Sokan úgy nyilatkoznak a nőkről, hogy a „gyengébbik nem”, a nők „törékenyek”. Pedig ez korán sincs így. A nők rendkívül erős teremtmények. Főleg akkor, ha már Édesanya szerepbe kerülnek. Akkor már igazi Anyatigrisekké válnak. Foggal, körömmel küzdenek azért, ami számukra a legfontosabb, a Gyermekük.

 

 

noi lelek noi test 01

Kép: LinkedIn

 

Nézzük az elejéről a dolgot: Egy kislány, aki hercegnő szeretne lenni, mer nagyot álmodni. Hercegnőnek érzi magát. Úgy érzi, övé a világ. Tele van boldogsággal, örömteli a gyerekkora.

 

Aztán kamaszlány lesz a kislányból. Fiatal felnőtt, aki már más szemmel látja a világot. Megérkezik az első szerelem, a plátói szerelem, és az első csalódások. Ekkor úgy érzi, minden összedőlt körülötte, ő van a legrosszabb helyzetben, csúnya, senki nem szereti, elveszett. Aztán kis idő múlva feláll, megerősödik, túl teszi magát, és újra visszanyeri az önbizalmát.

 

A gyenge kislányból egy erős nő lett. Aki túl van a múló szerelmeken, aki már nem hercegnő szeretne lenni, hanem már igazi boldogságot keresni.  A női váll, rengeteg terhet cipel, és mint egy hős, el is bírja. Mert ez tartja életben. Emellett, egy önbizalommal teli nő, ragyog a boldogságtól. Jól érzi magát, és az teszi még erőssebbé, hogy ezt a környezete is látja, és szóvá is teszi. A dicséret, simogatás a női léleknek.

 

noi lelek noi test 02

 

Ám azonban az élet nem ilyen egyszerű, nem rózsaszín felhők sokasága. Van mélypont, amibe nagyon sokan hirtelen csöppennek bele, és itt az önbizalom már el is veszik. Ennek nagyon sok féle oka lehet. Családi problémák, szerelmi gondok, munkahelyi bajok. Nincs már megelégedve magával, mert lehet, hogy egy kollégája azt mondta, nem áll jól rajta az a szoknya. Ezek a dolgok meg ingatják a női önbizalmat…és elkezdődik a gondolkodás: Hmm… Tényleg nem áll jól ez a szoknya? Feljöhetett rám pár kiló? Nem vagyok már olyan jó, mint régen?

 

Ilykor kezdődik el a változtatás gondolata.

 

Szeretnék valami újat. Új frizurát? Új külsőt? Le szeretnék fogyni, új munkahelyet szeretnék. Ez mindenkinél más Új dologban mutatkozik be.

 

Ezzel azt szeretnék elérni, hogy vissza nyerjék elvesztett önbizalmukat.

 

noi lelek noi test 03

 

Mindenki mással próbálkozik. Van, aki sportolásba kezd. Van, aki új frizurát csináltat, van, aki új ruhát vásárol, van aki csak egyszerűen leteszi a válláról a felesleges terhet.

 

Nézzünk egy olyan embert, aki a sportolás mellett dönt. A mozgásnak számos előnye létezik, tehát már tett is egy lépést nem csak a kinézete, de az egészsége érdekében is.

 

Az elszántsága hosszú távú, és kitartó, rendelkezik kellő akaraterővel, előbb vagy utóbb el is fogja érni a kitűzött célt. Ennek az lesz az eredménye, hogy egészségesebb lesz, vissza nyeri az önbizalmát, sokkal jobban tud érvényesülni a mindennapokban.

A legtöbb nő, véleményem szerint próbálja elrejteni mások elől a gondjait, problémáit. Nem beszéli ki, csak talán nagyon szűk családi, vagy baráti körben. A szomorú tény az, hogy ezeket a gondokat nem tudjuk a világ elől elrejteni, ugyan is arcunk, hangulatunk, viselkedésünk mindent elárul rólunk. Az is megmutatkozik, hogy egy boldog, kiegyensúlyozott nő, ragyog.

 

noi lelek noi test 04

 

A nő, Anya szerepben

 

Vannak olyan hölgyek, akik nem igazán tudják elképzelni az életüket egy kisgyermekkel. Az elején, nehéz elfogadni a tényt, hogy nagyon sok minden másképp lesz. Nem lesz éjszakai alvás, nem lesz esti bulizás, az irányítást teljesen a kis jövevény veszi át. De, ez így is van rendjén. Mi alkalmazkodunk hozzá. Ez a feladatunk. A küldetésünk, ami egy életen át el kísér minket.

 

A várandóság időszakát is minden nő másképp éli meg. Ki könnyebben, ki megküzd apróbb nehézségekkel. Van, aki nagyobb gondokkal. Félünk, bizonytalanok vagyunk, mi lesz a jövőben, hogy kell egy gyermekkel bánni, hogy kell megfogni.

Ám mikor megérkezik, már mindent szinte rutinból csinálunk. Mert meg kell csinálnunk. Nem szabad félnünk. Ismét fel lép a határozottság a nőben, újra megerősödik, új értelmet nyer az élete, mert van, akiért küzdeni kell, bármi áron is. Előkerül az Anyatigris szerep, aki minden áron védi a kicsinyét, szélesebbre nőnek a vállak a terhek alatt, de emellett ott az a határtalan boldogság, amit nem adhat meg más, mint egy új élet, ami belőlünk származik!

 

 

Amennyiben tetszett a cikk, látogasd meg facebook oldalunkat és nyomj rá egy lájkot, hogy első kézből értesülhess az újdonságainkról! Ezen kívül szeretettel várunk Téged a csoportunkba is, ahol meg tudjuk beszélni a téma összes részleteit egy remek társaságban, még akkor is, ha nem értesz vele egyet. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor ezek is tetszeni fognak:

 

Sosem leszel neki elég jó

Pin It
Váltás teljes nézetre!
Az oldal tetejére!