A Maminbaba egyszerre jelenti a táncot, a fitneszt és testi-lelki harmóniát egyben, s ami igazán varázslatossá teszi, hogy mindezt Édesanyaként a legféltettebb kincsünkkel együtt élhetjük át.

Szeretnék bemutatni Nektek egy olyan mozgásformát, amely során egyszerre tudunk sportolni, táncolni, kikapcsolódni, magunkkal foglalkozni, anélkül hogy közben a babánkat másra kellene bízni.

Az anyaság és a női szerep elválaszthatatlan egységet képez, mégis sokszor előfordul, hogy miután megszületik szerelmünk gyümölcse, a női energiáink elnyomás alá kerülnek.

A szülés utáni felépüléshez mindenkinek különböző hosszúságú időre van szüksége, azonban ha már testileg regenerálódtunk, nem szabad megfeledkezni a lelki visszaalakulásról sem.

Hiszen még akár egy többgyermekes anyuka is tud vonzó és kiegyensúlyozott lenni, ha visszatalál önmagához.

mami2

Fotó: Fidella.org

Bizony ez nem könnyű, amikor az új szerepkör feladatai és anyai ösztöneink elhatalmasodnak rajtunk, sok esetben elhanyagoljuk önmagunk. Szerencsénkre több mindent is tehetünk annak érdekében, hogy ez ne így történjen.

Engedjétek meg, hogy a táncoktatás megszállottjaként- és személyes elfogultságom tükrében- kijelentsem, hogy az egyik legjobb megoldást jelentheti a tánc és a zene együttes ereje.

A Maminbaba esetében pedig egy olyan ötvözetről van szó, amely során gyermekünk végig testünk melegét érezve szundikálhat rajtunk.

Hogyan lehetséges ez?

Molnár Enikő, a Maminbaba - hordozós latin fitnesz magyarországi kitalálója megadta rá a választ, amikor megalkotta a tánc, a mozgás és a gyermekgondozás ötvözetét.

A titok a hordozás áldásos lehetőségében rejlik, ehhez egy olyan speciális, mozgásformát hozott létre táncos alapokkal, melyet nemcsak a hordozási tanácsadók, de gyógytornászok és szoptatási tanácsadók is nyugodt szívvel ajánlanak az anyukáknak. A nagyfokú elővigyázatosságnak köszönhető, hogy akár már a baba hat hetes korától el lehet kezdeni órára járni. Kismamák is biztonsággal végezhetik a táncgyakorlatokat, sőt az ő esetükben praktikus, kényelmes és a pocakot támasztó kötéseket lehet készíteni a hordozókendőkből.

mami4

Én, kisfiammal a pocakomban-Makói fürdőfesztivál - Pocakkötés

A Maminbaba célja kettős, egyrészt célja a babáknak oly fontos hordozás népszerűsítése, másrészt a mozgás és a tánc révén az édesanyák testi- lelki regerációja.

Az órákon a babákat anatómiailag helyes tartást biztosító hordozóeszközök segítségével rögzítik a mamákra, a kicsik rövid időn belül elalszanak a megnyugtató testkontaktusban. A latinos ringatózó és ritmikus mozgás ellazítja őket, miközben az anyukák átadhatják magukat a zene és tánc adta élménynek. Mialatt a vérpezsdítő dallamok és a nőies mozgás feltölt minket vidámsággal, valamint életkedvvel, közben az elégetett kalóriák száma is eléri azt az értéket, amit egy normál fitneszórán ledolgozhatunk. Hiszen a kis „csomag” rajtunk nemcsak „cukiságfaktorban”, hanem bizony kilókban is mérhető tulajdonságokkal bír. Egy gyermeket akár 2 éves koráig is lehet hordozni. Bizony izzasztó teljesítmény egy egész Maminbaba órát végigtáncolni velük.

mami5

Az egyik előnye a mozgásformának, hogy amíg szórakozva, „észrevétlenül” olvadnak le a kilók, addig nagyon is szembetűnően kezd erősödni az anyukák önbizalma. Nem hiába a mottónk: A szórakoztató anyacsinosító.

Ki ne ürülne annak, hogy a várandósság alatt gyűjtögetett kis párnáknak könnyedén nyoma veszik, miközben remekül érezzük magunkat, és még a kisded is ellazulva szundikál.

A csoportban táncolásnak megvan az az előnye is, hogy még könnyebben nyitunk az ott lévő emberek felé. Nem ritka eset, hogy új barátságok születnek az órák utáni jóízű beszélgetésekből, hiszen a hasonló kérdésekkel és gondokkal küzdő anyukák meg tudják egymással osztani gondolataikat.

