Több üzenete is van ennek a filmnek, de talán ez a legszebb, a legkirívóbb. Annak ellenére, hogy 1998-as, még mindig képes megérinteni az embert. Csodálatos története van, amely elrepít bennünket egy másik világba, ahol angyalok lehetnek szerelmesek és a földi halandók megtapasztalhatják a mennyei szerelemet. Legalábbis egy esetben biztos.

 

 

angyalok varosa 01

kép: pinterest.es

 

Azt hiszem, sok nő díjazna egy olyan titkos rajongót, mint amilyet Seth. Őszinte csodálattal figyeli Maggie-t. El van tőle ragadtatva, odáig van érte. Bele van szerelmesedve a hangjába, a mosolyába, a könnyeibe. Ez valóban igaz szerelem. Meg kell hagyni, Nicholas Cage bámulatosan játssza a szerelmes angyalt, aki folyamatosan vívódik önmagával és nem tudja eldönteni, mit, illetve kit válasszon. Az égi vagy a földi életet? Maggie-t vagy Istent?

 

De mindannyiunkat megérint az, ahogy elszántan igyekszik Maggie közelébe kerülni, aki persze sokáig nem tudja, hogy egy angyal kitüntetett figyelmét élvezi. Mindenesetre, talán érzi, hogy nincs egyedül, van mellette valaki. Árad felé a szeretet és a jó érzés. Aztán persze Seth úgy dönt, hogy megmutatkozik előtte és mindent elkövet annak érdekében, hogy minél többet találkozzon Maggie-vel, aki persze nem hülye. Leesik neki: Seth nem az, akinek mondja magát. Csakhogy addigra már késő. Az a különleges, nem mindennapi, sőt, földöntúli férfi megérintette a szívét.

 

 

Tulajdonképpen ez is egy hétköznapi eset olyan tekintetben, hogy nem akarunk, mégis beleszeretünk valakibe. Pedig alig ismerjük az illetőt. Vagy zavaró, hogy kezdetben a barátunk volt. Mégis olyan, mintha minden ésszerű ok nélkül beleszerettünk volna. Ez a szerelem és ez tud lenni a legforróbb, legélénkítőbb érzés, amit egy ember érezhet. Ilyenkor nem szabad gondolkodni. Csak sodródni. Nem szabad azon agyalni: de ez így nem normális, nem így kellene történnie. Mert talán életed nagy lehetőségét fogod elszalasztani arra, hogy igazán boldog legyél.

 

angyalok varosa 02

 

Seth végül meghozza a maga döntését: lemond arról, hogy angyal legyen és Maggie-t, a szerelmet, a földi életet választja. Amiért annyit izgultunk, végre bekövetkezik és egymáséi lesznek. De sajnos csak rövid ideig tart a mennyez boldogságuk, mivel egy tragikus baleset véget vet ennek. Seth elveszíti Maggie-t és magára marad.

 

Ez a része igazából simán megtörténhet bárkivel. Mint ahogy az is, hogy szerelmesek vagyunk valakibe, de nem merjük megmondani, inkább szenvedünk. Ha szerelemről van szó, nem szabad gyávának lenni. Igenis vállalni kell az érzéseinket, a vágyainkat. Épp azért, mert sajnos nem végtelen az időnk.

 

Hogyha megtetszett valaki, egyenesen belészerettél, mondd meg neki! Ne titkold el! Mindegy, mi legyen a kimenetele. De semmi értelme szenvedni. Ne töltsd felesleges idővel a szenvedésedet. Hogyha viszont szeret, legalább mielőbb megkezdhetitek az utazást egy boldog élet felé. Ám ha nem, hamarabb gyógyulhatsz ki belőle és eshetsz újra szerelembe, hiszen a szerelem csodás dolog, akkor is, ha néha fáj. Látod, még egy angyal számára is lehet vonzó, igaz, ez csak egy film. Aztán kitudja…

 

Hogyha pedig már van kedvesed, akkor azért nem szabad elfecsérelni a drága időt. Nem bölcs dolog veszekedésedre pazarolni. Nem kellene hagyni, hogy szellemek legyünk egymás életében, mert olyan kevés időt töltünk együtt. Szinte csak hálni járunk össze. Pont emiatt, mert az az időnk véges. Rendben van, hogy dolgozni kell, és meg kell teremteni a pénzt vágyainkhoz, álmainkhoz, de semmit sem ér, ha közben elveszítjük azt, akit szeretünk, aki a legfontosabb számunkra. Most kell élni, szeretni és nem egy feltételezett távoli jövőben, amikor felnőttek a gyerekek vagy meg lesz mindenetek.

 

angyalok varosa 03

 

 

Persze nem az a cél, hogy rettegve szeressük egymást mindennap, mert holnap talán elgázol bennünket egy autó. Csak egyszerűen át kell gondolni a prioritásokat, hogy mi vagy ki az igazán fontos. Egyikünk sem tudhatja meddig él, mindegy, mennyire vigyázunk az egészségünkre, mennyire érezzük jól magunkat. Bármikor történhet valami olyan, amire nem számítunk.

 

Nem kellene ezt kockáztatni jelentéktelen dolgok miatt. Ugyanis elhiheted, ha idő előtt elmegy, bánni fogod, hogy a pénz miatt vitáztál vagy azon, miért nem vitte le a szemetet vagy mi okból nem vitt el nyaralni. Bánni fogod, hogy nem töltöttél vele elég időt és mondtad el neki, mennyire szereted. Ne félj kitárni a szívedet és rajongani a szerelmedért. Aki folyton félve szeret, az nem szeret teljesen. Engedd meg magadnak, hogy korlátok nélkül szeress. Méghozzá MOST.

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minek veszekedjünk, mikor holnap a halál el is választhat bennünket? - A P.S. I love you üzenete

Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!