Sokan gondoltatok már arra, mi lesz ha már nem csak ketten lesztek egymásnak.

Ha már nem a megszokott hétköznapokat élitek meg. Nem akkor lesztek együtt amikor szeretnétek, feledésbe merül a reggeli közös kávézás, vagy mikor már csak egy jó éjt puszi ringat álomba titeket. Igen, valóban nagyon kevés lesz az intim, meghitt pillantok együtt. Ezt nem tudjátok szabályozni, itt már csak sodródtok, magával visz az áradat.
Az első pár hétben fel sem fogjátok mi vár rátok, vegyes érzelmekkel teli napokban lebegtek. Gondolatban már elképzelitek milyen felhőtlen, és milyen örömteli lesz az elkövetkezendő KILENC hónap. Az a bizonyos 2 csík megváltoztatja az eddigi életeteket. Minden megváltozik.

fe1

Én pocakos vagyok még, pár hónap múlva ANYA! Szeretnék pár gondolatot megosztani veletek. Nem anyaggyűjtés céljából, de összegyűjtöttem több magánéleti problémát várandósság alatt.

A férfiak többsége azt hiszi a gyerek nevelésben nem lehetnek akadályok. A picit felnevelni, tisztességes körülmények között, szerető családban az egyik legnehezebb dolog a mai világban. Akadály mindig lesz, a legkisebb esés is bukás. A pasiknak fogalmuk sincs, milyen aggódás vesz minket körül mind a 9 hónapban, mind az elkövetkezendő 90évben. Minket anyákat, minket NŐKET. Hisz nem tudják megélni azt a szoros kapcsolatot a gyerekkel amit mi. Ők elképzelni se tudják, milyen mikor egyszerre dobban két szív egy testben. A megértést kérjük, az őszinteséget, a tiszta szeretet ebben az időszakban. Még is minden 3. párkapcsolat lebetegszik a terhesség időszakában. Az eltávolodásnak több oka is lehet, hisz minden változik. Semmi se lesz már olyan, mint volt. Párunk ugyan úgy hajlamos a szimpátia terhességre. Sokszor ők várják tőlünk a toleranciát. Nyűgösek, fáradtak, borzasztóan hisztisek tudnak lenni.

fe2

Vannak nők, akik a várandósság alatt, megvonják a szexet maguktól, és a párjuktól is. Ennek lehet lelki oka is, sőt többek között ilyenkor a baba miatt döntünk így. Az intim dolgok megvonása nem tudatosan történik. Egy felhőtlen, nagyon szerelmes kapcsolat sem készpénz, a terhesség időszakában. A női hormonok diktálják az iramot, nem tudsz neki megálljt parancsolni. Egyszerűen lehetetlenség. Én is nagyon sokat harcoltam a testemben lévő hormonmanókkal. A hónapok elteltével rá fogtok jönni, hogy már nyakig ülsz a kakiban. Nehéz megtalálni a lelki-testi egyensúlyt magadban. A párod fürkésző pillantása sem a régi. A baráti körömben a nők nem dolgoztak pocaklakóival. Inkább otthon maradtak, a négy fal között. A csajok azt tervezgették, majd sűrűbben összeröffenek, és sokat sétálnak, rendszeresen mozognak. Hát ebből bizony nem sok minden lett. Nehéz úgy kimozdulni, ha végig alszod az egész napot a párod játszóspólójában. A legtöbben ügyet sem vetettek arra, hogy a párjuk esetleg éhes lesz mire hazaér. Takarítás, mosás, főzés… ugyan minek is az? Majd rendel valami kaját magának, drága szeretett férjünk/párunk. Ezzel a hozzáállással valóban nehéz megtartani a „tüzet” kettőtökben. Tűz? Miről is beszélek… parányi szikra.
Nem csak a férfiak apátlanodnak el, mi nők is ugyan úgy el tudjuk a párunkat hanyagolni. Ne értsetek félre, nem a hímneműeket védem, de sokszor mi is ellustulunk egy kapcsolatban. Jajj, és ha már most ilyen nagy a baj, mi lesz a pici baba érkezésekor? Hatalmas vízválasztó lehet egy gyerek jövetele. Aki ezt megéli úgy, ahogyan azt a nagy könyv megírja, annak nem lesznek később sem problémái. Nem vagyunk egyformák, nem is látjuk előre mi vár ránk. Talán a legjobb kifejezés erre a VÁLTOZÁS, változik a testünk, a lelkünk, az életünk. Hiányozni fog majd a szerelmeskedős éjszakáink, a közös borozgatás egy nyári estén. Ahol a csendet csak ti zavarhatjátok meg, ahol senki nincs jelen. Ahol a pillangók rugdosása mindkettőtök hasában érezhető. Sóhajtok, hisz ez kinek nem hiányzik? Bár én mai napig beleborzongok, ha megcsókol a párom. Ettől független én is félek, aggodalom tölt el vajon elég erős leszek?! Egy olyan társ szeretnék maradni, ahol az ANYA és a NŐ jelleme egy testben megél. És reménykedni abban, hogy majd pocak nélkül is egyszer a magasba emelve csókol. Az igazi Férfi, nem hagyja befolyásolni magát. Kiáll a döntései mellett. Felelősséggel hozzon döntéseket, még a nehezebb időszakokban is. Egy gyerek érkezése áldás nekünk/neked. Legyünk hálásak érte, amiért megadatott mind ez nekünk.

fe3

Tisztában vagyunk azzal is, hogy a kilenc hónap után sem vezet minden út Rómába. Nem lesz könnyebb semmivel sem. Valamelyikőnknek nyelni kell, engedni, és türelmesebbnek lenni. A pici megérkezése, még nagyobb anyafarkast hoz ki belőlünk. Kölcsönös megértésre van szükségetek, egy olyan erős kapocsra ami bármit kibír. Mindennap megkérdezed majd magadtól, mikor lesz jobb? Tényleg vízválasztó két ember életében a zaj. Zaj, amiről a blogom elején írtam. Amikor csak fekszetek, és a plafont bámuljátok némán, egymást ölelve.
Minden kapcsolatban lesznek viták, olyan utak amiket majd egyedül teszel meg. Az anyaság emel fel igazán, egy olyan lelkiállapotba amit eddig elképzelni se tudtál. Mélyen reménykedünk, hiszünk abban, az idő meggyógyít mindent. A pillangókat várjuk mindennap, őket akik családdá tettek minket, hármunkat.

Ez a videó mindent elmond, a változás fogalmáról :

Csodás babavárást!

 

Balogh Cintia (Szini)

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!