Természetesen ismét a világot igyekszik megmenteni a harcos amazon, ami teljesen más, mint az első, de rettenően hatásos és nagyon fontos mondanivalókkal, értékekkel rendelkezik.

 

 

 

wonderwoman 1984 01

kép: pinterest

 

Nem akarjuk lelőni a poént, biztosan sokan nem látták még, és kitartóan várják, hogy moziban is megnézhessék, ezért a történetet nem fogjuk elmesélni, csak arról szeretnék beszélni, milyen érzelmeket is váltott ki a film, és miért érdemes esetleg majd megnézni.

Azt már mindenki tudja, hogy a filmben, visszatér Wonder Woman szerelme. A képregényben ugyan nem hal meg, de a filmben igen. Erről a szerelemi kérdésről már itt írtunk.

 

Nem árulok el titkot arról, hogy a szereplő visszatér, bár nem úgy azt, ahogy azt a nézők szeretnék.

 

Nyilvánvalóan egy halott ember nem fog életre kelni, sem életben maradni, de most nem is az a lényeg. Diana szerelme rendíthetetlen, olyan, amit csak a romantikus filmekből ismerhetünk. Nem engedi el az érzelmeit, és nem hajlandó továbblépni. Magányos és szomorú, titokban éli az életét, menti meg az ártatlan emberek szupertitkosan, miközben próbál egy átlagos emberi életet élni.

 

Azonban, ahogyan ezt tudnia kellene, minden elmúlik, és meg kell tanulni továbblépni, elengedi a múltat és feldogozni a traumákat. Ebben a részben ezzel küzd meg érzelmileg Diana. Azzal még nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom ezen is áll vagy bukik a harc kimenetele, és hogy milyen nehéz, és fájdalmas döntések elé kényszerül, de mint mindenkinek az életben talpra kell állni, és fejlődni kell. Elengedni a múltat, továbblépni, elfogadni a szomorú dolgokat, és a csakis a szép emlékekre koncentrálni.

 

wonderwoman 1984 02

 

Igazából muszáj lesz neki, hisz másképp nem is működhetne, mert a másik két fő gonosz (Barbara Minerva, Maxwell Lord) akik nem szuperhősök, de hasonló problémákkal küzdenek. Nálunk nem a szerelem az, ami hiányzik, hanem más emberi értékek, mint a hatalom, pénz, és hogy mindenben ők legyenek a legjobbak a legszebbek a legerősebbek, és uralhassák a földet. Az emberi mohóság valami eszméletlenül magas, és fékezhetetlen formában önt formát, és pillanatok alatt megfertőzi az egész világot. Ez a film olyan mintha pontosan azt mutatná, ami éppen, most a világban történik. Annyira rémisztően hasonló problémákat, és karaktereket kapunk, hogy az már magában ijesztő.

 

Konkrétan tanúi lehetünk az emberi gyarlóság minden fokozatának, és hibáinak bemutatásával, ami egy konkrét világvégéhez vezet, amit nem az ufók és vírusok okoztak, hanem konkrétan az emberek! Most kérem, senki se lepődjön meg, de igen saját magunk vagyunk a veszély, és saját magunkat pusztítjuk, hál’ istennek nem létezik Diana, nem létezik az a dolog, ami filmben ezt kiváltja, mert ha létezne, azt hiszem ezt az írást már senki nem olvasná. Adjunk hálát, hogy ilyen dolgokat csak a képregényekben láthatunk, de azért nem ártana tanulni belőlük.

 

Igen tehát maguknak köszönhető, és mindegy egyes szereplőnek, akik megjegyzem, olyan szinten jól játszanak, hogy szegény Gal Gadot, már szinte amatőrnek tűnik mellettük. Diana szerelmi problémája a legkisebb problémává változik. Elindul egy olyan érzelmi negatív hullám, amivel két gonosz hősünk konkrétan romba dönti a világot. Az emberek sosem tanulnak a hibáikból. Ezer meg ezer film született, már hasonló témakörben. Mindig megígérjük, hogy megjavulunk, összefogunk, szeretünk stb., de ez még sohasem sikerült. Nézz csak körül a társaságodban a barátaid között a családodban. Ez a film sem születhetett volna meg, még ha igazából természetesen csak fikció, ha nem lenne valóság alapja. Igenis van!

 

wonderwoman 1984 03

 

Az emberi egoizmus nem ismer határokat a pénz, és hatalom utáni vágy valahogy genetikailag kódolva van az emberekben. Nem tudunk leszokni róla, sőt az éhségünk csak fokozódik.

 

Nem árulok el titkot, azzal, hogy ezt természetesen a filmben megoldják, és minden jóra fordul, de mi a helyzet a valósággal? Vajon a valóságban is így történne? Aki még nem látta, annak ajánlom, de nem azért mert jobb lett, mint az első, hanem azért, hogy tanuljunk a hibáinkból. Kicsit lássunk át azon, hogy ez egy képregény. Természetesen nagyon jó kikapcsolódás, és szórakoztató, de most, hogy van időnk egy kicsit el is gondolkozhatnánk.

 

.be">
.be

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ez is tetszeni fog:

 

Minek veszekedjünk, mikor holnap a halál el is választhat bennünket? - A P.S. I love you üzenete

 

 TÁMOGASSUK EGYMÁST!

 

Mint azt bizonyára ti is tudjátok, a jelenlegi járványhelyzet sokakat megvisel, ahogy a magazinokat is. Sajnos mi sem vagyunk kivételek. De igyekszünk a nehézségek ellenére is kitartani és minden körülmény ellenére, továbbra is a maximumot nyújtani nektek, minőségi cikkekkel szórakoztatni, informálni benneteket.

 

Ezért arra kérünk titeket, kedves olvasóinkat, hogy támogassatok bennünket! Az alábbi számlaszámon tudjuk fogadni a felajánlásokat, amelyek hozzásegíthetnek bennünket a magazin fennmaradásához.

 

Cserébe ígérjük, hogy a tőlünk telhető legjobbat nyújtjuk nektek!

 

Bankszámlaszám: 10918001-00000025-99320004 (UniCredit)

Cégnév: Mega-Invest Ingatlanközvetítő és Tanácsadó Korlátolt Felelősségű Társaság

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!