Nagymamáink és szüleink is szeretik, ha minél több unoka van a családban.  Ki ne szeretné a gyermekeket? Egy gyermek magányos lehet, ha több van, akkor esetleg egymást vagy a családot is tudják segíteni, nem beszélve arról, hogy milyen jó hangulatot és mennyi szeretetet tudnak varázsolni a hétköznapjainkba.

 

 

 

gyerekvallalas 01

kép: pexels

 

Nincs annál jobb érzés, amikor látod felnőni a gyermekedet, hallod a boldogságát, átéled a nevetését, a fejlődését. A szeretet, ami körbevesz, amivel megajándékoz az pótolhatatlan. Ezt persze csak azok értik meg igazán, akiknek már több gyermekük van, és a szürke hétköznapi életüket egy csapásra boldoggá és szeretetteljessé változtatják.

 

Vannak, akik terveznek, vagy legalábbis megpróbálnak családot alapítani, sőt olyanok is, akik egyáltalán nem vállalnak gyermeket. Nekik biztosan meg van rá az okuk, ezt mindenki saját maga dönti el. Nagyrészt a kapcsolatok bizonytalansága vagy az anyagi háttér áll az okok mögött, és ez sajnos valahogy a mai világjárványban és a bizonytalan létfenntartás miatt akár meg is érthető.

 

Idekattintva olvashatsz arról, miért nem akarhat egy nő gyereket.

 

Bea igen nagy dilemmával kell, hogy szembenézzen. Mindig is nagycsaládban élt. A nagyszülei és a szülei is több gyermeket vállaltak. Nagyon boldogan emlékszik mindenre a gyermekkorából: a játékokra, a családi összejövetelekre. Most azonban már van két gyermeke. Mindig is arról álmondott, hogy legalább két gyermeke legyen. Úgy gondolta az az ideális számára. A tökéletes család, amiről álmodott. Mint anyagilag, mint erkölcsileg így tervezték, és így élnek boldogan.

 

gyerekvallalas 02

 

Nemrég kiderült, hogy ismét gyermeket vár. Ami nem is lenne olyan nagy probléma, hisz a családjában ez tejesen normális. Nem tervezték ugyan, de ugye nem minden úgy alakul, ahogyan mi tervezzük. A jelen helyzetet tekintve, amikor az anyagi helyzetük enyhén megingott, hirtelen félelem fogta el. Vajon most hogyan tovább? Az abortusz nem lehet opció. Viszont a család anyagi helyzete nem biztos, hogy megengedhet még egy gyermeket. Plusz munkát vállalni eleve két gyermek mellett mostanában lehetetlen, hacsak nem akarna otthonról értékesíteni és termékeket árulni a barátnőinek. A családja természetesen, már így is sokat segít nekik.

Rengeteget beszélgettek a férjével és családdal, hogy most mit is csináljanak, de a gyomra így is összeugrott. Félt. Ki ne félne ilyen helyzetben? Természetesen mindenki örült a hírnek, de ugyanakkor, sok mindent át kellett gondolniuk. Ő maga nem volt túl boldog. Nem kérdés, hogy szereti a gyermekeket és boldogan vállalna többet is, de vajon ez hogy fog a valóságban működni?

 

Így sem voltak könnyű helyzetben, és nem akarta kockáztatni a gyermekeinek a biztonságát. Magában őrlődött heteket, mielőtt bárkinek is elmondta volna. Azt érezte, hogy erre már nem lesz képes és nem tud olyan támogatást vagy életet biztosítani a gyermeknek, amilyet a másik kettőnek már biztosított. Magát hibáztatta az érzéseiért is. Tudta, hogy nem erre nevelték és nem is lenne szabad félnie, de mégis rettegett. A férje sem repesett az örömtől, ettől még jobban összetört.

 

gyerekvallalas 03

 

Tudta, hogy ez nem vet rá jó fényt, hiszen egy gyermekről beszélünk, egy új élet születhetne, mégis bűnösnek és gyávának érezte magát. Vajon hogyan lesz tovább? Nem merte őszintén senkinek bevallani a félelmeit. Tudta, hogy senki sem repes az örömtől, és csak azt hallotta, hogy majd lesz valahogy, de igazából ezek a válaszok sem nyugtatták meg. Folyamatosan őrlődött, hogy nem lenne jó anya, mert fél bevállalni egy harmadik gyermeket, holott tudta, hogy milyen sok boldogságot hoztak már az életébe a meglévő gyermekei.

 

 

Nem volt kérdés, hogy megtartják a gyermeket, viszont azt nem nevezném normálisnak, hogy egy anyának félnie és rettegnie kellene a gyermekvállalástól. Ez nem Bea hibája, ettől ő még nem lesz rossz anya.

 

Vajon hány nő érzi ugyanezt titkon. Hány nő fél gyermeket vállalni? Vajon mi is lenne a jó megoldás? Ezekre én nem tudom és nem is akarok válaszolni. Az viszont biztos, hogy nem szabadna egy nőnek ilyen problémákkal szembenéznie. Így is nagy teher és kihívás van az édesanyákon. Vajon létezik jó megoldás? Vajon hány nőnek vannak még félelmei? Normális lehet így belevágni egy gyermek kihordásába? Nem hiszem. A döntés egy nehéz feladat, de az is biztos, hogy ezek a döntések egyre nehezebbé válnak, és ezen változtatni kellene a társadalomnak.

 

.be">
.be

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Azért vállaltunk gyereket, hogy megoldjuk a párkapcsolati gondjainkat. Vajon jól tettük?

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

 

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!