Még ha nem is tudatosan, de mégis válaszul szolgál A szerelem hullámhosszán c. film arra, hogy mégis hány „igazi”, Nagy Ő lehet az életünkben. Erről a kérdésről mindenkinek határozott véleménye van. Egyesek szerint csupán egyetlenegy nagy szerelemben lehet részünk az életünk során. Mások azt mondják, hogy egynél sokkal több és az „igazi” szó csupán egy címke, amit bárkire, bármennyiszer ráragaszthatunk.

 

 

 

szerelem hullamhosszan 01

kép: pinterest

 

Sam Baldwin (Tom Hanks) elveszítette a feleségét, akitől egy fia is született. A felesége volt a mindene, igazi nagy szerelem volt a kettejük kapcsolata. Már az első érintésből tudta, hogy „Ő” az. De sajnos elhunyt és a férfi magára maradt. Így hát úgy döntenek, új életet kezdenek Seattle-ben. Csak éppenséggel az új élet nem akar jönni…

 

Ezért karácsony este a kisfiú betelefonál a helyi rádiós műsorba, ahol elmeséli, hogy apja másfél éve gyászol és nem hajlandó továbblépni. Mondani sem kell, a hallgatók imádják őket és valósággal beléjük szeretnek. Ez történik Annie-vel is (Meg Ryan), aki egészen addig azt hitte: boldog. Épp készül hozzámenni egy férfihoz, aki nyilvánvalóan nem passzol hozzá, de folyton minden húzása fölött szemet huny. Ám a lelke mélyén jól tudja az igazságot, ezért útra kel megkeresni azt, akinek sikerült a távolból, láthatatlanul megérintenie a szívét.

 

Samet hamarosan levelekkel kezdik bombázni és több nő is szeretne vele megismerkedni, ám ő továbbra is igyekszik távol tartani magát a szerelemtől. Megvan győződve arról, hogy a felesége volt élete nagy szerelme és soha többé nem szerethet már úgy senkit, annyira különleges, rendkívüli nő volt a neje.

 

szerelem hullamhosszan 02

 

Valószínűleg sokan vannak ezzel így. Főleg azok, akik csakugyan elvesztették a férjüket, a feleségüket. Elképzelhetetlennek tűnik, hogy még egyszer valakit olyan tűzzel és őszinte szenvedéllyel szeressenek. De még azok is így gondolkodhatnak, akik elváltak. Az életük kilátástalannak tűnik. Nem gondolják, hogy lehetnek még egyszer olyan boldogok. Kételkednek abban, hogy még egy ember valaha is így megfogja őket. Azt hiszik, mindenkinek megvan a maga párja, akit neki teremtett a sors és ebből a személyből nincs még egy. Mindenki más csak egy gyér utánzat lehet.

 

Csakugyan így lenne? Nincs még egy ember ebben a nagy világban, aki illene hozzánk? Ugyanazokért rajongana, hasonló lelki világgal és értékekkel rendelkezne? Aki képes bennünket szeretni, elviselni a háklijainkat? Ha azt nézzük, hogy majdnem 8 milliárd ember él a Földön ez abszurdnak tűnik, nem igaz? A logika azt sugallja: nemhogy kettő, de akár húsz másik Nagy Ő is lehetne az életünkben. De mi mégis azt érezzük: nincs másik.

 

Vajon mégiscsak itt lép képbe a sors? Vagy a reinkarnáció? Megvan írva, ki lesz életünk szerelme? Létezhet valamiféle eleve elrendelés, amely szerint a lelkünkhöz egy személy tartozik? Valóban léteznek az ikerlángok, akik a lelkünk más fele? Talán valóban így van. Hiszen mindenre van példa. Akadnak emberek, akik életükben egyszer megtalálták az igazit, de utána soha többé…

 

szerelem hullamhosszan 03

 

Ahogy vannak olyanok is, mint a filmben szereplő Sam, aki azt hitte: nincs második esély. Nem létezik második nagy szerelem. Aztán jött Annie, akinek már önmagában véve a levele is mély benyomást tett rá, ahogy a fiára is. Majd a személyes találkozásnál egyenesen letaglózta őt. Egy szó, mint száz: rátalált a második igazi.

 

Igazi. Ez a szó mindenkinek mást jelent.  Vannak, akik szerint több is lehet, akár három-négy is, mert csak a szerelem számít, hogy az ember hányszor képes kinyitni a szívét. Mások úgy gondolják: nincs „igazi”, csak túlidealizáljuk a partnert. Ugyanakkor egyesek szentül megvannak győződve arról, hogy miután megismerték a második, harmadik igazit akkor jöttek rá: az előzőek nem is voltak azok.

 

Bárhogy is legyen: mindenkinek jár a második esély a nagy szerelem. Hívhatjuk igazinak vagy lelki társnak is. Lényegtelen. De senkinek sem kell magányosan élnie, nem kell arra ítélnie magát. Lehet még a szerelmes, a gyakorlat bizony ezt bizonyítja. Sokakkal megtörtént már a csoda. Attól még, hogy rámondjuk egy másik személyre, nem jelenti azt, hogy az előzőt kevésbé szerettük vagy nem volt olyan fontos. Nem szabad ebből lelkiismereti kérdést csinálni. Hiszen a szerelem már csak ilyen: kiszámíthatatlan. Az ember párban érzi magát a legjobban.

 

Persze mások vagyunk, másképp éljük meg a szerelmet. Ám ha a te életedbe mégis belépne egy második, akár harmadik igazi, egy percig se érezd rosszul magad miatta. Ha hiszel benne, akkor számodra létezhet.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Meghatározhatja az anyagi helyzet a kapcsolat alakulását? – Elgondolkodtató a Tisztességtelen ajánlat

 

 

TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

 

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!