Hányszor köszönted meg az életet annak az embernek, akitől kaptad? Azonnal hívd fel és mond el neki mennyire szereted, mert ki tudja meddig teheted meg! Sajnos az idő mindig véges.

mother 01

Forrás: http://pixabay.com/

 

Hunyd be a szemed és emlékezz vissza arra a kisgyerekre, aki egykoron voltál! Egy gyerek nem lehet rossz, pusztán eleven és virgonc. Minden érdekli, legfőképpen az, amit nem szabad csinálni. Te is ilyen gyerek voltál, ez vitathatatlan. Olykor mégis bántottak a társaid, elestél a játszótéren vagy sírva rohantál valakihez, amikor megcsípett egy darázs. Ki volt az első ember, aki mindig megnyugtatott? Ki volt az, akinek a karjaiban mindig jó volt lenni és mindent úgy tudott neked elmagyarázni, hogy azt elsőre megértetted? Az édesanyád.

 

De ahogyan cseperedtél, valami természetes módon megváltozott benned. A környezet, az iskola, a légkör, mindegy minek a hatására, de valamiért elfelejtetted, hogy ki vagy. És ebbe minden kamasz beleesik. Elfelejtetted, hogy gyerek vagy és gyerekként kellene viselkedned és élned. De te túl hamar akartál felnőni és az első vétek az volt, hogy tiszteletlenné váltál anyukáddal szemben. Mégsem tudtad őt soha annyira megbántani, hogy ne szeressen. Éjszakákat sírt ugyan miattad, de mégis csomagolt neked másnap reggelit. A gyilkosnak is van anyja és bár tetteire nincs mentség, akkor is a gyermekének tekinti őt.

 

Mindig várt haza téged és mindig aggódott, hogy mi lehet veled. Amikor haza értél az éjszakába nyúló buliból, felemelte a hangját és talán még egy saller is elcsattant, de csak azért, mert nem jelezted neki, hogy épségben vagy és hamarosan érkezel. Féltett. Te ezt nem értetted meg, helyette inkább csúnya dolgokat vágtál a fejéhez.  Nem gondoltál bele az ő helyzetébe és azt hitted te már felnőtt ember vagy, aki mindent megtehet. Azt gondoltad, hogy az egész világ ellened van és senki nem ért meg, csak a közvetlen barátaid. Akik belevittek rossz szokásokba úgy, hogy észre sem vetted. Rászoktál a cigire, komoly mennyiségű alkoholt fogyasztottál és talán még a kábítószerek bódító hatásától sem mentesültél. Anyukád még ezek után is melletted állt és mindig elmondta, hogy rá bármikor számíthatsz, csak jelezd, ha valami baj van! Hányszor tetted ezt meg?

 

mother 02

 Forrás: pixabay.com

Az anyukák tökéletes mesterei annak, hogyan kell a békát lenyelni. Ugyan elmondták mindig, hogy tanulj, hogy értékes ember legyen belőled és ezt nem azért tették, hogy piszkáljanak! A legjobbat akarták neked. Mert helyetted ezt senki más nem tudja megtenni. És amikor sikereket értél el, anyukád mindig kihúzta magát és a végtelenségig büszke volt rád! Nem érdekelte, hogy egy vizsgát milyen eredménnyel zártál le, egyszerűen csak büszke volt rád, hogy egy új és érettebb szakaszba léptél. Mennyire értékelted ezt?

 

Mert amikor dacból elmentél otthonról és azt gondoltad, hogy te a saját lábadon is meg tudsz állni, akkor vetted észre, hogy segítség nélkül nem mész sokra. Ilyenkor elveszettnek érezted magad és talán még a depresszió is rád tört. És ekkor jöttél rá, hogy anya nem akart rosszat és végig igaza volt. De mégsem hallgattál rá. Csak az a baj velünk, hogy mindig későn eszmélünk fel és visszafordíthatatlan következményeket generálunk. És bár emlékezhetünk a szavaira, a tetteire, de eljön az idő, amikor már nem lesz ott. Kívánhatjuk, hogy inkább üvöltsön, inkább pofozzon meg, csak legyen ott, amikor szükség van rá! De sajnos ez nem így működik.

 

Szeresd őt, amíg haza nem tér a Fénybe és felnőttként minden segítséget adj meg neki, ahogyan ő is egy életet áldozott arra, hogy jó emberré válj! Mond el neki, hogy milyen fantasztikus nő és tedd szebbé a napját, amikor csak lehetőséged van rá! Ne csak egy évben egyszer vagy karácsonykor! Mindig. Ha valaki, akkor ő igazán megérdemli!

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!