szerelem hullámhosszán

Még ha nem is tudatosan, de mégis válaszul szolgál A szerelem hullámhosszán c. film arra, hogy mégis hány „igazi”, Nagy Ő lehet az életünkben. Erről a kérdésről mindenkinek határozott véleménye van. Egyesek szerint csupán egyetlenegy nagy szerelemben lehet részünk az életünk során. Mások azt mondják, hogy egynél sokkal több és az „igazi” szó csupán egy címke, amit bárkire, bármennyiszer ráragaszthatunk.

Szeretném, ha szeretnél

Sajnos előfordul. Persze örülhetünk, ha jól sül és happy end a vége. Csakhogy ritkán kapnak ezek a sztorik pozitív végkifejletet és a legtöbb esetben bizony fájdalom, sírás, szakítás a vége vagy éppen az, hogy soha nem is kezdődött el a kapcsolat…

 Tisztességtelen ajánlat

Ha őszinték akarunk lenni – márpedig miért ne akarnánk azok lenni – akkor erre az a válasz: sajnos egyeseknél igen. Hála az égnek nem vagyunk egyformák, így nem minden párra igaz. De sokak kapcsolata ment már tönkre az adósságok, az anyagi nehézségek miatt. Nem kellene, hogy a pénz meghatározza azt, miként alakul a párkapcsolatunk.

engedd el

Az alapsztori sajnos olyan, ami bármelyikükkel megtörténhet, de valószínűleg éppen ettől olyan könnyű beleélni magunkat ebbe a drámai, felkavaró filmbe. Becca és Howie egy olyan házaspár, akiket szörnyű csapás ért: meghalt a négy éves fiúk, Danny. Elütötte egy tizenéves. Azóta nemcsak az élettől, de egymástól is eltávolodtak.

hölgyválasz

Sokaknak annyi maradt a 2004-es Hölgyválasz című filmből, hogy Richard Gere és Jennifer Lopez egy igen forró tangót lejtenek. Pedig sokkal többről szól a film, mint egy szexi nőről meg egy jóképű fazonról. Ez egy olyan romantikus vígjáték, amely komoly gondolatébresztőket tartogat a nézőnek.

Elfújta a szél

Persze nem elbagatellizálni akarom a világban zajló háborúkat, amelyek célja a terület, a hatalom, a pénz szerzése. Eszemben ágában sincs. Rettenetes, hiszen emberek halnak meg benne, illetve haltak már meg az elmúlt háborúkban. De sokakat nem érint vagy egyszerűen nem foglalkoznak azzal, milyen háborúk dúlnak, mindaddig, amíg nem válnak érintetté. Elég gondjuk van nekik a saját szívükben dúló háborúval…