Sajnos előfordul. Persze örülhetünk, ha jól sül és happy end a vége. Csakhogy ritkán kapnak ezek a sztorik pozitív végkifejletet és a legtöbb esetben bizony fájdalom, sírás, szakítás a vége vagy éppen az, hogy soha nem is kezdődött el a kapcsolat…

 

 

 

szeretnem ha szeretnel 01

kép: pinterest

 

Ez történt a filmben Mary Fiore-val is (Jennifer Lopez). Egy okos, gyönyörű esküvőszervező, ám ezzel együtt rettenetesen magányos. Az egyetlen örömét a karrierje jelenti. Sajnálatos módon sehol sem leli a nagy Őt és már kínosnak érzi, hogy idős apja próbál neki valakit beszervezni.

 

Aztán mit ad Isten, egy szép napon egy Gucci cipőjének és egy szemeteskonténernek hála megismerkedik a jóképű gyermekorvossal, Steve-vel (Matthew McConaughey). Roppant sorsszerű a találkozásuk, ahogy a férfi megmenteni. Természetesen Mary azonnal belészeret és nyilvánvalóan a férfinak sem éppen közömbös, ahogy az a további találkozásaikból kitűnik.

 

Ám egy bökkenő van ebben a bimbódzó kapcsolatban: Mary épp Steve esküvőjét szervezi. Azon fáradozik, hogy a gazdag menyasszonyának megteremtse a varázslatos álomesküvőjét.

 

Bakker. Mit lehet ilyenkor tenni? Hihetetlenül cikis, kínos helyzet, ugye? Beleszeretni valakinek a vőlegényébe, illetve menyasszonyába, mert kénytelen-kelletlen, Mary inkább hozzámegy a gyerekkori ismerőséhez. Természetesen nem szerelmes belé, de remek kiutat kínál a magányból, a megaláztatásból és a szenvedésből.

 

szeretnem ha szeretnel 02

 

Bizony ez a helyzet már a valóságban is előfordult. Nem ritka dolog, hogy a szív elárul bennünket és olyanba szeret bele, akibe nem kellene. Például egy foglalt emberbe. Olyanba, akinek párja van, menyasszonya/vőlegénye vagy éppen házasember. Mit lehet ebben az esetben tenni? Akiben van tartás és erény, mint Mary-ben, az elsősorban lemond róla. Nem kezd ki foglalt személlyel.

 

Ám aki csak magára gondol, az érzéseire, képtelen uralkodni magán vagy híján van az erkölcsnek, az viszont megkockáztatja a pofára esést vagy elszegődik szeretőnek. Vagy talán a legpozitívabb kifejlet az, ami Mary-vel és Steve-vel is történt. Nyilvánvalóak voltak egymás iránt az érzéseik. Talán jobb is ezeket tisztázni. És anélkül, hogy félreléptek volna: nem vették el a kiszemeltjüket. Anélkül, hogy megpróbálták volna lebeszélni a másikat, egész egyszerűen nemet mondtak. Mert volt bátorságuk és elég erejük észhez térni és rájönni: nincs értelme a házasságnak, ha másba szerelmesek. Vállalták a következményeket és úgy döntöttek, egy pár lesznek.

 

Sosem könnyű egy ilyen helyzetben eljárni, de valószínűleg még mindig ez a legszerencsésebb az összes többi között. Vesztesek így is, úgyis lesznek. Hiszen a partner, a menyasszony vagy vőlegény faképnél marad. Ez hatalmas seb, óriási sérülést okoz. De még mindig jobb ez, mintha később meg elválnak vagy a bizonytalan fél szenved egy életen át, amiért olyat vett el, akit valószínűleg nem szeret.

 

szeretnem ha szeretnel 03

 

Nagy disznó tud lenni ez a szív, de igazság szerint nem tehet róla. Ha van valaki… valami, aminek nem parancsolhatunk, az a szívünk. Nem mondhatjuk meg neki, kibe szeressen bele. Ezért szeret bele foglalt emberbe, rosszfiúba, rosszlányba. Az agyunkkal tudjuk, hogy helytelen, esetleg rossz ötlet, mert meg fogjuk szívni. Hogyha valaki picit is az eszénél van, az inkább elmenekül, elengedni a szerelmet. Viszont ez a szerelem másik ismertetőjegye, ami sokszor szintén megkerülhetetlen: őrült dolgokra képes. Átveszi az uralmat az ész fölött. És nem lehet kikapcsolni.

 

 

Úgyhogy elfutunk vagy vállaljuk a kockázatot, esetleg a szenvedést. Ezek a lehetőségek maradnak. Nem szép dolog elvenni más szerelmét, de egyedül ebben reménykedhet az ember egy foglalt személy esetén. Aki pedig képes arra buzdítani, hogy maradjon a partnere mellett és javítsa meg a kapcsolatukat, az egy igazi hős és az mély tiszteletet és megbecsülést érdemel, mert erre sokan nem képesek. Arra még igen, hogy türelmesen várjanak. Bár sokszor azt is inkább szeretőként, semmint tisztes távolságból teszik. Sajnos a szerelmes szív képes meggondolatlan tettekre rávenni az embert.

 

Ugyanakkor mind mások vagyunk. Másképp érezzük át a szerelmet, másképp is éljük meg, mutatjuk ki. Ha véletlenül olyanba szeretünk bele, akibe nem kellene, próbáljunk erőt venni magunkon és átgondolni, mire számíthatunk. Aztán… úgyis a szívünkön múlik, mit teszünk.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Meghatározhatja az anyagi helyzet a kapcsolat alakulását? – Elgondolkodtató a Tisztességtelen ajánlat

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!