Gréta egy fiatal, intelligens és gyönyörű nő. De egyedülálló anya. Azt kérded mi ezzel a baj? Az ég egy adta világon semmi. Nekünk legalábbis. Ám úgy tűnik, másképp látják ezt a férfiak. Amíg mi azt kérdezzük az egyedülálló anya hallatán, hogy „Na és?”, ők inkább így felelnek: „Na ne!” Vagy, hogy „Jesszusom!” Legalábbis ezek Gréta tapasztalatai, aki már két éve keresi új kedvesét, de eddig a férfiak többsége mind egy dolgot nehezményeztek: egy nő gyerekkel.

 

egyedulallo anya vagyok 01

 

Kép: Pinterest.com

Sajnos 7 év házasság után elválltak. Nem működött a kapcsolat. Az volt a szerencse, hogy Gréta sem szerette már úgy a férjét, így nem viselte meg túlságosan a válás. Kimondottan baráti hangulatban váltak el és fele-fele arányban osztoznak a gyermekfelügyeleten. A harminchat éves Grétának most egy négyéves kislánya van, aki természetesen a szeme fénye. Három évvel ezelőtt váltak el és azután úgy döntött, hogy egy darabig nem keres magának új partnert, szeretne kicsit magával is törődni, ismét szabad nőnek érezni magát és különben is szívesebben temetkezett a munkájába meg és a gyermeke lett az egyetlen szerelme.

 

De idővel csak-csak érezni kezdte a szerelem és a partner hiányát. Felébredt benne a vágy, hogy valaki szeresse, hogy legyen valaki mellette, hogy ismét öleljék és csókolják, legyen szex az életében. Ez teljesen normális, nem igaz? Sok nő önbizalma romokban hever válás után. Értéktelennek érzik magukat, eldobható valaminek, akit nem lehet szeretni, de ez nem igaz. Persze Gréta esetén mások voltak a körülmények, de sosem kételkedett abban, hogy megérdemel egy új esélyt, hogy megtalálja a boldogságot, a nagy szerelmét, akivel szép napok várnak rá. Még fiatalnak és kívánatosnak látja magát, miért ne lehetne neki társa? Igen, imádja a gyermekét és az első helyen áll az életében, de attól még miért ne lehetne egy párja is? Miért ne juthatna neki szerelem?

 

egyedulallo anya vagyok 02

 

Ezért rászánta magát, hogy ismét randizni kezd. Egy kicsit félt tőle. Kijött a gyakorlatból, nem tudta mik a „szokások”, hogy mennek manapság a dolgok, hát kiokosítatta magát a barátaival, meg az ösztöneire bízta magát. Regisztrált egy társkeresőre és pozitívan fogadta, hogy sokan írnak neki és milyen kellemesen elcsevegett velük. Aztán mindig eljött az idő: sor került a találkozásra.

Minden remekül ment, kedélyesen elcsevegtek, elvacsorázgattak, elkávézgattak, majd mikor közölte a randi partnerrel: „Van egy négyéves kislányom”. A következő reakciókat kapta:

 

„Akkor Te férjnél vagy?”

„Hol van az apja?”

„Bakker, ezt mondhattad volna!”

„Úristen.”

„Hát… jó neked.”

„Mennyit van nálad?”

„Még találkozol az apjával is?”

„Tervezed, hogy újra összejössz az apjával?”

„Ez gáz.”

„Apajelöltet keresel?”

 

egyedulallo anya vagyok 03

 

Még órákig tudta volna sorolni milyen válaszokat kapott. Nem mondja, hogy minden esetben ez volt a probléma, valahol kölcsönösen nem tetszettek egymásnak, vagy egyik esetben neki nem jött be a pasi, a másik esetben ő a férfinak – de más okból. Ám azt mondja, hogy a két év alatt a legtöbb esetben azért utasították el, mert gyereke van. Alapvetően szépen kezeli és megértően, jobb, ha az elején derül ki, hogy nem tud megbirkózni ezzel egy pasi, mintsem később. De ahol megszólták, kritizálták vagy utaltak arra, hogy „ez gáz”, ott keményen elhajtotta őket. Elvégre oké, ne legyen közöttük semmi, de miért kell ilyen bunkó módon lereagálni?

 

Viszont tanult a hibájából és a bemutatkozójában már beleírja, illetve rapid randi esetén előre közli. Ezzel fel is gyorsultak a dolgok. „Zavar, hogy elvált vagyok és van egy négyéves kislányom?” Igen-igen-igen-igen-nem-igen-igen-nem és így tovább…

Aki pedig igent mondott, úgy tűnt sok esetben nem gondolt bele eléggé vagy csak azt hitték, hogy nem fogják őket zavarni, de hamar kiderült, hogy mégis. Némelyikük aggódott a volt férj miatt, nem bírták elviselni a tudatot, hogy beszélő viszonyban vannak, rájöttek, hogy mégsem tudnának így beilleszkedni az ő kis életükbe. De Gréta fájó szívvel, ezt is megértette. Ezt is benyelte, hogy sorra táncoltak ki a férfiak az életéből mindig azzal vigasztalva magát: Inkább most.

 

egyedulallo anya vagyok 04

 

Csakhogy a hónapok, évek elteltével egyre magányosabb és egyre elkeseredettebb. Néha már elbizonytalanodik. Talán mégsem érdemli meg a szerelmet, vagy azt, hogy szeretetben, boldogságban éljen. Talán ő már megkapta neki járó örömöt. Talán már csak a gyermekének kell, hogy éljen.

 

Sokszor sírva megy haza a kudarcok után vagy legalábbis könnyekben tör ki egy-egy elutasító levél kapcsán. Nem érti, hogy mi a baj vele. Miért nem lehet őt szeretni. Miért kell félni egy gyerektől? Talán azt hiszik pótapát keres vagy a pénzre fáj a foga? Miért olyan nehéz őt elfogadni egy kislánnyal? Hiszen ő mindig elmondja, hogy csak egy békés, nyugodt párkapcsolatra vágyik, kis utazgatásra, élményekre, és hogy elfogadják őt a kislányával.

 

De nem engedheti meg magának, hogy emiatt depizzen. A kislányának egy mosolygós, életvidám anyuka kell. Úgyhogy szegény csendben szenved, és olykor megenged magának egy kis panaszkodást a barátainak. Ő csak annyit kér, hogy legyen, aki szereti, és aki viszont szerethet. Miért nem adatik meg ez neki? A remény pedig egyre fogy, hogy valaha is talál egy megértő társat…

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Nyilvánosan szoptatott és tényleg elhajtották

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!