Mivel Nicholas Sparks regénye alapján készült, nincs min csodálkozni. Úgy tökéletes, ahogy van. Megint összetett, ugyanakkor megható a történet és mélyen elgondolkodtató. De szeretnénk mi hölgyek a szeretett férfi utolsó gondolata lenni, mielőtt minden elsötétül körülötte. De szeretnénk, ha a mi táskánk után is gondolkodás nélkül a tengerbe vetné magát, miután belepottyant. És de szeretnénk, ha olyan szerelmet ígérne, ami legyőzi a kilométereket.

 

 

 

kedves john 01

kép: pinterest.com

 

Sokaknak problémát jelent a távolság. Mert bizonytalanná válik a kapcsolat, nincs mire alapozni. Vagy mert félnek attól, hogy valami időközben megváltozik. Pontosabban valaki. Hiszen ami Johnnal (Channing Tatum) és Savannahval (Amanda Seyfried) történt, nem egyedüli eset, sokféleképpen, de másokkal is megesik. Az egyik fél külföldön él vagy legalábbis dolgozik, olyan munkát végez, ami időről-időre elszólítja tőlünk, ahogy az Irakban szolgáló Johnt.

 

De mit lehet tenni, a nyár, a nyaralás tökéletes időszak a szerelemhez, nem igaz? Két hét lehet akár hosszú, de akár egy szempillantásnyi idő is. Két hét kellett ahhoz, hogy két ember végzetesen egymásba szeressen, annyira, hogy utána többé ne is tudják elfelejteni egymást. Ám ez a két hét nekik jóformán két nap volt. Túl rövid, de annál intenzívebb és boldogabb. Csakhogy véget ért a boldogság, amikor Johnnak vissza kellett térnie, de azt ígérte szerelmének, hogy egy 1 év múlva leszerel és feleségül veszi. Bizonyára sok nő örömmel hallani ezt, miután egy nyaralás vagy külföldi kiruccanás alkalmával totálisan belezúgott egy férfibe. Hiszen jól tudjuk, az igaz szerelem nem köthető időhöz, sem távolsághoz. Ha két ember tudja magukról, hogy egymásnak teremtettek, miért várnának?

 

Úgyhogy a pár, akit elválasztott a tér, levelezni kezdtek. Forró, szenvedélyes, meghitt levelezéseket váltottak. Ez éltette őket, ez táplálta a szerelmüket. Ma már persze főleg a virtuális kapcsolattartás tartaná bennünk a lelket. Hogy hamarosan újra találkozunk és hogy tudjuk, az illető szeret és gondol ránk. Igen, a levelek, a telefon, a videochat ma már mind-mind ezt hivatottak áthidalni. A távolságot. Hogy a kapcsolatok ne érhessenek véget. Bár az ölelést, a csókot, a simogatást nem pótolhatják, de megadhatja a halvány illúzióját annak, hogy az illető a közelünkben van, nincs olyan messze.

 

„Az a nagy baj az idővel, amit megtanultam az alatt a két hét alatt, amit veled tölthettem, és az alatt az utolsó két hónap alatt, amit vele, hogy végül mindig elfogy.”

 

kedves john 02

 

Sajnos a filmben rövid időre véget ért a szerelem. Úgy tűnhet, hogy Savannah szerelme nem volt elég erős. De mint később megtudjuk, ez nem igaz, csak a jó lelke vitte egy nehéz és rögös útra. Viszont a valóságban sajnos gyakran megesik, hogy az egyik fél feladja. Megunja a várakozást. Nem tud tovább várni és remélni. Nem is feltétlenül azt akarja, hogy az illető adja fel az álmát, a munkáját, csak azt, hogy legyen vele. Ilyet sajnos senkitől sem kérhetünk. Ugyanakkor meg lehet érteni ha valaki úgy érzi, nem éri be tovább a levelekkel, az hívásokkal és többre vágyik. Nem a szexről van szó, hanem a szerelmes szívről, amely minden nap meghal egy kicsit, amikor nem lehet azzal, akiért dobog. Így hát elítélni senkit sem lehet azért, mert nem tudott tovább várni.

 

Aki viszont kivár, az elnyeri méltó jutalmát. Visszatér hozzá a másik fele. Újra egyek lesznek. Van, hogy megéri türelmesen várni és erősnek lenni. John is eltökélt, határozott volt, tudta mi-minek az ára. Még egy év, aztán már csak fél év, és pár hónap, hogy újra az ő imádott Savannah-jával legyen. Ha van miért, kiért küzdeni, az ember néha hihetetlen erőről és kitartásról tesz tanúbizonyosságot, pláne akkor, ha motiválják is. Kell is egymást motiválni, amikor távol vagyunk egymástól. Tartanunk kell egymásban a lelket, erősíteni a másikat, mert így sokkal könnyebb lesz kibírni a távolságot.

 

kedves john 03

 

Sokan vágyunk egy Johnra. Aki beugrik a táskánkért a vízbe, aki nem elsétál, hanem inkább meghódít. Aki megnyílik nekünk, beavat az életébe és napról-napra azt érezzük: nem enged el és nem megy el. Kell nekünk egy John, aki szerelmet, házasságot ígér, kitart mellettünk és bearanyozza az életünket. Ami pedig az egyik legfigyelemreméltóbb és legcsodálnivalóbb tulajdonsága, hogy nagylelkű és önzetlen. Eladta apja értékes érmegyűjteményét, hogy segíthessen annak, akin Savannah is segített. Ugyanilyen önzetlenségről tett tanúbizonyosságot Tim is, aki a halálos ágyán arra kérte Johnt, hogy tegye boldoggá Savannahát. Léteznek még önzetlen férfiak, akinek a másik boldogsága a fontos. Itt élnek közöttünk. Lehet, hogy keresni kell őket, de akkor sem haltak ki.

 

Savannah is megmondta: az a baj az idővel, hogy előbb-utóbb elfogy. Ez egyszerre jó és rossz tulajdonsága. Jó, mikor elfogy az idő, ami szomorúsággal, nehézségekkel telik vagy a másik fél hiányával. De rossz, mikor az örömteli, a békés, a mesés és gondtalan napok érnek véget. Ezért kell becsülni az egymással töltött időt. Nem szabad kézenfekvőnek, természetesnek venni. Legyünk hálásak a boldog és békés időszakokért, amit a szerelmünkkel töltünk. Főleg akkor, ha néha-néha elszólítja mellőlünk a sors. És legyünk kitartóak! Nem mindig az azonnal kielégülés a jobb vagy a jövedelmezőbb hosszú távon. Olykor előbb kicsit szenvedni kell, amíg várunk, talán több ideig is eltarthat, de cserébe egy életen át tartó boldogságban lehet részünk! Érdemes ezt mérlegelni!

 

„,Majd találkozunk.”

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minek veszekedjünk, mikor holnap a halál el is választhat bennünket? - A P.S. I love you üzenete

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!