Ha őszinték akarunk lenni – márpedig miért ne akarnánk azok lenni – akkor erre az a válasz: sajnos egyeseknél igen. Hála az égnek nem vagyunk egyformák, így nem minden párra igaz. De sokak kapcsolata ment már tönkre az adósságok, az anyagi nehézségek miatt. Nem kellene, hogy a pénz meghatározza azt, miként alakul a párkapcsolatunk.

 

 

 

tisztessegtelen ajanlat 001

kép: pinterest

 

Diana (Demi Moore) és David (Woody Harrelson) egy átlagos, fiatal házaspár. Szeretik egymást, de persze ugyanúgy megvannak a tipikus problémáik, mint bármely más párnak. Tudod, a pasi nem pakol el maga után, nem takarít, a nő meg hisztis vagy túl sokat akar. Bár David látszólag tökéletesen elvan, mint hal a vízben. Természetesen a pár többre vágyik, szép otthonra és biztos anyagi háttérre.

 

El is mennek Las Vegasba, ahol egy darabig úgy tűnik, a magasságos Fortuna is mellettük áll, majd hirtelen elveszítik az összes pénzüket. Ezért Fortuna John Gage-t (Robert Redford) a milliárdost küldi a „segítségükre”, aki tesz egy tisztességtelen ajánlatot: egymillió dollárt fizet Davidnek, és csak annyit kér, hogy hadd töltsön el egyetlen éjszakát Dianával.

 

Ha most ezt valós esetként képzeljük el, akkor itt dől el az, hogy milyen nagy a szerelem, az elkötelezettség és a hűség egymás iránt. Bizonyára nagyon sok pár azonnal sarkon fordulna egy ilyen lehetőség hallatán. Sértőnek, felháborítónak tartaná amellett, hogy szeretik egymást annyira, hogy nem engedik: a pénz közéjük álljon. Vagy bárki más. Mindegy mennyi pénzzel kecsegtetik, a szerelmüket nem lehet megvásárolni, nemhogy a partnerüket! Hiszen gondoljunk bele: milyen sértő, hogy valaki meg akar venni bennünket vagy a párunkat, mintha valami tárgy lenne!

 

Ugyanakkor egyesek ezt a másik oldalról nézik: ha valaki szereti a párját és meg akarja oldani a gondjaikat, az mindent megtesz a kapcsolatukért. Annak mi egy éjszaka egy idegennel? Az csak kamu, csak szex, csak egy alkalom. Attól függően mekkora a szar, hát ennyit nem képes megtenni kettejükért?

 

tisztessegtelen ajanlat 02

 

Igen, innen is lehetne nézni. Abszolút egyéni megítélésű az, ki és mit látna egy ilyen ajánlatban. Ahogy azt is tiszteletben kell tartani, ha valaki azt mondja: a pénz igenis befolyásolja a kapcsolat alakulását. Hiszen a pénz egy központi dolog az életünkben. Sokan hozzá kötik a boldogságukat, a lelki békéjüket. Ha van pénz, akkor minden a legnagyobb rendben van. Nem kell gazdagnak lenni, csak legyen annyi, amennyi kell a mindennapokhoz. 

 

Éppen ezért, ha nincs, akkor stresszesek, idegesek, kilátástalannak érzik az életüket, a jövőjüket. Amennyiben mindehhez hozzájön egy pár, akivel közös kasszán vagyunk, akkor megsokszorozódhat a feszültség, mert már nemcsak a pénztől, hanem még egy embertől függünk. Ezért olyan kiakasztó egyeseknek, ha a kedvesük elveszíti a munkáját.

 

tisztessegtelen ajanlat 03

 

Ha nem elég egy erős egy kapcsolat és nem elég érettek benne az emberek, akkor hajlamosak egymást okolni és a másikon vezetni le a feszültséget. Igen, ilyenkor a pénz tönkreteheti a kapcsolatot. Épp úgy, ahogy a filmben. Mindennek a tetejében Gage beférkőzik a Dianáék házasságába és már-már úgy tűnik, szét is választja őket. Ám szerencsére győz az igaz szerelem és a felfedezés: a pénz nem boldogít. Nem biztosítja a szerelmet és mindazt, amit a lelki társunk adhat. Nem pótolhatja. Ezért szomorú, amikor egyesek a pénz miatt szakítanak vagy válnak el. Mert nélkülözniük kell, és gondjaik vannak. Most akkor a pénzbe vagyunk szerelmesek vagy a kedvesünkbe?

 

Persze jó volna, ha ezt több ember gondolná így. Ha a „szegénységben, betegségben” nemcsak üres szavak lennének, amikor örök hűséget fogadunk egymásnak. Hogyha két ember szereti egymást, mindent megtudnak oldani és bármit átvészelhetnek. Együtt.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Boldognak kellene lennem, mégsem vagyok az. Ez vajon ciki? – Elgondolkodtatott a Hölgyválasz

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!