Sokszor érezzük úgy, hogy mire eljön a várva várt ünnep már egyáltalán nincs karácsonyi hangulatunk. Ezen könnyedén javíthatunk, ha megnézünk pár karácsonyi filmet, de persze csak a jobbakból.

1. Igazából Szerelem (Love Actually) – 2003
Picit már régebbi film, de úgy gondolom, sokan imádjuk. A történet több szálon fut, középpontban természetesen a karácsony van, és ehhez kapcsolódóan a család, a szerelem, a szeretet többféle megközelítésből. Időnként megmosolyogtatja az embert, viszont néha egy-egy könnycsepp is kicsordul miatta. Hogy csak „párat” említsek a főszereplőket alakító színészek közül: Emma Thompson, Liam Neeson, Colin Firth, Martin Freeman, Keira Knightley, Andrew Lincoln, Hugh Grant, Alan Rickman. Az összeállítás így elnézve elég érdekes, hiszen vannak itt sztárok a „The Walking Dead” c. sorozatból, a Harry Potterből, a Hobbitból. Nyilvánvalóan a színészeknek az a munkájuk, hogy más filmekben, sorozatokban is játszanak, de azért egy picit mégis más szemmel nézzük az ilyen filmeket, főleg ha ilyen nagy a felhozatal benne. A lényeg, hogy ettől a filmtől garantált a karácsonyi hangulat.

 

karacsonyi filmek01Forrás: https://static.independent.co.uk/

 

2. Holiday - 2006
A Holiday egy kicsit az Igazából szerelemhez hasonlít, hiszen ez is több, de aztán összefonódó szálakból áll, viszont annál picit modernebb, kicsit könnyedebb hangvételű. A négy főszereplőt Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law és Jack Black alakítja, mondanom se kell, de tökéletesen. A Jude Law és Cameron Diaz páros történetét én jobban preferálom, mint a másik szálat. Ez annak is köszönhető, hogy az ő történetük Angliában, egy hófödte kisvárosban játszódik, ami szuper-karácsonyi, így ha ti is rá szeretnétek hangolódni az ünnepre, ezzel nem fogtok melléfogni.

 

karacsonyi filmek02Forrás: http://static.origos.hu/

 

3. Káosz karácsonyra (Love the Coopers) - 2015
Ez egy újabb alkotás, aminek köszönhetően nem ad akkora karácsonyi feelinget, de azért simán megérdemel egy helyet ezen a listán. Családi vígjáték és dráma egyvelege, a családtagok egyedi, bizonyos esetekben vicces háttértörténetével. Van benne néhány jó poén, de mindemellett sok feszültség is, ami aztán a végén robban, megoldódik, és végül is happy enddel zárul. Egyszer-kétszer megnézhető film, karácsonyi hangulat fokozásra pedig kiváló.

 

karacsonyi filmek03Forrás: http://www.mediastinger.com/

 

4. Kőkemény család (The Family Stone) – 2005
Ettől a filmtől biztos, hogy karácsonyi hangulatotok lesz és megjön a kedvetek a családhoz is. A színészek tökéletesen alakítanak, a sztori életszerű, vicces és szomorú. Ez az alkotás annyira nem felvidítani próbálja a nézőit, hanem inkább a szívükhöz szólni. Persze nem fogja senki végigbőgni, mert nagyon sok vicces jelenet is van benne, de azért kicsit szívbemarkolóbb film az előbbiekhez képest. Ettől tényleg megjön a hangulatod az ünnephez, és egy kicsit a családodat is jobban fogod értékelni, azt hiszem.

 

karacsonyi filmek04Forrás: https://viewerscommentary.files.wordpress.com/

 

Ez csupán néhány ötlet, ha esetleg Szenteste azon kapnád magad, hogy egyáltalán nem a karácsonyon jár az eszed. Ezek garantáltan visszahoznak az ünnepbe, hogy ne keseregj pár nap múlva, amikor rájössz, hogy már el is telt a várva várt ünnep.

 

 

 

 

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!