a kivételével. A tanár ezzel csak értékes időt rabolt el a többiektől, akik már elsőre megértették.

zurzavar03

Forrás: www.pexels.com

 

Amennyiben pedig a munka örömtelibben telne, mindennap újabb és újabb eredményeket, sikereket érhetnél el, és emellett még viszonylag frissen érhetnél haza. Ebből kifolyólag pedig otthon is hamar, jobb kedvvel állnál neki a házimunkának, még pihenni is lenne időd, és kicsit az egyéb szabadidős tevékenységeiddel is tudnál foglalkozni.

Sajnos azonban a pályaválasztást már nem a tehetség határozza meg, hanem az, hogy éppen mi számít népszerű, vagy jól fizető szakmának. Sokan emiatt átbukdácsolják, végigpuskázzák a sulit, aztán gyakorlatilag tudás nélkül kerülnek ki a munkaerő piacra. Nyilván, ha érdekel valami, de nem igazán van hozzá érzéked, akkor azt meg kell tartani hobbi szinten, hogy apránként felfejlődj másokhoz, akik tehetségesebbek nálad. Mindenkinek van egy terület, amiben igenis jó, és ennek oka van, azt nem szabad elpocsékolni. Akkor fogod csak igazán jól érezni magad a bőrödben, ha azon a pályán maradsz, amiben otthonosan mozogsz.   

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!