Szerencsére egyre többen tudják, hogy a mozgás elengedhetetlen része az egészséges életvitelnek. Számtalan pozitív hatása van fizikálisan és mentálisan is. Ha mindez még azokkal a nagyszerű előnyökkel is társul, amit a tánc ad, már nemcsak edzésről beszélünk, hanem egyfajta életérzésről is. Ebben az esetben még hatványozottabban igaz, Maminbaba oktatóként és lelkes „hordozós anyukaként” mondom, hogy rendkívül különleges érzés egy, a testedre simuló, kisbabával ringatózni a remek latin ritmusokra. Szintén nagy igazság, ami a mamának jó az a babának is, mind inkább igaz ez itt fordítva. A hordozás ugyanis kisgyermekek oldaláról nézve is számos előnyös sajátsággal bír.

mami6

Egészen újszülött kortól élvezhetik a finom szövésű kendők puha, óvó ölelését, melyben kényelmes magzatpózban bújhatnak anyukájuk karjaiba. A test-test kontaktusnak hatalmas jelentősége van a babák fejlődésében. Nincs ez máshogy később sem, a totyogó korúak esetében is szebbnél-szebb hordozóeszközök közül válogathatunk.

mami3

Fotó: Fidella.org

Itt, a divat rovatban is remekül megállja a helyét ez a téma, hiszen személyesen is szeretem hangsúlyozni: attól, hogy Édesanyák vagyunk még Nők is. Nagybetűvel. Nem kell folyton kinyúlt macinaciban és rongyos pólóban rohangálnunk. Mindenki, a saját ízlésének megfelelően, lehet igenis csinos. Szokás mondani, ha királynő boldog, akkor az udvara is.

Véleményem szerint, egy önbizalommal teli, csinos, fitt és kiegyensúlyozott anyuka sokkal több türelemmel és energiával tud gyermekeihez és azok Édesapjához, párjához fordulni.

mami7

mami8

Fotó: fidella.org

A hordozókendők viselése szemet gyönyörködtető, egyrészt a kendők mintája és színe miatt, másrészt a benne hordozott csomag miatt. Ezekben biztos nem maradunk észrevétlenek az utcán. Tapasztalatból mondom, hogy mosolygó arcú emberek csodálnak meg így egy-egy baba-mama párost. Mindenki talál magának valót, legyen az elegánsabb vagy sportosabb darab. Még az apukák is.

mami9

Fotó: fidella.org

mami10

Fotó: maraya.hu

Nagy büszkeség, hogy magyar tervezőktől, gyártóktól és készítőktől is vásárolhatunk ilyen pompás darabokat.

mami11

Fotó: lujzus.com

mami12

Fotó: maraya.hu

mami16

Fotó: tuderputtony.hu

mami13

Fotó: magyarinda.hu

Számomra a Maminbaba életérzés a következőt jelenti: Amikor a gyönyörű kendők ölelésében vonzó táncot lejtve hordozom a babám, egy ugyanazon pillanatban lehetek Nő és Anya.

mami14

Kisfiammal, Somával, a kendőben.

mami15

Kendő: Lujzus

Mára országszerte sok-sok anyukát ejtett rabul ez a mozgás- és életforma. Számos városban kipróbálható, átélhető, s még saját hordozó sem szükségeltetik hozzá. Az órákon ingyenesen biztosítják a helyes hordozókat, képzett szakemberek segítenek kiválasztani a nekünk legmegfelelőbb eszközt és módot, illetve útbaigazítanak minket a felmerülő kérdéseink kapcsán.

Ha kedvet kaptatok és szívesen kipróbálnátok, belekóstolnátok ebbe a különleges életérzésbe látogassatok el a Maminbaba honlapjára, ahol megkereshetitek a hozzátok legközelebb eső oktatót.

Érdemes követni a Maminbaba Facebook oldalát is!

Itt olvadhattok a Városligeti Maminbaba eseményről is, mely egy remek szabadtéri program, ahová az ország minden pontjáról érkeznek majd családok.

Különleges volt számomra megírni ezt a blog bejegyzést, hiszen én magam is egy gyönyörű kisfiú Anyukája és Maminbaba oktató vagyok.

Remélem, kedvet kaptatok, s akár veletek is találkozhatunk az órákon.

Végül 

, ízelítőként az órából :)

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!