Bizonyára nem vagyok vele egyedül, ha azt írom, ez az egyik kedvenc filmem, ami mély benyomást tett rám. Megtanított arra, hogyan legyek bátor, miként keressem meg önmagamat és kezdjek élni. Ugyanis ez az üzenete: kortól függetlenül, bárhol, bármikor változtathatsz. Sosincs késő.

 

 

 

izek imak szerelmek 01

kép: lifegeek.ru

 

De persze biztos vannak, akik számára az üzenete annyiban merült ki, hogy utazzunk és együnk finomakat. Végülis, ezek is fontos és csodálatos dolgok. Ha már ennyit tanultál a filmből, akkor csúcsszuper vagy! Mindenki annyit tanul egy filmből, amennyi tanulsága van a számára.

 

Ám azt hiszem, a film sokkal több mindent kíván közvetíteni. Azt üzeni, hogyha évek óta boldogtalan vagy a kapcsolatodban, a házasságodban, akkor ne várj még egy évet azt remélve, hogy majd jobb lesz. Mert nem lesz. Ha már több éve ugyanaz a műsor, később sem fog változni. Pláne, ha már próbáltátok is megmenteni. Ilyenkor lépni kell. Óriási bátorság és elszántság kell hozzá, de meg kell tenni. Méghozzá lehetőség szerint kulturáltan. A legjobb, ha barátságban sikerül elválni.

 

“A rombolás áldás, mert ez az egyetlen út az újjászületéshez.”

 

Azután nem kell mindjárt felszámolni az egész életedet és elköltözni Rómába. Kivéve, ha ez minden vágyad és megteheted, csak tessék. Ám a változást nem feltétlenül a környezetünk kicserélésével kell kezdeni, hanem a belsőnkkel. Az, hogy utána vagy közben a környezetünket is megváltoztatjuk, az egy dolog, de mindennek belülről kell indulnia. Tehát szembe kell nézni a félelmeinkkel.  A magánytól vagy éppen az unalomtól való félelemmel. Hogyha nem tesz boldoggá a munkád, akkor azt is le kell cserélned. Át kell gondolni, mi más tenne boldoggá. Ha továbbtanultál vagy ha egyszerűen más szakmát végeznél?

 

De azt is megteheted, hogy elmész egy spirituális útra, mint Liz. Ehhez is nagy bátorság kell, hogy egyedül neki merj vágni, de ha megteszed, fantasztikus élményekben lehet részed. Menj Balira, Indiába, Tibetbe, keresd meg önmagad. Tanulj meg relaxálni, meditálni, jógázni. Ha úgy érzed, ehhez egy másik ország kell, akkor utazz. Máskülönben ezt mind itthon is megteheted. Itthon is elkezdheted a spirituális utazásod, amelynek célja, hogy tanulj és megleld önmagadat, a boldogságodat.

 

izek imak szerelmek 02

 

“Az egyensúly drágám az, ha nem engeded, hogy mások kevésbé szeressenek, mint te önmagadat.”

 

Ami ott kezdődik, hogy nem szabsz gátakat magadnak. Elengeded azokat a kapcsolatokat, amik nem szolgálnak és hátráltatnak, amik nem töltenek el örömmel. Ugyanígy magad mögött kell hagynod mind azt a tevékenységet, ami nem okoz örömet, sőt, egyenesen gyűlöletet, undort ébreszt benned. Talán azt hiszed, hogy olyan úgysincs, hogy az ember minden téren elégedett legyen az életével. De lehetséges és ehhez még csak tízezreket, százezreket sem kell elkölteni. Csak vállalni kell a kockázatot és bátornak lenni. Bátornak ahhoz, hogyha küzdelmek árán is, de elérkezz oda, ahol igazán jól érzed magad.

 

Ezért kellene néha a nőnek is egy kicsit egyedül lennie. Vagy bárkinek. Egy kapcsolatban is lehet fejlődni és tanulni, de hogyan építhetnénk fel közösen egy várat, ha már az alap is rossz. Márpedig az alapok, mi vagyunk. Egyedülállónak kell lenni ahhoz, hogy megerősítsd a lelked alapjait. Ez nemcsak abból áll, hogy kíméletlenül gyomlálsz és megváltoztatod a kapcsolataidat, a gondolkodásmódodat és az életteredet. Hanem abból is, hogy közben élsz. Utazol, kipróbálsz új dolgokat, új hobbikra teszel szert. Foglalkozol a testi és lelki igényeiddel. Bár az úton egyedül kell végigmenned a saját céljaid felé, de nem leszel mindig magányos. Lesznek társaid, akik hosszabb-rövidebb idegig kísérhetnek. Akadnak majd barátaid, mentoraid. Akár szeretőid is. Ők mind-mind hozzátesznek valamit az életedhez. Ezért ne gondold azt, hogy szinglinek lenni lúzerség és magányos életforma.

 

izek imak szerelmek 03

 

“Mind azt akarjuk, hogy semmi se változzon (…) Inkább élünk boldogtalanul, mert félünk a változástól, attól, hogy lerombolunk valamit.”

 

Ne félj, meg fogod találni a szerelmet. Talán a szomszéd városban vagy kilométerekkel odébb, átszelve egy óceánt. Rád is vár egy Javier Bardem, egy Felipe. Ő lesz a társad, aki nem elvesz majd az életedből, hanem hozzáad. Akinek úgy leszel jó, ahogy vagy és nem akar majd megváltoztatni. Aki megtanít arra, amit most még nem tudsz és aki mellett egészen kiteljesedhetsz. Az igazi, nagy szerelemre, ha úgy tetszik, a lelki társunkra, meg kell érni. Érni viszont csak egyedül lehet tapasztalások és áldozatok árán. Hozd meg az áldozatodat azzal, hogy elengeded a biztosnak tűnő rosszat, hogy felmered vállalni a valódi vágyaidat. Szeresd és tiszteld magadat annyira, hogy olyan életet próbálsz meg élni, ami igaz boldoggá tesz. És meglásd, ha így teszel, az utad megjelenik előtted és csak követned kell majd. Valahol te is egy Liz vagy, aki fél, aki tudja, mit kellene tennie, csak nem mer elindulni…

De most itt az idő! Kelj útra!

 

“Isten soha nem csap be egy ajtót az orrod előtt anélkül, hogy ki ne nyitna egy csokival teli dobozt, és meg ne kínálna belőle.”

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Miért olyan savanyúak és nemtörődömök egymással az emberek?

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!