Móni a múlt hónapban wellnessezni volt a férjével úgy, hogy már a hetedik hónap járt. Álmában sem gondolta volna, hogy megszólják érte. Rengetegen megbámulták, de csak egy volt olyan bátor, hogy szóvá tegye neki, mikor nem volt ott a férje: „Nem szégyelli magát, hogy mutogatja a terhes hasát? Maga szerint ki kíváncsi erre?”

 

 

 

terhes has 01

kép: pinterest.com

 

Teljesen kiakadtam, mikor meghallottam ezt a középkorú férfitól. Hirtelen nem is tudtam mit reagálni, annyira megdöbbentem, hogy valaki szóvá teszi. Ő meg se várt a válaszomat, csak ott hagyott a medencében, míg én teljesen le voltam sújtva. Mikor felfogtam, mi történt, kimenekültem a vízből, felkaptam a köntösömet és a szobánk felé indultam. Menetközben találkoztam össze a férjemmel, aki azonnal észrevette, hogy feldúlt vagyok. A szobában meséltem neki, mit mondott a férfi. Abba ne is menjünk bele, hogy utána nagyon szeretett volna beszélgetni vele, de tudtam, hogy abból nem sok jó sülne ki.

 

De megkérdeztem, hogy szerinte is ciki, az óriási hasam mutogatása? Ő nem lát benne semmi kivetnivalót. Azt hittem, elfelejthetem a dolgot, hogy csak egy bunkóval volt dolgom. Ám néhány héttel ezelőtt készítettem egy fotósorozatot. Nem meztelen, de sok képen rajta van a pucér hasam és feltettem belőle a közösségi oldalaimra is. A legtöbben megdicsérték, de ketten is belém kötöttek. „Jó lenne, ha ezeket nem osztanád meg, mert nem mindenki kíváncsi arra, hogy nézel ki.” A másik: „Nem szégyelled magad, hogy kiteszed a hombár testedet?”

 

Mondanom sem kell, irdatlan nagy kommentháború alakult ki, ami végül néhány ismerős tiltásával zárult. Őszintén szólva azóta is össze vagyok zavarodva. Én nem érzem, hogy akkor vétséget követtem volna el. Nem a full pucér képeimet tettem ki, de még csak olyat se, ami szerintem túl pikáns lenne. Csak azért, mert terhes vagyok, már ne mehetek strandra, wellnessközpontba és ne is tegyek ki képet magamról, mert egyesek szerint undorító vagyok?

 

terhes has 02

 

A terhes nő mióta lett visszataszító? Én boldog vagyok, mert anya leszek, szeretem a hasamat a plusz kilókkal együtt, és a férjem is maximálisan boldog mellettem. Fantasztikusan érzem magamat a bőrömben. Igen, szeretek szűk ruhákat hordani és mondhatni „mutogatni” a hasamat, mert büszke vagyok arra, hogy hamarosan anya leszek. Én legalább nem rövid pólóban járok, hogy az egész csupasz hasam kint legyen a hétköznapokban mások orra előtt, mint ahogy azt néhányszor láttam már más kismamáknál. Igen, talán az már valahol súrolja az ízléstelenség határát, mikor a villamoson egy csupasz has próbál magának helyet találni vagy leül a közeledben az étteremben. A legjobb, amikor melltartót sem vesznek fel és a pólójukon át meg tökéletesen látni a mellüket. Nagyon sok nő megteszi ezt tavasszal, de főleg nyáron.

 

Akkor én érezzem magamat kellemetlenül, mert fürdőruhában megjelentem ott, ahol mindenki más hiányos öltözetben van? Még én vagyok megszólva, aki a hétköznapokban, még ha szűk ruhával is, de eltakarom a hasamat? Épp azért, mert tisztában vagyok azzal, hogy nem mindenki kíváncsi rá és mert én se szívesen nézem valakinek a csupasz hasát szemben a metrón, ahogy a melleit sem.

Az meg, hogy milyen képeket osztok meg, nos, teljesen a magánügyem. A közösségi oldalam arra való, hogy az ismerőseimmel, barátaimmal, rokonaimmal beszélgessek és osszak meg képeket. Ha valakit zavar, hogy megmutatom a terhes hasamat pár művészi fotóban, akkor töröljön le. Nem kötelező néznie. Szerintem az valahol prűd, aki egyáltalán nem bírja elviselni a terhes pocak látványát.

 

terhes has 03

 

De bezzeg, amikor a sztárok meg a modellek teszik ezt, agyon vannak ajnározva. Megy a lájkeső, sorra kapják a felkéréseket és mindenütt beléjük meg a pocakjukba lehet botlani. Az rendjén van, ha egy híresség mutogatja magát. És ő mégis mit üzen? Ő is büszke arra, hogy anya lesz? Vagy csak szeretné felhívni magára a figyelmet?

 

Sőt, menjünk tovább! És amikor a félmeztelen vagy szinte teljesen pucér fotóikat teszik ki? Vajon mit szűrnek le ebből a fiatal lányok? Tessék csak, bocsásd áruba a testedet és akkor sikeres leszel. Mindenki fel fog rád figyelni! Utána meg csodálkozunk, hogy a fiatal generáció mutogatja magát, aminek következtében sorozatos atrocitások érik őket. 

 

Legyünk büszkék a testünkre, vállaljuk fel, és igen, jobb az, ha önbizalomtól ragyog egy nő, semmint önbizalomhiányban, de meg kellene válogatni, ki számít igazán cikisnek és ki nem. Szóval, hol van a határ a jó ízlés és a visszatetszést keltő között? Hol van a határ a szexi és a közönséges között? Én nem hiszem, hogy akkor nagy sértést követtem volna az emberi jó ízlés ellen, aztán kitudja. Talán nincs helyén az értékítéletem. Mindenesetre én tökéletesen büszke vagyok a testemre és semmi kivetni valót nem látok abban, hogy a megfelelő környezetben pocakot villantsanak a terhes nők.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Engednéd, hogy a gyermeked maga válassza ki a nemét?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!