Már a legelső perctől minden szülő életében a legfontosabb gyermeke biztonsága és egészsége. Cikkünkben a légzésfigyelő bérlés és a babamérleg bérlés előnyeit fogjuk bemutatni, illetve azt, hogy ezen eszközök hogyan segíthetnek téged a csöppség első évében. Tarts velünk! 

Ne manipuláld a gyerekedet

Azzal csak mindkettőtöknek ártasz, ha túlfélted a gyereket. A folyamatos stresszel mérgezed az életedet és elhiheted, a gyerekednek sem jó egy állandóan feszült, méregzsák anya vagy apa. Érthető, hogy te csak megszeretnéd óvni őt. Tedd is meg! De nem mindegy, milyen eszközökkel teszed. Ha bezárod, ha megpróbálod elrejteni az élet elől, többet ártasz, mintsem segítesz neki.

Gyermekvállalás

Nagymamáink és szüleink is szeretik, ha minél több unoka van a családban.  Ki ne szeretné a gyermekeket? Egy gyermek magányos lehet, ha több van, akkor esetleg egymást vagy a családot is tudják segíteni, nem beszélve arról, hogy milyen jó hangulatot és mennyi szeretetet tudnak varázsolni a hétköznapjainkba.

 
gyerek miatt maradok

Nagyon sokszor hallottam már ezt. Leginkább nők szájából, de előfordult már férfiakéból is. „Csak azért nem hagyom el a férjemet, mert nem akarom, hogy a gyermekem apa nélkül nőjön fel.” Azok, akik ezt vallják, képesek bevállalni, hogy akár tíz vagy annál is több éven keresztül szenvedjenek a partnerük mellett. De vajon felteszik maguknak a kérdést: biztos ez kell a gyereknek?

Meseország mindenkié

Kérdezte tőlem egy anyuka, mivel azt tapasztalta, hogy meglehetősen vegyes fogadtatású lett a könyv. Több ismerőse is megrendelte, de sokan csak kíváncsiságból, hogy ők maguk elolvassák. Végül követte a példájukat és ahogy a többiek, ő maga is elbizonytalanodott: érdemes olvasni a Meseország mindenkié c. könyvből a gyereknek vagy sem?

rossz anya

Azt hiszem, hogy anyának lenni az egyik legkeményebb meló a világon. És most nem csak arra gondolok, amikor még pici a baba, és te hullafáradtan, az álmosságtól és kimerültségtől majdnem összeesve ringatod a gyereket órákon át hajnalban, és nem is arra, amikor a hisztikorszakba lépő, addig angyalként viselkedő gyermeked teljesen kifordul önmagából. Pedig tudjuk jól, hogy ezek már önmagukban is elég megterhelő dolgok.